pracovny pohovor

Príspevok v téme: pracovny pohovor
kukurica

uz dost dlho si hladam pracu a vobec sa mi nedari. ked ma pozvu na pohovor, tak prejdem v prvom kole ale druhe kolo vzdy nejako pohnojim. ja sa asi neviem predat alebo co. vzdy sa snazim len sama seba vyzdvihnut a ukazat v dobrom svetle, tvarim sa ze mam o pracu strasny zaujem, ale aj tak to nikdy nedopadne pozitivne. co uz mam spravit aby som vyhovela? ako vy odpovedate na otazky typu : preco by sme mali zobrat prave vas? alebo co prinesiete nasej firme? vie niekto poradit? :(

beskyd

inak fakt by mohol niekto hodit nejaky seriozny sposob ako sa bavit s tymi personalnymi sliepkami, ake odpovede maju v tych svojich slepacich manualoch zaskrtnute ako vyhovujuce na tie ich mega chytre HR otazky. co treba hovorit na to, ze co pokladame za top stresujuci faktor v praci, cim sme lepsi jak ostatni uchadzaci (najma ked ostatnych nepozname, zrejme sa neocakava odpoved ze neviem lebo ostatnych nepoznam aj ked je to asi logicke ale zrejme nie vyhovujuce pre HR "specialistu"), kde sa vidime za x rokov, ake su nase silne a slabe stranky a podobne kydy? nechapem nac sa to vypytuju, uz ked som niekde na tretom kole tak asi ma to dost motivuje aj bez toho aby som tam hral teatro s nejakymi frazami.. alebo cakaju ze im dakto povie ze viete co, ja nie som timovy hrac, som nezodpovedny, rad si vypijem:DD ...necita si toto nejaky HR specialista ze by sem hodil kluc?:D

Iveta Michael

Tak ja na tie pohovory teda často nechodím...ale keď už musím,tak si ma väčšinou zapamätajú lebo ja som presný opak Teba:) Slušná ale suverénna,bezprostredná za každých okolností a možno aj občas mierne sarkastická...akosi sa neviem pretvarovať keďže viem ako to dneska bežne chodí...a rozhodne nepatrím medzi žiadnych trémistov...možno je to aj tým,že som tak trochu ,,umelec,,a venujem sa amatérskej hudbe a byť stredobodom pozornosti publika-to je tá najkrajšia odmena za drinu,takže nejaký ten pohovor v praxi ma nijak neirituje.

perfiska

beskyd, ved jasne. Ked si spomeniem, ako sa mi pred prvym pohovorm trasli nozicky. Pred kym? Vzdy si treba povedat, ze som chytrejsi, ako oni... Najlepsie je, ked otazky citaju. Trapas.

beskyd

prave preto ze su to uplne zbytocni ludia ktorych odrbes nacvicenymi odpovedami by mohli robit radsej verejnoprospesne prace a nemiesat sa do fachu o ktorom nemaju ani paru.

perfiska

beskyd, vsetci sa pytaju to iste... Clovek to ma po x pohovoroch uz zmapovane, je uvolneny a oni az oci pucia, aky je clovek vysoko inteligentny. Este nez personalni otvorili usta, vedela som, co idu povedat a co im poviem ja, len to musi zniet prirodzene:)

beskyd

proste teatro a pozy:) ti ludia co robia tie pohovory by boli uzitocnejsi pri odhrabavani snehu by som povedal. hlavne ze clovek prejde cez 2 kola ktore su zamerane na odbornu stranku ale neprejde tretim lebo trubka zhodnoti ze sa nehodite osobnostne:)) mate modre oci a tie sa podla manualu nehodia do daneho kolektivu. dpc, hlavne ze stupaju hladiny riek a nema kto nosit vrecia s pieskom...

perfiska

Boze, lost, to su fakt hluposti, prepac, inac ta uznavam. S takymito kydami neuspejes, mozno tak na konkurz predavacky. A vetami ako: "Chcete cloveka co vie co robi, alebo recnika co vam odrecituje to co by ste chceli pocut?!" to len dobre zabijes. Ver mi. Ked toto mienis zapotit, tak na konkurz ani nechod. Hladat si pracu je robota sama o sebe, viem, o com hovorim. Treba sa na to dokladne pripravit, nie si tam potom na fleku vymyslat impromptu hlupost.