parabeny

ani123

Tak kozmetiku bez parabénov nájdete aj na naturals.sk. Majú tam krémy, aj olejčeky na tvár, telo, vlasy a nechty, mydlá prírodné. Zaujímavý, kvalitný a nie drahý tovar, fakt.Ja kupujem hlavne tam a celá rodina sme spokojní.Ja nechápem,prečo ludia veria len kozmetike v lekárňach. Veď aj tam predávajú normálne svinstvo, plné chemikálií. Ale chápem to, že človek ide do lekárne a verí tomu, že práve tam si kúpi to najsprávnejšie. Lenže lekárnici chcú hlavne zarobiť a už aj im je jedno čo predávajú. O značkách avon, oriflame - nie je to žiadna prírodná kozmetika. Je to tiež plné chemikálií.Reklama je strašná vec. Kto na ňu má, predáva. Pritom dobré veci bez reklamy sa predávajú možno horšie.. a to hlavne preto, že naši ľudia ešte stále nečítajú a nerozumejú zloženiu výrobkov.Takže o tom toje.:-)

RNG

Aby som sa vyhpol vsetkym chemikaliam, co su bezne v kozmetikach, musim si vyrabat prirodnu=jedlu kozmetiku sam. Kedze koza je polopriepustna, kazda mensia molekula sa do tela moze presmyknut, tj ked je nejedla, tak zamori telo.Moje rec epty na nu mozete najst cez Google.sk zadanim slov rng, prirodna kozmetika.Samzrejme to nie su jedine kombinacie mozne, skusam zakazdym aj nieco noveho, pre kozu uzitocne pridat.
Inac ako konzervant pouzivam do toho citricidal/GSE, ktory zaroven ochranuje kozu potlacanim roznych skodlivych mikrobov, ktore sa malymi prasklinami v kozi alebo cez pory mozu do tela dostat a vytvarat rozne hnisave a plesnove procesy.

Suphotam12

Ja by som len chcela podotknut, ze je vela velaaa stranok, kde kokosovy olej stoji ovela menej, ako na saloos.sk a mnohe ine produkty su tam drahsie, ako z inych e-shopov. Tak len hodte do Googlu co potrebujete a najde Vam to naozaj vela moznosti :)

olivusik

...pridam sa do klubu:-) Ja uz nejaky cas tiez nepouzivam beznu kozmetiku, odkedy som tak viac studovala, co vsetko sa tam najde... no a hlavne, odkedy mam deti, tak ma to nuti sa viac zamyslat nad tym, co na ne "napatlam". Mne a detom vyhovuje napr. vela veci z Alverde, nieco pouzivam aj z Logony a Weledy, opalovaky z Lavery, a momentalne frcime na Saloos kozmetike ( www.saloos.sk ). Ta je cenovo v pohode a myslim, ze fajn. Maju uzasne bio karite (bambucke maslo) a aj kokosovy olej je super, ale maju aj vselijake prirodne olejceky a vselico.

jajkafr

Ahojte keďže som reagovala takmer na každý kozmetický prípravok svrbením pokožky, opuchom, sčervenaním, ekzémom kožná lekárka mi spravila epikutánne testy a tie mi potvrdili alergiu na parabény PABA a parfémy, dala mi lístoček, kde sú napísané všetky názvy a synonymá a tiež zoznam liekov, v ktorých sa tieto parabény nachádzajú... dovtedy som sa vôbec nevenovala zloženiu kozmetických výrobkov a nemala som potuchy čo sú to parabény... po tomto som zistila, že parabény sú skoro všade... nie je pravda, že ich prípona je len parabén na kozmetike ich môžte nájsť pod nasledovnými názvami: PABA, Methyl-, Ethyl-, Propyl-, Butyl-parahydroxybenzoát, Nipagin, Perservaben, Protaben, Liqua par, Germaben, Nipastat, Phenonip, Undebonzofene C, Parabena mixta, Parabény zmes, Aseptoform, Lexgard, Parasept, E 214, E 215, E 216, E 218, E 219... sú to konzervačné látky, ktoré sa okrem kozmetiky môžu nachádzať aj v niektorých potravinách (limonády, mušty, rybie výrobky, majonézy, omáčky, dresingy na šaláty, horčice...)... a tiež sa nachádzajú v rôznych iných prípravkoch používaných v priemysle (lepidlá, oleje, krémy na topánky a pod.)

domi..nika

Ešte pred piatimi rokmi som ani nevedela čo sú to parabény, ale ked som sa jedného dňa zobudila s očami ktor som kvoli opuchu dva dni nemohla otvoriť a zistili mi alergiu na nejaké PABA (parabény), ktoré ako som zistili sú všade, okamžite som sa prestala malovať.
Chvala bohu dáva sa tomuto svinstvu pomaly stop a dostať kozmetiku napr Weleda, ..ktorá to nemá.
Od vtedy mám pokoj. Ale hlavne , že mnohé svetové značky to svinstvo používa akoby to nič nerobilo a pritom je dokázané čo to i malým denným používaním robí.
Trvá mi srce ked vidím ako sa táto kozmetika Rimmel, Miss Sporty, dokonca i Avon a Oriflame páčí mladým. Ale ved čo nevidieť to neboli ...

Mata09

No ved ani mi nehovor.Ked som to videla a citala na nete,aj tie parabeny ako nasli v zenskych nadoroch,atd.Pokial sa pouzivaju produkty s parabenami len raz za cas,tak to nie je take skodlive.Ak sa pouzivaju dlhodobo tak neskor moze nieco vzniknut,nejaka alergia alebo pod.Najlepsie je pouzivat prirodne domace masky,repik atd.Mne trvalo tiez dlho kym som nasla kozmetiku ktora je cela bio a ktora ma aj dekorativku,ale uz som spokojnejsia :-)

kaciatko_7

nie je možné, aby sa im priemerný slovenský občan vyhol... treba sa s tým zmieriť alebo si aspoň veľkú časť našej kozmetiky vyrábať po domácky... napr. také masky na tvár, vlasy... podľa mňa sú to zbytočné investície do takýchto produktov z drogérky....

Mata09

Paraben – chemická konzervačná látka (methylparaben, propylparaben, butylparaben, ethylparaben) je takmer v kazdej kozmetike, aj prirodnej pokial nema certifkat 100% bio.
Dalej casto v kozmetikach je aj Karmín – Carmin Red alebo Cochineal (CI 75470) – farbivo pochádzajúce zo zabitých a vysušených samičiek hmyzu žijúceho v Južnej Amerike a častiach Mexika. Vo veľkej miere používané v rúžoch, leskoch, make-upoch a iných kozmetických, ale aj potravinových výrobkoch. Nájdete ho aj pod značením „natural colorant“, „prírodné farbivo“.Citala som aj ze niektori ludia mali na toto farbivo anafylakticke soky po castom používaní.
Silikón – chemicky derivovaný produkt (dimethycone, methicone). Molekuly Dimethyconu sú príliš veľké, aby vnikli hlbšie do pokožky a ostávajú na povrchu pleti, čím viažu aj maz na povrchu pleti, nečistoty a baktérie. Dlhodobé užívanie produktov s obsahom silikónu môžu spôsobiť alergické reakcie, na pleti akné alebo vyrážky. Silikón obsahujú hlavne make-upy, pleťové séra, kondicionéry, vlasové masky.
Minerálny olej - zmes alifatických, aromatických a naftalenických kvapalných uhľovodíkov získaných z ropy.