Bývanie v troch vežiach v BA

mimisek

lost, ked uz clovek v 90tke neurobi schody, tak sa tam da stale nainstalovat taka ta "lanovka":) Nemyslim si, ze starsi ludia uz patria do kosa a byvat by mali pekne, len ked su doma deti... Clovek dokaze vyuzit aj jednoizbak, ked musi, ale rychlo si zvykne aj na vacsi priestor. Poriadok robis raz tyzdenne (vysavanie atd.) No a do zastrcky strcis tzv. nocne svetlo a vidis si pod nohy, ked ides po schodoch alebo na wc v noci.
Velmi to prespekulovavas:) Ale to je dobre, clovek si musi planovat...

muc

liones, je to jedine jeho vec, ako prezentuje SVOJ nazor. nemozes od ludi ocakavat, aby mali nazory identicke s tvojimi, alebo aby ich prezentovali tebe vyhovujucim sposobom. diktatura uz skoncila. ty mozes s jeho nazorom suhlasit, alebo nie. tot vsjo. a staci to v jednom prispevku napisat a nerozoberat tu dookola a pohorsovat sa zbytocne nad jeho nazorom.

ja osobne nie som z Ba a nepoznam byvanie v danych obytnch domoch, ale mesto Ba sa mi paci a pre mna ma akesi "fluidum" :D a vedela by som si svoj zivot tam predstavit. lenze byvanie, rodinu a aj pracu mam v inom kute SK, takze stahovanie v sucasnosti nehrozi.

ivana45

dadka,
mam znamu, ktora ma byt v strednej vezi.

Prevadzka je tam dost draha, je tam dolu stale vratnik, fitko pre obyvatelov, napr. okna sa umyvaju zvonka (chalani na lanach), lebo v kazdej izbe len jedno okno sa da otvorit na vetranie (a umyvanie). Neviem presne ale vraj jeta predzka (kurenie a dalsie) dost draha.

Ale je to tam parada. Vyhlad na oba stadiony. Okna siroke, od stropu nadol po siroky parapet, ako stvoreny na sednie. ked sme tam boli, vzdy sa ktosi upelesil na parapete :-)

Znama hovorila, ze jej najprv bolo trocha luto, ze kupila najlacnejsi byt (cim vyssie, tym drahsie byty) - ona ma na 5. poschodi. Teraz hovori, ze nelutuje, lebo majitelia vyssich bytov (od cca 9.poschodia) sa stazuju na hluk, ked je vietor. Vraj sa to tam opiera, hvizda a zavija, ze sa zle spi.

lioness_01

.sun. ja mu neberiem názor. len je otrasné ako ho prezentuje. neexistuje dokonalé mesto, takže neviem čo on očakáva a na právnika sa chová dosť hlúpo...

.sun.

liones, preco mu beres nazor? ked ma na BA taky nazor, tak mu ho nechaj. Ja som tiez rodena bratislavcanka a tiez sa mi tu vela veci nezda ok. A myslim, ze to vobec neovplyvnuje jeho pravnicku sikovnost.

lioness_01

beskyd :D takže ja som jednoduchšia, ale že ty sa vyjadruješ ako primitív, tak to je v poriadku :)))) to nie je jednoduchšie... :D a práve som odpadla, takže ty si právnik ? človek aby sa bál v Bratislave osloviť nejakého právnika, aby náhodou neoslovil teba... strašné.. Bratislava ti dáva chlieb a v Bratislave žiješ, tak čo nadávaš? sa odsťahuj keď sa ti nelúbi... :))))

a s tou láskou.. nekrič hop kým si nepreskočil :)))

beskyd

lioness, ze si trocha jednoduchsia som uz pochopil z tvojich minulych prispevkov, ale v skratke, nie nevyhodili ma v BA z prace, ale mam v BA pracu napriek tomu ze som sa ako cerstvy absolvent zo vsetkych sil snazil najst si ju inde. da sa povedat, ze keby som si ako cerstvy absolvent prava chcel najst robotu mimo BA vo svojom fachu, musel by som si to miesto sam vytvorit a ani advokatom nemozes byt bez 3 rocnej koncipientskej praxe. dalsia vec, pokial ide o "moju hornu dolnu", narodil som sa v BA a s vynimkou 5 rokov pocas studia na gympli v nej zijem cely zivot. dalsia vec, nemam deti ale keby som ich mal, nedaval by som ich do skoly v BA medzi tuto zgerbu co tu vidim. a posledna vec, moja laska urcite nebola a nebude z BA. este nejake inteligentne otazky k veci?

lost

mimisek, no bungalov co ma aspon 120m na 1. nadzemnom podlazi + povedzme pokrovie aspon 60m2 (moja chyba ze som to nenapisal do predosleho prispevku) + pivnica minimalne 60m2 a bolo by tam dost uloziska, ci nie? :)
+garaz kde tiez nieco moze byt, ked uz tak.. (ale tak limity tam asi ani nie su, cize moze mat aj 250m len by to bola skor hala ako dom :D ) tam je poschodovy dom neporazitelny, to je pravda :)

aj tu moze byt automatika to ano, lenze tu sa to (na SVK) povazuje za "zenske" nieco :D - ale to som ZATIAL pocul len od ludi, co s nou nikdy nejazdili, ale to je jedno, v nemecku je to uz dost rozsirene, ale u nas zatial ani nie..
osobne by som chcel tiez automaticku a to este ani vodicak nemam :)

behanie po schodoch ano, ale radsej preferujem "narazovejsie" sporty (radsej hodina behu alebo bike :) )

tazko sa to umyva, vysava, je to v noci nebezpecne (ked zabudnem na kolkatom schode som :D )

alebo co ak odidu deti a budu v dome dvaja dochodci. potom moznost je bud totalne izolovat to poschodie, hlavne z dovodu uniku tepla na poschodie, alebo ze v dochodku by som po schodoch nechcel behat :)
i ked jednoduchsie by to bolo dom proste vymenit, ale zas to tiez nie je az tak "jednoduche riesenie" i ked "zmena je zivot" :D

nehovorim ze poschodie je zle.. len sa mi prestalo pacit :) priesor mam rad, a ulozny priestor povazujem za extremne dolezity (preto sa cudujem ako mozu rodiny byvat v bytoch kde nie je SPAIZA ci ako sa to vola), alebo nedajboze bez pivnice :) no nie vsade to ide.. a prave tam je ten dom super, clovek si nakonfiguje vsetko co sa da podla svojich poziadaviek :))

Zase napr americania to obcas prehanaju s miestom, hlavne v autach :D ale zase europania to prehanaju so setrenim a efekt je rovnaky :D (napr zakaz 100W ziaroviek) alebo setrenie na slovneskych cestach, tu by som sa naozaj bal kupit si nejake sportove auto :D

lioness_01

beskyd, ty prečo nemáš vlastne rád Bratislavu ? vyhodili ťa zo zamestnania v tomto meste? nevzali ti sem deti do školy? tvoja nenaplnená láska bola z Bratislavy? alebo aký je vlastne problém? je to úplne obyčajné veľké mesto... ty poznáš nejaké hlavné mesto, kde nie je špina, veľa áut, veľa feťákov, atď ... ?

ja nie... a predpokladám, že ani ty nie...

ak sa ti nepáči, tak na čo chodíš do Bratislavy? šak si zostaň vo svojej Hornej-Dolnej a nepindaj...

mimisek

lost, mne sa zase ohromne nepacia tie bungalovy. Neviem si predstavit dom bez poschodia. Je to priserne malinkate, ulozny priestor ziadny. Behanie po schodoch je skvele kardio. Miesta nie je nikdy dost, to mi ver.
Ved aj v Europe si mozes kupit auto s automatikou. Sestra take ma. Ale mas pravdu, vsetko je to tam ako pre babiky, aj pracky a sporaky su malicke.