hádky rodičov

Príspevok v téme: hádky rodičov
tisha

Ahojte,
máme v rodine menší problém. Moja mamina už môjho ocina takmer nepozdraví,keď príde domov, stále mu vyčíta, že nezarába podľa jej predstáv, aj keď sa snaží ako môže. Je kamionista a doma takmer nie je. Je mi ho ľúto, pretože to robí pre mňa a moju sestru,aby sme mohli doštudovať vysoké školy. Mamina je neustále odutá, robí ocinovi napriek a dokonca mu vrátila darček. Ocino je mierumilovná povaha, ale dosť sa trápi, tak radšej keď príde domov, ide za kamarátmi a na pivo. Doma sa ukáže až večer. Chceme sa s nimi so sestrou porozprávať, aby sa nesprávali ako deti a riešili ich problém. Neviete ako na to,aby to neskončilo hádkou a aby nemali pocit,že ich za všetko viníme?Vďaka

Suéé577

Ahoj Tisha.Chem ti poradit,aby si skusila vsetko co citis dat na papier,ten do obalky a len tak ho poloz niekde na stol aby si ho rodicia neskor vsimli.Ked si ho precitaju mozno pochopia ako to na teba a tvoju sestru vpliva.

lil13

Ahoj.

Určite sa s mamou porozprávaj. A nielen s ňou, ale aj s otcom, lebo aj on to musí riešiť a aj on potrebuje možno povzbudiť. Daj mu najavo, že si mu vďačná za to, čo pre vás robí a že ste na tieto ťažkosti dvaja (resp. traja aj so sestrou).

Viem, čo to je mať doma nepokoj, držím palce, aby sa to dalo do poriadku. Veľké zmeny nečakaj, no snáď sa to dostane aspoň na únosnú hranicu.

ajajaja

+ povedat jej, aby na otca nevyvijala natlak, lebo to zamestnanie nie je med lizat, kazdu chvilu sa na ceste nieco stane...radsej to nevyslovujem.

lady.laura

Cawkoo....Podla mna by som sa porosprawala s mamou a by som powedala jej ....Ze nech bude rada ze ma Takeho muza.a Ked sa jej nieco nepaci nech ide do roboty ona....

luba.s.

toto je forum o zdravi, samozrejme a hadky v domacnosti tiez patria pod zdravie - psychicke. takze tema je tu spravne. priklanam sa k nazoru, ze by ste si mali najskor pohovorit s mamou. mozno otca uz nema rada, mozno je tam nejaky fyzicky odpor, nejaka zalezitost tykajuca sa intimneho zivota, o ktorej vy neviete. ale moze tam byt vela dovodov, ktore sa maskuju chronickou nespokojnostou.

nathália09

zajkoooo
správaj sa slušne áno??
Kto chce poskytne pomoc,alebo radu,a ak nevieš ako tak sem nepíš.

tisha
ja by som sa porozprávala s mamkou.
Ked bude mať dobrú náladu,tak si sadni a v klude preberte veci.
Držím palce

cecon

povedzte mame nech si tatka vazi,ked je pracovity a tichy.Co by robila keby mala doma opilca ktoreho musi zivit a este jej robi aj problemy a hlavne dlhy.Nech sa zamysli.

janab

A maminka čo robí, že jej nestačí manželov plat? Zarába viacej ako on? Ak áno, tak je to problém - to je tá emancipácia. A kde žije? Sme na Slovensku, práce málo a každý je rád, kto prácu má. Tvoja maminka si nevie vážiť muža, že chce pracovať, kamionista - ťažké zamestnanie, slabo platené, stresy, únava..to si fakt váš otec nezaslúži od nej takéto správanie..ked je taká múdra, tak nech mu nájde miesto manažéra a bude mať plat podľa jej predstáv..ale mne sa skôr zdá, že problém je vaša matka..takže mali by ste sa otvorene porozprávať s nou..otec s tým nemá nič spoločné..jej nevyhovuje život aký žije..bez muža,ktorý je stále preč..ale čo narobíte v dnešnom svete?..bola by radšej, keby mala doma povaľača a žiadne peniaze?..aj takí sú..