Som normálna?

Príspevok v téme: Som normálna?
zu_liana

Je to síce na dlhšie ale skúsim to... som 12 rokov vydatá, máme dve deti a neviem ako ďalej. Stále mám pocit, že manžel mi niečo skrýva, alebo že myslí pri milovaní na niekoho iného,podozrievam každú čo sa mihne okolo nás...že s ním niečo má. Doma je milý k deťom, venuje sa im, ale sú dni ked príde neskoro a potom má problém mi to vysvetliť. Cítim že si niekedy odpovede vymýšľa. Zatiaľ som sa neznížila k tomu aby som ho sledovala, snáď ma k tomu zúfalstvo nedovedie. Ked sa ho na to spýtam priamo, tak mi povie nech nebudem hysterka a nenamýšľam si, na druhej strane mi nikdy nepovie "ľúbim ťa" a ani na verejnosti mi neprejavuje náklonnosť, maximálne tak sa držíme za ruku. On je síce taký odkedy sa poznáme, aj ked pred svadbou to bolo iné, vtedy to nebol u ňho problém. Vadí mi to, že sa mi nevenuje tak ako predtým. po sex. stránke je to ok...nemôžem mu nič vyčítať, je to dokonca oveľa lepšie ako kedykoľvek predtým, len ...ja neviem chýba mi taká tá láska a náklonnosť z jeho strany. A ešte k tomu, ak stretneme nejakú inú známu tak sa k nej správa úplne inak ako ku mne a rozpráva sa s nou o ovšeličom a ja mám pocit že toľko a takto sa so mnou nikdy nerozprával...a potom sa doma pohádame a ja mu vyčítam, že niekoho má... som normálna????

zu_liana

jajka 001, no hej toaletná voda...ale nikdy predtým ju nepoužíval ani nechcel. viem že to nie je dôkaz, iba zmena postoja ale pre mňa to bol jeden zo signálov, že sa čosi deje, nie že niečo nie je v poriadku, ale...že sa LEN ČOSI DEJE, a ja som chcela IBA zistiť čo v tom je...a prišlo mi len prirodzené, vzhľadom na jeho výlety...kdekade bezo mna a detí, že som zvážila aj možnosť inej ženy v dohľade...tak čo??? spravila som niekde chybu???

zu_liana

pumpum, dík, pekne si mi to natrela, ale musím uznať že je to tak...asi mu dávam málo priestoru a skúsim si vykúpiť aj nejaký ten čas pre seba a možno fakt už potrebujem vypnúť a nič chvíľku neriešiť, chce to čas - možno viac možno menej...a črtá sa už aj na nejaký ten rozhovor...tak uvidíme kto ustúpi od mlčanlivosti prvý...:o)

jajka001_

zu-liana, vyrabas si problemy. presne pre to, co citovala kafik. prides o neho pre svoju ziarlivost.
toaletna voda? smiesne. si uvedomujes ako ho sledujes a podozrievas?

kafe

zu_liana, citujem ťa: "nemám žiaden priamy dôkaz, o to viacej na)ho budem dávať pozor, aby som nejaký dôkaz získala:o)"
Ty ho k tej nevere dotlačíš, aby si same sebe mohla dokázať - cha! tak predsa som mala pravdu!! Možno ti je neverný, ALE čo ak nie je? Aký dôkaz asi získaš, ak ti je VERNÝ? Prečo namiesto podozrievania a hľadania dôkazov si nemôžeš užívať chlapa, ktorého máš a život?? Stojí ti to podozrievanie za to? Baví ťa to? Prijmi ho takého aký je aj s jeho nedostatkami, prestaň ho meniť. Súhlasil, aby si s ním išla kdesi na nejakú akciu, išla si? Zabavili ste sa spolu? Alebo nie a ty si len sledovala na koho sa pozerá a analyzovala s ktorou kočkou si vymieňa tajné signály?

Pum Pum

Zu_lianka, ale veď ide presne o to, dostať téoriu do praxe. Vravím, že si viem predstaviť čo prežívaš, tiež som ten typ človeka čo sa chce stále rozprávať a ešte aj veľmi, ale veľmi rada analyzujem čokoľvek do detailov, no myslím, že také sú všetky ženy. ;) Otázne je, či bol Tvoj manžel vždy taký, teraz myslím tým, že toho moc veľa nenahovoril, ak áno, tak z neho teraz ťažko niečo dostaneš. A ak Ti už neprejavuje city tak ako kedysi tiež to predsa nemusí znamenať, že to tak necíti. A to, že Ti nepovie o každej myšlienke, ktorá sa mu preženie hlavou, tiež neznamená žiadnu tragédiu. Keď sa dvaja ľudia ľúbia dokážu byť spolu predsa aj potichu bez toho aby to bolo také to trápne ticho.
Síce ste spolu, máte záväzky, ľúbite sa, no stále je každý z Vás aj samostatnou entitou, každý z Vás potrebuje aj vlastný priestor. To, že chce čas tráviť aj s niekým iným predsa neznamená, že Ťa vylučuje zo svojho života. Si naňho zrejme dosť emocionálne naviazaná a citovo závislá od jeho lásky a máš strach, že o toto všetko čo Ťa robí/robilo šťastnou prídeš, to je pochopiteľné, ale tým, že budeš stále hľadať niečo zlé, nejaký podvod a klamstvo, nič nedosiahneš. Tým, že takto negatívne rozmýšľaš oberáš o energiu seba a tým, že ho stále z niečoho viníš, oberáš o energiu aj jeho. Viem, že to znie ako klišé, ale čo vyžaruješ, to priťahuješ. Skús sa proste ukľudniť, daj si chill, akonáhle Ťa prepadne nejaká zlá myšlienka tak ju zapuď, ak chceš dať niečo zo seba von píš si denník alebo zavolaj kamoške alebo si nahlas pokecaj sama so sebou v prázdnom byte a počúvaj sa, buď empatická. Nechcem Ti tlačiť do hlavy kaleráby ako z céčkovej príručky na šťastný život, viem, že si matka a manželka, ale skús niekedy vypnúť od všetkého a byť sama pre seba. V kľude.

A ak sa potvrdí, že Tvoj manžel naozaj robí zlú krv, že Ti klame a podvádza Ťa, tak Ti prídem na pomoc a vlastnoručne mu natiahnem, tak!

nathália09

zu_liana-ja som prežívala niečo podobné
ale to som si len nahovarala
Na tvojom mieste by som si s ním pekne sadla a vyrozprávala sa,bez hádok,a zvýšenia hlasu.
Začala by si asi tým,že...všimla som si že si sa zmenil-neprejavuješ ku mne svoje city ako niekedy,nezaujímaš sa o mňa,nedáš mi pusu len tak,neobjímeš ma.
Povedz mi na rovinu,
máš inú???
máš ma ešte rád.
Ak niekoho máš ja nebudem robiť scény,ale neznášam klamstvo a podvod.
Rozíďme sa v tichosti a netráp ma,takýmto odmeraným správaním.

Ja som to najavo dala svojmu,a odvtedy naozaj sa velmi snaží.

martin72

jajka001_,máš pravdu,hádavé a doplním hysterické ženy skracujú mužom život.Keď sa opýtaš starých dôchodcov na recept ako sa dožili diamantovej svadby,povedia jednoduché..obojstranná tolerancia ako samozrejmosť,určitý životný priestor,veď každý človek je z iného materiálu,dôvera,vzájomná podpora a úcta.
Keď sú hádky,nervy,stresy,konšpirácie vo vzťahu,imunitný systém dostane zabrať a choroby metabolizmu a srdcovocievneho systému sú pre budúcnosť viacmenej naprogramované.Treba si len vybrať...

zu_liana

jajka, asi máš pravdu, nemám žiaden priamy dôkaz, o to viacej na)ho budem dávať pozor, aby som nejaký dôkaz získala:o)
apropooo minule sa stalo toto: nikdy predtým nepoužíval toaletné vody alebo parfémy..stále dookola používal iba spreje, vždy hovoril, že sú to zbytočne vyhodené peniaze a nikdy by nedal za to toľko penazí...ale prišiel deň ked som sa ho pýtala čo chce na výročie našej svadby tak ma zaviedol do parfumérie: což ja som len zírala, ale ok a potom si vybral toal. vodu za cca 50€ ....samozrejme som nepovedala nič ale moje pochybnosti nabrali na obrátkach...toal. voda sa minula a on min týždeň...nech mu zájdem kúpiť zas takú istú,lebo sa mu to páči a hlavne že mu to vydrží celý deň a necíti sa spotený a že so sprejom už nie je spopkojný, iba ak občas na výmenu...takže aj to mi je prinajmenšom čudné...zmenil názor a ja som prišla k pochybnostiam