2-týždňová silná nádcha

Príspevok v téme: 2-týždňová silná nádcha
nikuška112

Mám menší problém.Už 2 týždne ma trápi silná nádcha s bolesťou hlavy a zvýšenou teplotou.Užívam ATB ale ani tie nezaberajú a vďaka tomu,že mi sestrička povedala,že zajtra majú plno a nemôžem prísť na kontrolu,neviem čo si mám dať,aby mi to konečne prešlo.Nemôže to prejsť do chronického zápalu??prosím poradte,čo by na to zabralo.Ďakujem

vsevedka

Farmaceutka, možno si zle čítala, ja nikde netvrdím, že Cetebe immunity plus zinok okamžite vylieči nádchu, ani že rozpustí hlieny, na to som uviedla iné prípravky, len treba telu dodať i vit.C, o ktorom je dávno známe, že vo všeobecnosti urýchľuje hojenie a spolu so zinkom podporuje imunitu, už pred 20 rokmi sa robili testy na pacientoch s nádchou, /v dvojito slepej štúdii, si farmaceutka, takže vieš o čom hovorím/ ktorým podávali zinok a placebo.Používaním zinku sa doba trvania nádchy skrátila o niekoľko dní.
Nie je pre mňa problém doporučovať ľuďom Disophrol, Xyzal...
Do nosa Nasivun, Otrivin, Olynth, Sanorin a pod. Ale za ten krátky čas čo toto fórum navštevujem, som si všimla, že ľudia majú záujem skôr o neškodnú, alternatívnu liečbu.
Ale som len rada, že si aj ty na tomto fóre, farmaceuti majú často o liekoch lepší prehľad ako lekári, takže môžeš svojimi príspevkami ľuďom pomôcť.

vsevedka

Aj pri nádche platí to, čo som písla myslím v téme prebíjanie dutín:

Nasivin sinus, bylinné tablety/baza čierna, skorocel kopijovitý, horec žltý, prvosienka jarná/-podporuje uvoľnenie dutín.

Solmucol,granulát,sáčky pre rozpustenie do vody-rozpúšťa hlieny, podľa mňa najúčinnejšie na rozpustenie hlienov na našom trhu.

Physiomer,hypertonický spray s morskou vodou pre alergie a nosné dutiny-uvoľňuje upchatú sliznicu v nose, zlepšuje dýchanie nosom.

Cetebe immunity plus /vitamín c s pozvoľným uvoľňovaním+zinok/ - na podporu imunity pri nachladnutiach, virózach a pod.

Disophrol je kombinované liečivo-antihistaminikum+dekongestívum, pôsobí na odpuchnutie nosovej sliznice.

Ja osobne by som ale Disofrol brala, len ak horeuvedené prípravky by nezabrali.
Všetky prípravky dostať bežne v lekárňach.

emo_girl

dostala som silnu nadchu a neviem ako sa z nej mam rychlo dostať lebo idem na svadbu.prosim poradte čo mam skusiť

nikuška112

aj ja mám sennú nádchu ,no neviem,či by som vydržala,,existovať,,bez cukru,no šťavu z jabĺk pijem skoro stále

elle

kedysi som mala sennú nádchu, a z nosa mi tieklo vkuse. Bolo to chronické, lebo sa stále vracala. Dala som si poradit od jedného človeka: absolútne som vylúčila cukor, okrem ovocia a medu, aj bielu múku a kúpila som si odšťavňovač a pila som čerstvé zeleninové aj ovocné šťavy každé ráno nalačno, aj poobede. Po nádche, s ktorou som žila asi 6 rokov sporadicky, niet ani stopy a mám super odolnosť aj proti chrípke a tak. Viem je to komplikované, ale v prvom rade si musíš očistiť organizmus, potom sa dostaví aj zdravíčko.

nikuška 112

no práveže teplotu nemám,len občas zvýšnú.Bojím sa prepichovania dutín,no dúfam,že k tomu nedojde