pilates - ucinny ?

carey

ahojte, dakujem za prispevky. Ono ja by som potrebovala tak 5kg dat dolu, ale ako aj vyformovat postavu by som potrebovala, som typ hrusky, ze vsetko sa mi uklada od pasa dolu. Rozmyslala som tak, ze by som 2x do tyzdna chodila na pilates a 2x do tyzdna na nejaku aerobku.
A ja sa tiez bojim ako pisala Essaouira, ze to bude pre mna nudne, ale zas si myslim ze aj tazke, kedze ja mam dost skratene svalstvo.

petrapetra

ahoj..ja to cvicim podla dvd, ale predtym som si na nete nastudovala, akych chyb sa mam vyvarovat a tak... uz to cvicim asi pol roka a zatial som si ziadne zdravotne problemy neprivodila, ked to cvicim len sama :)
ja som nepotrebovala schudnut, ale spevnit... mam z toho take elegantnejsie telo, vyformovanejsie, krajsie svaly, nadvihlo mi to zadok, nehrbim sa..proste krajsiu postavu.. mne to vyhovuje, nelutujem ze investujem svoj cas do toho..ale treba to cvicit aspon 3x do tyzdna...

Essaouira

carey: Pilates je hlavne na zoštíhlenie svalov, na udržanie telesnej kondície, zvýšenie pohyblivosti.
Pokiaľ máte v záujme schudnúť alebo nabrať svalovú hmotu, sú tieto cviky pre vás neúčinné.
Z vlastnej skúsenosti som bola na dvoch hodinách pilatesu. Keďže cvičím aerobic, boli pre mňa tieto hodiny maximálne nudné. Žiadna fyzická záťaž a stále tie isté kreácie na každej hodine.
Tým vás nechcem odradiť, každému človeku vyhovuje niečo iné. Najlepšie je otestovať si aspoň jednu hodinu, aby ste vedela, čo môžete od hodín pilatesu očakávať. Určite vyskúšajte a tak zistíte, či je to to pravé pre vás. :o)

sjkdka

ze by som ho rada cvicila, no nemam kde--vsetky kurzy zacinaju cca o 19tej..potrebovala by som nieco kde idem hned z prace.. nakolko do prace dochadzam 30km a v blizkosti domova nic take neni.