depresia z diety

Príspevok v téme: depresia z diety
bumerka

Ahojte, dala som sa na dietu ktoru mi odporucila kolegina. Je to na principe delenej stravy, piju sa pri nej rozne caje a pred kazdym jedlom sa uziva jablcny ocot.. Drzim ju 8 den a mam 3 kila dole.. co ma sice velmi tesi aj sa fyzicky dobre citim, no upadam do depresie.. Som si ista ze je to tou dietou.. som zo vsetkeho podrazdena a nic ma nevie potesit.. Mala by som byt spokojna, ze robim nieco pre svoje zdravie a krasu.. no namiesto toho to vnimam ako zivotnu tragediu ze nemozem jest to naco mam chut.. Znami mi vravia ze sa tomu vravi nediotovy typ.. Vie mi niekto poradit ako riesit tieto moje stavy? Dakujem

majkaaa

Naozaj je najlepšie kašľať na diéty.Pravidelná strava,pestrá,pohyb,robia zázraky. Viem o čom hovorím,dala som takto dolu 25 kíl bez jojo efektu,teraz som dobrá,vravia mi,že mám výbornú postavu. Jednostranne zameraná strava a prílišné obmedzovanie vedú k jojo efektu. Ale musím povedať,ja som vylúčila sladkosti a viditeľne mastné jedlá.

RNG

5-HTP pred spankom pomaha na hlboky obcerstvujuci spanok(50-100 mg)
Cez den na nervozne zachvaty pomaha stress B alebo St Johns Wort. Berie sa len v pripade potreby.

aaaaaa

Ono sa povie, nechudni , zmier sa so sebou. Lenže je keď priberiem , cítim sa strašne podráždená a unavená /75 /, keď som chudšia aj moja psychika je OK. Lenže v poslednom čese, keď sa pokúšam schudnúť mám stavy nervozity a triašky, ktoré končia útokom na chladničku. Tiež som pila herbalife, mne pomohol , cítila som sa OK. Prvý týždeň som si však asi tri razy musela dať neurol na ukľudnenie, pretože som bola strašne podráždená. Lenže neurol je návykový a nie je to riešenie pre moju psychiku. Najhoršie to je u mňa so spaním. Ke´d si ľahnem,hladná nezaspím alebo len tak na pol oka a po takej hodine vyletím z postele s pocitom strachu a úzkosti a ukľudní ma len chladnička. A ráno som ešte nervóznejšia a nič ma nebaví a hlavne som nevyspaná.. Je to začarovaný kruh.Teraz som to začala riešiť antidepresívami, pretože takýto spánok mám v dosledku stresu z minulosti a už ďalej nevládzaem bojovať s nočnými útokmi na chladničku. Lekárka mi predpísala mirtazen, spím síce lepšie, ale jeden z nežiaducích účinkov je zvýšená chuť do jedla. Takže dnes som jedla piate cez deviate a teraz som prejedená a nervózna. Zajtra požiadam o znemu antidepresív, takých z ktorých sa nepriberá aj keď doktorka mi povedala , že si mám ovládať chute. Asi nepochopila, , že som ju vyhľadala preto, že si práve chuť na jedlo neviem ustrážiť a hlavne v noci. tak veľa síl do kľudného chudnutia.

erika 27

Baby, kašlite na diéty. Vyskúšala som hádam všetky.delenú stravu aj mliečnu aj tukožrútsku polievku...dočasne a bola som nervózna a protivná...a tak som sa na to vykašlala a povedala si, že chudý nemôže byť každý jeden. A čo sa stalo? Jem pravidelne, každé 3 hodiny, už asi 2 roky, to si telo pýta samé.Niečo malé ale stále. Ani jeden deň bez pásika čokolády alebo gumových macíkov/nie celý sáčok - no občas aj to :-))/ a dá sa to. Snažím sa nejesť veľa chleba, a škrobovín, skôr mliečne výrobky a zeleninu, ovociem mäsko...ale ráno začínam 2 bebe keksy/Dobré ráno/ , ale potom desiata jogurt, obed zelenina a mäsko/alebo tofu/ olovrant kúsok hocičoho, čo je doma/gúláš, polievka, hocijaká omáčka proste hocičo na čo máte chuť/ večer jogurt, jablko/hruška,/proste stále jem, ebo inak by som asi neprežila. Teraz mám 161cm a vážim 53 kg. V pohode. Mala som aj menej, ale vraj som chudá, tak som pribrala naspäť a držím to v pohode...ale žiadne predpísané diéty...hrôza

sissa

bumerka: tak ja by som ti asi poradila nejake antidepresiva, ktore predpisuje lekar. alebo je potom aj vela vitaminov, ktore posobia proti depresii. staci si len vybrat:)

bumerka

Ahoj Veronika.. dakujem za radu, no bohuzial si nemozem vybrat.. Dietu mi odporucili viacery lekari, koly chrbtici a nabehu na cukrovku.. A to vraj radikalne.. Za tri mesiace mam ist na kontrolu o 15 kil lahsia.. :O((((

bumerka

To som rada ze niesom sama co je podrazdena z diety :o)) Tato moja dieta sa ma drzat 14 dni a 7 dni normalne jest.. potom sa to opakuje.. Dufam ze to dovtedy vydrzim a moje okolie zo mna nezosalie..

veronika

ahoj, prestan chudnut, vaz si to, ze sa dobre clovek citi psychicky, ked ma par kil navyse, pozri, ja som vazila si 45 kg, meriam 159...a mala som vazne psychicke problemy,..a zacala som brat antidepresiva a uz som pribrala si 14 kil...riadne sa to odrazilo na mojich stehnach, zadku a bruchu,,,ako to ze sa mizvacsili prsia, to si pochvalujem ja aj moj priatel :))ale on sam mi vravi, ze pozri zlatko, pokila sa citis dobre, tak nechudni a uz vobec ziadne diety...ja som ho nepocuvala a zacala som pit dietne kokteily od herbalife, ako jedna kura 1700 sk...tak si pisjem tyzden dva...a nejedla som rano ani vecer....ani som nejak vobec nechudla...vobec ale za to som bola velmi nervozna a necitila sa dobre...prestala som pit kokteil, jem tak normalne, a trosku cvicim, raz do tyzdna kalanetiku a na stacionarnom bicykli doma cez den trochu zabicyklujem a tak...myslim, ze drzanie diet je tyranie duse aj tela..lebo telo si pyta samo co potrebuje :)