Suchozemská korytnačka

Príspevok v téme: Suchozemská korytnačka
Zunamama

Dcérka dostala v lete korytnačku, darí sa jej dobre. Viem, že by sme ju mali dať prezimovať, no poradí niekto ako? Je potrebné postupne ju na zimu pripraviť - prestať dávať potravu, znížiť teplotu v miestnosti - alebo len tak strčiť do škatule s lístím a odniesť do pivnice? Poraďte ... Ďakujem.

Deria

vyzera to tak, ze na tom fore korytnacky je akosi mrtvo. chod s nou co najskor k veterinarovi, pokial nie je neskoro, nenechaj zvieratko trapit sa! nikto ti nemoze aj tak poradit, vet musi korytnacku vysetrit.

Deria

Vyhladaj si KORYTNACKY FORUM.SK, tam ti skor poradia, nez tu. Ale najlepsia rada je aj tak veterinar! Ale mozes dat vediet, ako to dopadlo. Drzim palce!

sisi39092

Dobrý deň prosím porádte mi mám suchozemsku korytnacku stepnu nemá ani rok. A asi už štyri dni vôbec neprima potravu prosím pomoztemi čo je snou napíšte mi na simifrankova@centrum.sk ďakujem

Deria

ano, moja kamoska ich tiez ma cez zimu v ladnicke. ked som to prvy krat pocula, bola som v soku. ale vraj je to najlepsie. ale to sa tiez musi vediet ako. korytnacka musi mat zvlast ladnicku, teda len pre nu, nesmu tam byt ine potraviny a nesmie byt vyrusovana. musi sa nastavit urcita "teplota" a pred zazimovanim im tiez nedava urcitu dobu potravu (neviem ako dlho), atd. ale take info musi podat kazdy vet.

Deria

moja kamoska ma uzasny prehlad, co sa tyka korytnaciek, sama ich ma teraz 5, tie maju v lete hotovy raj! este som taku krasu pre korytnacky nevidela. v zahrade maju oploteny velky priestor, kde nasadila rozne, pre korytnacky jedle rastliny, maju tam rozne skalky, no ako v rozpravke! navyse ma pre ne skleneny, (ci z um.hmoty?) domcek, do ktoreho sa mozu stiahnut a ten ma moznost vyhrievania, ak treba. ked je moc teplo, strecha sa sama trochu odklopi, aby voslo viac vzduchu a ked je zima, zavrie sa. su to korytnacky, o ktore sa majitelia nestarali alebo ich uz nechceli.
ona tvrdi, ze korytnacky musia byt spravne zazimovane, inac je to pre ne trapenie.

lusmel

chcela by som sa spytat ohladne zimovania. Zimovat sa ma na chladnom mieste lenze moja korytnaka si nasla miesto pod radiatorom a tam spala celu zimu, az po zime zacala behat a jest... pocula som uz viac takych pripadov, ako je to teda mozne ? slo o zimny spanok ci nie ? dakujem za vysvetlenie :-)

bibi123

mate59-podla mna si ich dal zle zazimovat, pripadne na nespravne miesto... a si si isty, ze uhynuli? Lebo oni sa dostanu do toho spanku, ze skoro ziadny tep a dychanie... a ta Tvoja korytnacka sa ani nesnazi zahrabavat, nema stratenu chut do jedla?
odporuca sa ist predtym k veterinarom a ten vie podat vitaminy na posilnenie imunity...
zalezi od druhu korytnacky, ale podla mna je to zazimovanie nevyhnutne, lebo korytnacky vraj maju potom problemy s vnutornymi organmi a chorlaveju...
Zunamama-keby zomrela, tak kupis inu, ved po par mesiacoch si ju dcerka nebude pamatat... a akekolvek zmeny na vyzore pripises rastu a prezimovaniu...

Zunamama

Mate, práve toho sa bojím - dcérka je na korytnačku veľmi naviazaná, ak byuhynula, malá sa mizosype. Čím kŕmiškorytnačku vzime?