Baby ako sa pláva s tamponom???

Príspevok v téme: Baby ako sa pláva s tamponom???
Babula252

Prosim o radu .. Mám 19 r. a na VS mám povinne plavanie kde neberú do úvahy ze máte svoje dni a pod. Čiže musím plávať tak či tak .. :/ NIKDY som však neplávala s tamponom , a pri pokuse zaviest si ho mi to nešlo ... Bojím sa čo teraz,ako to riesit. Tabletky žiadne neužívam a ani nechcem .. Takže mám pocit že som v peknom probléme .. :D Baby čo robit? Dá sa pri plávaní spolahnut na tampon. ? Pláva sa jednu hodinu v bazéne.

rew

odporucam vazelinove tampony - nasiaknute lekarskou vazelinou.. nielen ze nepustia nic von, ale ani dnu.. nenasiaknu tak ako bezny tampon ked s nim ides do vody. daju sa zohnat v lekarni, nemali to v kazdej kde som sa na to pytala.

plavkyna

Ahoj, takze ja som na tom na vysokej bola podobne - povinne plavanie a normalny cyklus. Nastastie sme mali uvedomeleho vyucujuceho, u ktoreho sme si povinne hodiny mohli odplavat aj inokedy mimo mesiacikov.
K vasej teme - tampony sa lisia velkostou a absorbciou. Ak to neslo zaviest, je mozne, ze ste netrafili tu spravnu kombinaciu vlastnosti :) Nic strasne. Druha moznost je, ze ste nevedeli ako alebo ste boli napätá. A tretia (platí pre ženy s panenskou blanou)- nenašli ste štrbinu v blane.
Ja osobne davam prednosť vložkám, ale na plavanie sa tampon hodi. Teraz su na trhu dokonca antibakterialne (mali by fungovat ako ochrana pred vniknutim nečistot a infekcii), ale o tych vela neviem.
Tak ci onak, ak vezmete rozum do hrste, najlepsie by bolo opytat sa odbornika-gynekologa. Nema v popise prace len prehliadky, ale aj poradenstvo :P
Vela stastia.

Futuristka2

No musám poveď že napríklad mne sa s ním pláva hrozne:Dkeď ho nemám dosť hlboko čiže ho cítim tak stále myslím nato či sa nenapil vodou a keď si ho zavediem že ho necítim tak mám pocit že sa mi kdesi v tele stratil..jednoducho pre mňa sú tampóny horor!:D

soffa

ako sa plava?normalne.ani nevies ze ho mas,len ho hned po vyjdeni z vody vyber,myslim tym ak skonci hodina,aby si nedostala niejaky zapal.inak pohoda.odporucam vyskusat najprv doma vo vani;-)

majdalenka

Babula, nic nie je take zle ako to na prvy pohlad vyzera. :) ak nemas extra silnu menstruaciu, tak si to hodinove plavanie s tamponom len vychutnas. urcite sa mozes na neho spolahnut. zavedenie tamponu si skusaj v sukromi az dovtedy, kym nebude zavedeny tak aby si ho necitila. je to vazne len o cviku, zvyku.
ja osobne, ked pouzivam, tak pouzivam soft tampony od merien.sk lebo maju vysoku absorbcnu schopnost a mozu sa pouzivat aj pocas intimneho styku s partnerom. :)
drzim palce na vyske! :)

megy10

neviem ako ty, ale ja ked mam tampn ho vobec necitim a ani neviem, ze mam menzes, tak malo by sa plavat tak ako aj bez asi ho zle zavadzas nikdy nepouzivam vlozky akurat intimky, citila by som sa ako sa vyjadrila mojsejova na tu pornoherecku, ze akoby jej ......... s delom medzi nohy.