Dieťa nechce ísť do školy

Príspevok v téme: Dieťa nechce ísť do školy
vlárka

Som matkou 10-ročného syna. Do októbra bolo všetko v poriadku. V októbri však ráno začal mať hnačky, bolo mu na vracanie a keď mal ísť do školy, tak sa začal neustále rosiť, aby mohol stať dom. Dokonca sme zmenili školu, lebo ako dôvod uvádzal, že chce chodiť do inej školy v okresnom meste.Avšak aj napriek zmene školy, ráno pociťuje tie isté problémy a neustále udáva závrate a bolesti brucha.Už sme boli v poradni psychológa, no nič nepomáha.

GoFruit

precitaj si knihu od thomas gordon vychova bez porazenych a ak budes postupovat podla navodu zistis preco nechce chodit do skoly a zaroven to vyriesite spolu

TinaM

Urcite by som spolupracovala so skolskym psychologom. Navstivte ho kludne najprv bez synov, aby ste vysvetlili problem, zaroven si psychologa aj trosku "otukate", co je podla mna pre rodicov dolezite. Alebo skuste psychologa mimo skoly, ak sa vasi mali hanbia tam ist. Nenechajte to len tak. Je tu aj triedna ucitelka, co ona na to?
Este je tu otazka, ci sa nieco nezmenilo doma. Rozvod, hadky s partnerom...dieta moze mat pocit, ze ak je doma chore, je to lepsie, ze utuzuje rodinu. Pricina niekde urcite bude.

cherryberyy

Ahoj, ako píšu ostatní, som si takmer istá, že musí ísť o šikanu (veď o čo iné v škole aj môže ísť). Ja som si takto pretrpela celú základnú školu, v treťom ročníku sme sa presťahovali do iného mesta a zmenila som školu. Odtrhli ma od všetkých kamarátov a pre nových spolužiakov som bola atrakcia, keďže som bola nová. Tak veľmi som sa chcela vrátiť do starej školy a moji rodičia, hoci sú veľmi starostliví, sa ma nikdy nespýtali, ako mi je... Samozrejme, ako som rástla, vybudovala som si asertivitu a na druhom stupni už z nás boli skvelí priatelia, ale ak si spomeniem na základnú školu, prežívala som hlavne stres . Aj tvoj synček sa určite časom sám presadí, ale teraz musí prežívať veľký stres a preto mu je zle. Musíš sa s ním veľa rozprávať a jednoducho to z neho dostať. Možno sa hanbí, ale ty si rodič a musíš vedieť ako naňho a dostať to z neho. Môžeš mu napríklad kúpiť nejakú knihu o šikane, rozprávky a tak, ak je mu nepríjemné o tom s tebou hovoriť...Držím palce, snáď sa vám to podarí vyriešiť

ebi77

silvuška, veď to je jasný problém, deti ho psychicky šikanujú, veď sama píšeš, že sa mu vysmievajú. Prečo sa mu vysmievajú, za čo???

Mimulus

Určite má nejaký problém. Ja som mal tie isté problémy, tie isté výhovorky ale asi som silnejšia osobnosť. Zvládol som ich sám. Určite sa jedná o šikanu!!! Či už zo strany žiakov alebo učiteľov. Mňa takto šikanovala učiteľka. išlo skôr o psychický teror, zhadzovala ma pri každej príležitosti pred celou triedou a z toho vznikla druhotná šikana od spolužiakov. Určite to treba riešiť.Ja som si poradil svojsky ale nebudem to tu písať.

Silvuška

Ja mam tento isty problem avsak moj syn mi povedal ze do skoly nechce chodit preto ze sa mu deti smeju a on sa boji dennodenneho vysmechu.Vybavila som mu aj sedenie u skolskeho aj mimoskolskeho psychologa ale odmietol tam ist.Ma vymeskanych vela hodin a ja uz neviem ako dalej.Prosim poradte mi ak mate skusenoti.Piste na moj mail.

bleee

Vlárka, syn má určite niekde nejaký problém (môže byť dobre skrytý), pátraj po ňom. Ak nevie poradiť jeden psychológ, choďte za iným. Alebo napíš do nejakej online poradne, napr. -odkaz odstránený- a pod. Rozhodne to však rieš...