ked mama chce priputat

Príspevok v téme: ked mama chce priputat
zufala1988

Neviem ani ako zacat.v podstate vsetko fungovalo medzi mnou a maminou fajn.skoncila som strednu nastupila na vysku a ked som odisla na internat znasala to tazko tym ze som jedinacik.jedine prejavy boli napr ked som bola par dni mimo domu tak mi volala 3-4 denne..a na internate 2x denne a vecer aj polhodiny.chapem ze ma o mna starost ale vobec nechape ze som dospela.vsetko sa zmenilo ked somsi nasla priatela...pristupila som na kompromis ze okrem studia budem jeden vikend doma...dalsi tiez ale s nim a dalsi s nim budem u neho.no mamina to vobec nerespektuje.stale ma vola domov a odvolava sa tym ze som nesamostatna.ked sme spolu casto mi volava uz od siedmej rana cez vikend a ked som jej naznacila ze chceme sukromie urazila sa a nezavola vobec.taktiez sa sprava autoritativne a vzdy musi byt podla nej.neviem preco vbobec nechce respektovat ze mam svoj zivot svoje zaujmy a vlastnu buducnost.nwm ako by sa zachovala keby som jej oznamila vlastne byvanie s priatelom. :(( stale si mysli ze som nesamostatna a ze nic bez nej nedokazem.a vzopriet sa jednoducho neda kedze nemam vlastnu pracu staly prijem a som financne od nej zavisla. ://

kafe

Nuž kočka, pevné nervy ti prajem. Buď k mame slušná, ako pokazený gramofón jej opakuj, že veci ideš robiť takto (tie víkendy), povedz, že si vypínaš mobil, lebo ťa telefonáty vyrušujú (spomeň nejaké kámošky) a zapni ho len večer, v niečom mamu počúvni (žiaľ nemáš na výber) a v niečom si stoj na svojom.
Tvoja mama si nesplnila nejaké svoje sny a myslí si, že komandovaním tvojho života si to vynahradí. Nechcela by si zvýšiť kvalifikáciu? Skús jej navrhnúť, či by skúsila VŠ externe - bude viac zamestnaná a nebude ťa toľko otravovať :) Alebo porozmýšľaj čo by tvojej mame vyplnilo voľný čas, aby nemyslela stále iba na teba. Napríklad taký záprah 3-och psov, venčiť ich, trénovať, vybehať.. snáď by ju trochu aj unavili :) Aké má (mala) tvoja mama sny? Pozisťuj, skús ju podporiť, že nikdy nie je neskoro splniť si aj niečo bláznivé o čom snívala (napríklad žiť nejaký čas v Indii). Teraz má mama voľné ruky (skoro), tak nech sa zameria opäť na seba a nech ide za niečim. Lebo to čo robí teraz, robí dosť zle. Ona žije tvojím životom, nechce aby si robila chyby, ktoré urobila ona, ale svoj vlastný život nežije (asi).

ja40

toto je fakt tazke,ale nie tak,aby sa to nedalo vyriesit...mama sa o teba boji a su tam aj naznaky psychickeho vydierania,dalej strach,ze ostane sama bez svojej jedinej dcery,manipulacia z financnej stranky a taktiez bohuzial nedospelost matky...toto treba hlbsie rozpoznat a zistit preco sa sprava tak,ako sa sprava...ist do jej detstva,jej vztah s matkou aky bol,co take zazila v dospievani,resp.nezazilaa teraz si to musi kompenzovat atd. atd.
Riesenie sa najde neboj sa,len treba chciet a hlavne treba sa pekne porozpravat od srdca a nepouzivat ego az tak vela,lebo nam mozu uniknut dolezite veci...dufam,ze som bola zrozumitelna a napomocna...daj vediet ako sa to dalej vyvija
A este rada nakoniec....bud vzdy sama sebou a uprimna k mame i k sebe. Len tak si vytvoris respekt.