Spánok cez deň

Príspevok v téme: Spánok cez deň
štefi

Prajem dobrý deň!

Koli istým zdravotným problémom som začal spať cez deň namiesto noci. Problémy som vyriešil, ale zatiaľ to praktizujem len pár týždňov a neviem aký to može mať účinok na moj zdravotný stav z dlhodobého hľadiska. Možte mi prosím vás, vy, čo s tým máte už skúsenosti napísať o vašich skúsenostiach so spánkom cez deň? /spávam od 15:00 do 21:00/

Ďakujem

mattod.

mal by si spat v noci,v uplnej tme ,pretoze len vtedy sa ti vytvara melatonin pocas uplnej tmy a cez den to nieje mozne. clovek by mal spat 7-8 hodin denne + 2-3hodiny poobede kto je unaveny alebo po treningu .

Milky

Mal som kamaratku, ktora nemohla spat v noci, ale iba cez den. Jednoducho sa jej prevratil den s nocou. A bolo to hrozne, nielen pre okolie, ale i pre nu. Trvalo asi rok, pokial sa dostala s pomocou farmak a psychiatra do poriadku. Nemohla chodit ani do zamestnania a podobne. Ked chcela v noci navarit pre rodinu, nemohla, lebo by ich buchotom zobudila.

......

Ja cez deň spím asi tak raz za rok a ked ma bolí hlava.Ja neznášam spánok a preto niekedy spím dosť málo a cez leto ozaj minimum. Ale spať cez deň "zabije" viac času v robote, v rodine... , ale nočný spánok ti zaberie len noc.

M74

6 hodín síce znie dosť málo, ale cez týždeň často spím takto, prípadne o niečo málo viac. K ideálu by mi chýbala tak hodinka naviac.

Jurajjj

Neviem koľko som mal predtým než som tak začal spávať, ale viac než na plný počet bodov: img821.imageshack.us som to predtým spraviť nemohol. A to som naozaj veľmi dlho nepravidelne spával.
Jedine, že by som to spravil rýchljšie než teraz.

Ale môžeš dostať nejakú formu psychózy, ak budeš naďalej nepravidelne spávať a to hlavne, ak budeš spávať málo.

To že spávaš cez deň vylučuje možnosť, že by si mohol viesť plnohodnotný spoločenský život "štastného človeka", takže nejakú náchylnosť k psychyckým ochoreniam by si mal mať aj bez toho, kedže v tvojom živote je dosť faktorov, ktoré tú náchylnosť zvyšujú a ten spánok je asi zásadný. Okrem toho 6.hodín denne? Tebe sa to nezdá byť nejako málo?

Jurajjj

Ja som tak tiež volakedy spával a neublížilo mi to:
img821.imageshack.us

Pravidelne chodím spávať v noci a dospávam to doobeda a som fit, ale spím 9.hodín denne.

Je to dosť nepraktické ak spávaš cez deň namiesto toho, aby si spával v noci, kedže je lepšie sa synchronizovať s ostatnými, aby sa aj dalo niečo vybavovať a žiť spoločenským životom.

Dokonca aj v Hypermarketoch kúpiš tablety na spanie s, ktorými si ten cyklus spánku môžeš upravovať, aby si zaspával v noci.
Ja môžem zaspať, ak chcem, ale ak je to v tvojom prípade inak, tak by nebolo odveci navštíviť aspoň obvodáka, aby ti predpísal niečo na spanie, ak nechceš skončiť desociovaný kvôli takej sprostosti.

Michal_PU

Ja som tu mal tému kde som spal cez deň, ale aj v noci... Bežne cez deň od 12:30 do 16:00 +- 2 hodiny hore dole a v noci od 00:00 do cca 9:00, takže som nebol moc dlho hore. Ale podarilo sa mi to potlačiť a už spávam len od cca 23:00 do 9:30. Cez deň len občas. Ale je to fajn, spánok cez deň mi zobral veľkú časť dňa ktorú som mohol stráviť aj lepšie ako spaním. Mne to spôsobovali blbé lieky od psychiatra, ktoré ma veľmi uspávali a nechcel mi dať iné. Teraz neberiem žiadne a je mi dobre...