Neuróza?

Príspevok v téme: Neuróza?
businka

Dobrý deň,

budem rada, keď mi napíšete Váš názor. Mám priateľku, ktorá je veľmi precitlivelá, podráždená a nervózna. Stále sa cíti unavená, nevládze vykonávať bežné činnosti v domácnosti, stále má nejaké zdravotné problémy, ako napr.migrény, bolesti žalúdka, ženské problémy.. Okrem toho prekonala veľké množstvo chorôb a v podstate mám pocit, že jej stále niečo je. Stále sa sťažuje, že je vyčerpaná. Okrem toho reaguje veľmi prehnane, až agresívne na každú dobre mienenú radu, alebo aj akýkoľvek iný názor, pretože má pocit, že z nej robím debila a správam sa k nej ako ku decku, čo vôbec nie je pravda. Nenechá si nič vysvetliť, robí unáhlené závery a unáhlené rozhodnutia.
Okrem toho nevie ani poriadne odpočívať, relaxovať. S ničím nie je spokojná, na akýkoľvek kompliment si nájde nejakú zápornú odpoveď. Jednoducho je večne nespokojná, chorá, unavená, podráždená a nervózna. Musím si dávať pozor, čo jej hovorím, aby sa hneď neurazila, alebo podobne.

Môže to byť nejaký typ neurózy? Podotýkam, že je to mladé dievča, má 21 rokov, nemá deti.

Trápim ma to, lebo potom sa len hádame a nerada by som prišla o kamarátku.

Ďakujem za Vaše postrehy a rady.

joni_

moze ist kludne o neurozu, ale takto tazko povedat, unavu moze sposobovat aj napr. stitna zlaza, pecen alebo nejakyy zapal v tele, chudokrvnost... to musi posudit lekar, treba vylucit ine ochorenia a potom to moze byt ta nauroza, hlavne ked pises ze nedokaze odpocivat - to myslim ze je problem, bude na tom zrejme aj nieco psychicke ked sa nedokaze uvolnit a relaxovat, v tom by jej mohol pomoct psycholog, lenze ak ona sama nebude chciet, nasilu ju tam nedotiahnes :(