Zub a bolest ruky?

Príspevok v téme: Zub a bolest ruky?
Worko

Moze nejak suvisiet neprerezena osmicka vlavo dole, ktora tlaci na pod istym uhlom na vedlajsiu 7micku s bolestou v ramene? Uz nejaky cas ma pobolieva lave rameno a vystreluje to jemne az do dlane. Mam taky pocit, akoby to sposobovala neprerezana lava 8micka na spodku, alebo vyliecena 5ka, v ktorej mi zubarka nasla hlboky kaz, dala na 20 dni vlozku a potom mi to bielou plombou uzavrela. Mam totiz taky divny pocit z tej 5ky potom, ako mi ju zubarka uzavrela.

DAKUJEM

Marekcoupe

Dobrý deň vie mi niekto vysvetliť moje trápenie? Boli ma zub 8-ka na pravej strane mám tam aj hlboky kaz takže to chápem. Jedine čo nechápem je že keď príde bolesť zubu (pulzovanie) začne ma zároveň pichať v hlave a v uchu ...to by som tiez pochopil ako zápal trojklanneho nervu ale čo je NAJPODSTATNEJSIE v tých istých intervaloch mi bolesť vystrelujúca do pravej ruky presne do končekov prstov ,najviac do palca. Je to pocit ako keď si zalezim ruku v spánku. Hocikedy mi vypadne nejaký predmet čo držím pri tej bolesti... Prosím poraďte mi čo to môže spôsobovať lebo ja už neviem. analgetiká mi už prestávajú zaberat

zubaarko

zubky, celuste su inervovane hlavovymi nervami (trojklanny nerv), a rameno zase miechovymi nervami (brachial.pletenec), vermi priamy suvis to nema ;)

presne tak oddychni si, stym ramenom ti moc neporadim, ak boli supni si niaky Veral, ci Fastumgel, alebo ine antireumatikum, a co sa tyka zubkov tak to pekne k zubarke po novom roku, 5ka sa da urcite preliecit, a tu osmicu sa dohodnite, ze date von, nech mas pokoj ;)

Worko

Stresy velmi nemávam a hlavne som chlapec :P . Každopádne hrávam vyse roka - raz týždenne 90min amatérsky floorbal (niečo ako hokejbal, ale jemnejšie). Pravdepodobne to bude z toho. Od niekolkych ludi som pocul, ze nerv prechadzajuci rukou - ramenom prechadza i spodnou celustou. A ked mam take mensie podozrenie, ze mam mrtvu plombovanu 5ku dole (este aj na rovnakej strane), tak mi to prislo divne a napisal som prvykrat na toto forum.

Cize mozem byt kludny a trosku si oddychnut od sportovania, tak? :)

DIK, ze si tak skoro odpisal.

zubaarko

nie, nemoze ;) priamy suvis to mat nemoze, to su uplne ine inervacne oblasti.

je ale mozne ze ak ta tie zubky pobolievaju ci ominaju, tak si len ztej bolesti "unavena" a trosku precitlivena preto citis napr. to rameno.... poznas to, mas stresy, tak ta boli "vsetko" ;)