Som posadnutá medicínou, nemocnicami, chcem byť lekárka, nemám na to...

Príspevok v téme: Som posadnutá medicínou, nemocnicami, chcem byť lekárka, nemám na to...
CT-SONO

Ahojte. Som skoro 18 ročné dievča, ktoré je takpovediac stálou návštevníčkou nemocníc. Som často chorá (nemyslím tým chrípku, ale vážnejšie ochorenia). V poslednom čase som v nemocnici skoro stále. Stále mi je niečo, aťď, to ale nebudem rozpisovať. Môj problém spočíva v tom, že ma to fascinuje. Milujem nemocnice, milujem lekárov v bielych plášťoch a obdivujem ich. V podstate som ten typ, že som pomerne dosť vzdelaná v oblasti medicíny, keďže čítam takúto literatúru a občas na sebe skúšam rôzne \"medicínske pokusy\" vrámci bezpečnosti, samozrejme.
Mojim snom je študovať medicínu, psychiatriu resp. kardiológiu. ale nemám na to vzdelanie. Neznášam matiku, fyzicku a chémiu. Som na ekonomickej škole, kde ma nič nebaví... mojim posledným riešením je študovať psychológiu alebo skúsiť na akadémiu PZ....
Som z toho zdeptaná, pretože reálne viem, že to nejde, pretože na to nemám.
Najhoršie je to, keď viete, že váš sen je premárnený....

ivana45

V nemocnici nepracuju len lekari. Ak ta to prostredie tak pritahuje, zisti si v blizkej nemocnici, aku "civilnu" profesiu by potrebovali. Mozno by ti ta praca sadla.

ajajaja

to ,ze ta fascinuje nemocnicne prostredie este nemusi znamenat,ze by ta praca lekara bavila (a najma to studium je otrasne )...navyse si aj chorlava, neviem si predstavit,ako by ti na skole tolerovali neucast na cvikach- tusim sa da nahradit len 20% z vymeskaneho,inak to ide k dekanovi na posudenie....skus nieco pribuzne a menej casovo narocne...napr.aj tu psychologiu- nie som si ista, ci psychologovia pracuju aj v nemocniciach, ale ak ano, tak by to bolo dobre,vsak ? len pozor, na psychologiu su tiez tazke prijimacky a beru dost malo ludi,cize aj tomu sa treba venovat

RrRrR

janab: stredná zdravotnícka škola by jej veľmi nepomohla - na medicínu je najlepšie ísť z gymnázia. Ak si ale niekto zle zvolí strednú (tak ako ja a CT-SONO), stačí sa "len" doma nad rámec učiva učiť biologiu a chémiu...a ono to ide, takže hlavu hore a šup medzi knihy:)

RrRrR

Ahoj, som štvrták na obchodnej akadémii bez biológie a chémie, tohto roku maturujem a prihlášky si dávam na LF do MT a BA...je to ťažšie ako keď by som sa hlásil z gympla, no určite nie nemožné.
Ak ťa to baví, napĺňa a vieš že je to to pravé pre teba tak neváhaj a daj sa na to...znie to možno ako fráza z romantického filmu, no myslím to vážne. Inač s matematikou sa na medicíne nestretneš ani náhodou, s fyzikou len povrchne...a ja by som si na tvojom mieste nenechal vziať vysnívané povolanie len kvôli jednému predmetu - chémii. Ak by si mala nejaké otázky alebo čokoľvek tak sa kľudne spýtaj, ak budem vedieť tak ti rád odpoviem:)

bibi123

medicina sa studovat dialkovo neda, ale ak po tom tuzis, tak chod do toho! najdi si doucovanie, zozen si literaturu a ked sa tomu budes aspon 2hod denne venovat, tak prijimacky zvladnes... kazde splnenie sna predchadzaju obete, musis preto nieco spravit takze ked po tom tuzis, tak zacni s pripravou uz dnes!

tisha

žiadna šanca nie je premárnená, ak sa do toho oprieš všetko sa dá...sama som na medicíne v ČR druhý rok...tento rok nastúpil do prvého ročníka aj môj kamarát, bol z matematického gymnázia a namiesto chémie musel mať matiku...ale zvládol to...tak ak to skutočne chceš, nevzdávaj sa...ale dvakrát si to rozmysli,lebo spomínanej chémie a fyziky si užiješ dosť:D môžeš ísť na prijímačky o rok,za rok sa toho dá stihnúť veľmi veľa...tak držím palce:D

janab

Ak to myslíš vážne, tak by si si mala urobiť strednú zdravotnú a potom sa dá určite na vyššie vzdelanie..v 18 ešte nie je neskoro robiť aj inú školu...ja som to šťastie nemala (socík), ale dnes sa dá všetko študovať aj diaľkovo..treba sa pokúsiť o všetko, aby si v živote robila to, čo ťa baví. To je veľmi dôležité.