Skola, ked som stale chora

Príspevok v téme: Skola, ked som stale chora
karolina11963

Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť čo mám robiť..
Chodím na strednú školu a som dosť často chorá. Niečo ako napríklad silná chrípka, silný zápal dutín, hlasivky napuchnuté, mandle ... kde sa to všetko musí liečiť aj týždeň. Už dva krát som bola v nemocnici (v nižšom ročníku). Okrem toho chodím k čeľustnej kde musím čakať niečo aj cez dve hodiny, endokrinológovi. Mám veľa vymeškaného do polroka aj cez 100 hodín a to ma trápi najviac. Keď si prídem do kabinetu pre priepustku napr. k zubárke, u ktorej sa proste termín nedá len tak zmeniť a na tú hodinu tam musím byť tak ma hneď zbuzeruje, že zase idem preč a že kto to má potom všetko za mňa pobiehať.. Dosť ma to trápi a vtedy mám chuť utiecť a rozplakať sa. Veď ja za to nemôžem, že som skoro stále chorá.
Najhoršie je, že to má dopad aj na moje vzťahy so spolužiakmi. Mám v triede veľa kamarátok no ked som chorá len mi vypisujú prečo som zase neni v škole a kedy prídem. Keď napíšem že asi zajtra, zajtra sa nič nekoná a ostanem doma pretože ma mama nechce pustiť, keďže ma doktorka upozornila že keď to nechám len tak, môžem z terajšej ,,chrípky" dostať aj čierny kašeľ. Alebo keď si aj píšem s niekym tak sa ma akurát nevhod opýta že či som ZASE chorá..:(
Známky nemám až také zlé, v podstate sa učím na jednotky, dvojky a sem tam aj trojky..
Najradšej by som z tej školy vypadla a vrhla sa na individuálny študijný plán lenže to nie je len tak..
Prosím poraďte..
Ďakujem :)

Barbora..

Ahoj! Chcela by som poradiť pretože som často chorá a neviem už čo mám robiť . So sestrou sme boli obe naraz choré okolo marcaapríla a už sa vyzdravela no ja som stále chorá. Keď som u doktorky vždy mi dá len fenistil a stoptusin. V pondelok si chcem ísť kúpiť marťankov pre posailnenie imunity ale neviem či mi to pomôže. Bývam veľmi často chorá a raz som mala aj zápal pľúc. Som na základke takže mi vadí že vymeškávam hodiny. Mám ich za tento rok príliš. A dokonca mi učiteľka dala 6 neospravedlnených hodín lebo si myslí že blicujem. Pritom ja som naozaj chorá a v triede mám fakt kamarátky ale keď som tak často chorá hovoria o mne rôzne klebety a ohovárajú ma. Moja najlepšia kamarátka čo som si myslela sa mi teraz otáča chrbtom a všetci sa na mňa iba zazerajú. Ale ja za to nemôžem že som tak často chorá.

even201

odolnosť treba pestovať celoročne a v sezóne sú super probiotiká (keďže imunita je v črevách) a nejaké betaglukány z medicínskych húb. ja si dávam pred sezónou mesiac instantné prípravky ráno nalačno z huby Chaga aj s rodinou a nemáme problémy :) instantnú hubu objednávam teraz z pharmhealth.eu :)

karolina11963

ja tiež chápem moju triednu že to nemá ľahké, veď aj moja mama je učiteľka..
Len proste ja už mám každodenné stresy čo mi povie, čo ak toto alebo hento..
Tiež nepatrím k ludom, ktorí naschvál vynechávali skolu..
Už som kvoli omu bola aj dva krat v nemocnici. Predtym triedna to brala inak, pretože aj rodicia boli za nou a vysvetlili jej ze naozaj neblicujem ako 40% nasej triedy..
A tato nova mala doteraz len samych maturantov a tretiakov na strednej, takze..
A to sa už proste nedá zvládnuť
Naozaj si cením že ste sa sem zapojili a nejak mi poriadili, vážne ďakujem :)

triedna ;-)

Janette, je mi jasne, ze nie si ten typ, inak by som sem vobec nepisala, len som Ti chcela poskytnut pohlad z druhej strany. Na strednu neprestupuj, to by si svojej buducnosti rozhodne nepomohla. Mozno skor rozmyslaj o tom individualnom studijnom plane. Nie je pravda, ze kvoli nemu budes sama doma, aj ked mas IP mozes chodit normalne do skoly, ked sa Ti da, len nebudes pod takym psychickym tlakom, pretoze klasifikovana budes bud podla dohody s vyucujucimi alebo komisionalne - to je sice jednorazovo narocne, ale je to pomaly nabeh vysokoskolsky system, takze by to tiez nebolo najhorsie riesenie.

RNG

Prestupovanie ani individualny studijny plan ti nijak nezlepsia zdravie. A postupne ti to znici telo, ak ten boj nevybojujes.
Mnohe infekcie su ukryte v prinosnych dutinach kde sa daju znicit len antimikrobialnymi kvapkami, napr roztokom citricidalu, 35 kvapiek na liter vody, com je zaroven aj denna davka na pitie, pit pomaly, po malych glgoch cely den.
Samozrejme odporucam brat aj zinok 25 az 50 mg,
selen, 200 az 400 mikrogramov,
jod 3 mg
, probiotika 20 + Miliard,
vitamin C(3 gramy+
a D-3 2000 az 4000 IU
To vsetko prispieva k zvyseniu imunity. Tiez adaptogeny ako astragalus a cordyceps(*2x1 gram) pomozu.
Co sa tyka betaglukanov, intenzivna davka je 3x400 mg plus, co je ovela viac, nez ten syrup obsahuje.
Odporucam alebo brat podstatne vacsie davky alebo najs iny zdroj , silnejsi, betaglukanov, ako napr vyrobok Swansonvitamins.com pod nazvom Agaricus Blazei, co obsahuje 275 mg betaglukanov(1,3 na 1,6) v kazdej kapsuli.
Intenzivne 3x2 kapsule,
udrzobne 2x1 kapsulu.
Betaglukany su len specialne sacharidy, tj nedaju sa predavkovat a mozno ich brat neobmedzene dlho.

*janette*

Som si vedomá toho že to nebude tolerované navždy, hlavne nie v práci. Snažím sa robiť všetko pre svoje zdravie. Niekedy rozmýšľam či by nebolo lepšie prestúpiť na strednú, na gymnáziu sú predsa len väčšie nároky. Áno, určite to musí byť otravné dávať písomku na x-krát, ale nie každý si za to môže sám. Ja nie som ten typ, ktorý by vymeškával pretože sa mu nechce ísť do školy a beriem školu vážne a preto sa snažím. Od vzdelania ktoré dostanem v škole závisí moja budúcnosť.

triedna ;-)

Nedalo mi, ked som si precitala Vase prispevky, musela som zareagovat a podat Vam, asi dost neobvykle, aj anonymny pohlad z druhej strany. :-) Som triedna na gymnaziu a prave ja musim mat triedu, kde mam "stale chorych" mozno desat a najhorsiu dochadzku na skole. Je mi jasne, ze niektori su chori naozaj, ale je dost aj takych, ktori si falsuju ospravedlnenky alebo zneuzivaju benevolenciu rodicov a "chorobu" vyuzivaju ucelovo. Potom sa uz naozaj neda patrat, u koho je to ako. Ucitelom tiez poriadne komplikuje zivot, ked musia davat pisomky na n-krat atd. UZ ani nehovorim o tom, ze takyto neustale absentujuci ziaci si robia zle meno a maju to tazsie.

Karolina, chapem Ta, ale naozaj by si sa mala snazit dat si to zdravie co najskor do poriadku - ak je to psychika, tak cez psychologa. Otuzovat sa, sportovat, zdravo stravovat... Si este velmi mlada na tolko zdravotnych problemov. Ked zacnes pracovat, tiez Ti nikde dlhe absencie tolerovat nebudu. A predpokladam, ze nechces zit s rodicmi na vecne veky. Viem, ze to znie ako tvrde slova protivnej profky, ale myslim, ze nieco podobne by Ti napisal takmer kazdy dospely, ktory vie, ako to v realite chodi.

*janette*

Na tie úžasné reči si už začínam zvykať aj keď no...
Horšie je to potom s tým učením, keď vymeškám 5 písomiek tak to potom musím hneď dohnať, väčšinou do troch dní. Som zvedavá kedy najskôr pôjdem do školy, ale asi po jesenných prázdninách.