"Pije" mi krv!

Príspevok v téme: "Pije" mi krv!
Ayamaya

Jedna moja kolegyňa. Kvôli nej tú prácu nenávidím....
Skrátka - keď som do tej firmy nastúpila, mala som nahradiť jedno dievča, ktoré odtiaľ odchádzalo a keďže robila prácu, ktorú nikto iný okrem nej nevedel, bolo treba niekoho, kto sa to naučí. V tom som prišla "do rany" ja :). Pôvodne som mala záujem o iné miesto v tej firme, ale ponúkli mi na toto miesto lepší plat. Bola to síce práca, ktorú som predtým nikdy nerobila, ale mne nerobí problém naučiť sa rýchlo nové veci a tak som súhlasila. A navyše som tam mala byť asi mesiac súbežne s tým dievčaťom, ktoré odchádzalo a tak som mala mať mesiac na to, aby ma zaučila. Nastali však isté komplikácie a ona odišla už po 2 týždňoch, takže to, čo ma ona nestihla naučiť, som sa učila "za jazdy". Samozrejme, že som robila chyby, ale postupne som sa "vypracovala" ...aj keď aj po 2 rokoch sa samozrejme stane, že "chybička se vloudi".
Jedna kolegyňa mi však od začiatku tvrdo dávala pocítiť, ak som urobila nejakú chybu. Ale fakt brutálne. Vulgárnymi slovami ma urážala a ponižovala pred všetkými ostatnými kolegami. Iné kolegyne, ak mali problém kvôli mojej chybe, povedali mi to normálne a vždy sa to dalo napraviť - nikdy nešlo o život, ani o veľké peniaze. Neskôr som sa dozvedela, že spomínaná kolegyňa mala pôvodne nastúpiť na miesto, kde pracujem ja, lenže nebola schopná ani za 2 mesiace sa tu prácu naučiť robiť, tak hľadali nového človeka.
Viem, že zrejme sa na mne len "odbavuje" a vybíja si zlosť....ale mňa to strašne deprimuje...lebo to je celé 2 roky rovnaké. Aj za úplnú hlúposť dokáže narobiť taký bengál, že až okná trasie.
Riešim to, hľadám si novú prácu, chcem odtiaľ odísť.....len som sa chcela požalovať :(.

AdamKrt

Nic neni idealne a co sa Ti zda problem tu, inde moze byt nieco ine a horsie. Urcite neopustaj pracu, pre nejaku blaznivu babu.

Arogantny clovek, ktory je ako popisujes zvyknuty utocit, ocakava, ze zklapne druha strana, bude ticho, nebude jej odporovat, alebo, ze si to neda a da sa do protiutoku.

Ty ju vsak definitivne mozes odzbrojit svojim dobrym spravanim.

Priklad:
- zacne na Teba kricat, nadavat. Usmejes sa na nu, pekne jej s usmevom podakujes, ze je taka dobra a uzasna, ze Ti to prisla povedat. Ze si rada, ked Ta niekto upozorni na chybu, aby si to mohla opravit. Nech sa posadi, ze jej urobis cajicek s medom. A takto milo na na zacnes hovorit. Uvidis, ako ju to zchladi. A cim viac bude vyskakovat, tym viac bud milsia. Ze mas cajik z medovky, ten je na ukludnenie, urobi jej dobre.

Takymto sposobom vsetci uvidia, ze si z nej urobila debila a spravala si sa k nej, ako k malemu frackovi, ktory nevie, co od dobroty.

Alebo - jeden kamarat mal vzdy taku podobnu metodu, ze ked niekto na neho nadaval, tak on sa k nemu pridal a zacal nadavat este na seba.

Priklad:
- dojde Ti nadavat, Ty budes k nej mila, ako som pisal, usadis, pohostis a ked bude do Teba hustit, tak zacnes nadavat a horekovat nad sebou. To je hrozne, co som to urobila, taka chyba velka, ani spat nebudem. Povie Ti napr., ze si krava. A Ty povies a keby len krava, ale ja som priam krava korunovana. Vsetci sa budu smiat, pretoze vsetky jej urazky este prezenies voci sebe a bude vidiet, ze si z toho nic nerobis. Nakoniec sa vsetko obrati, kazda agresivita proti nej a ju to prestane bavit, ze z nej urobis zakazdym blba....

Takyto postup je riadne odzbrojujuci a ked tak budes postupovat, ona sama sa len zhovadi a nemusi na nu vobec utocit. I ludia, ktori si ju vazia ju budu mat za blbca, ak bude pokracovat.

hmmmmmmmmmmm

ayamaya, v kazdom kolektive na niekoho takeho narazis!kolegyna nevie prehltnut,ze nedostala to miesto ona!a mzono ta berie ako hrozbu...mas niekolko moznosti, -bud budes dalej trpiet tu sikanu-co vsak si nemyslism,ze je moznost ak nechces ochoriet z toho,alebo sa s nou o tom porozpravas-pozvi ju napr na obed alebo odides.

elsa5.5

ženy dokážu byť veľmi hnusné,s tou kolegyňou sme sa strašne hádali,zo začiatku som jej nič nepovedala,ale potom....všetko má svoje hranice,podrazy robila,ešte aj šéfovi povedala nech ide do riti:):)strhol jej peniaze,pani dôležitá,nezniesla ked dôležité veci som mala ísť vybaviť ja,to je veľmi ťažko s takým človekom pracovať atmosféra je napätá,s nechuťou sa ide do roboty...

Deria

neviemnick, tvoje "hovado jedno" sa mi pacilo, aspon som sa zasmiala.
Ayamaya, je to tazke ale mozno ju tam ta majitelka iba trpi, ked by bola ochotna ju prepustit, to je tvoje plus a preto by si mala zabojovat. ja to porekadlo poznam inac, "s hlupym nemozes inteligentne", ako sa ona chova, vies aj ty, ked to chce! Ja by som jej pred vsetkymi povedala, ze ak ma nejake komplexy, nech sa nevybija na tebe a nech si hladi svojej prace, aby aspon tu zvladla, ked sa uz nedokazala naucit to, co ty. dolezite je, aby nevycitila, ze sa jej bojis! hlavne ju treba zotriet pred ostatnymi, lebo mam taky pocit, ze sa jej tiez boja.

NeviemNick

Pomôže neustále opakovanie " pani kolegyňa kľud. Ukľudnite sa. Ukľudnite sa. Prosim ukľudnite sa. Ukľudnite sa.":D

Fuha ale silná káva:D to by si pri mne nedovolila. Ihneď by som išla za vedením OPAKOVANE!!. Už si jej povedala ty niekedy niečo? Na svoju obranu myslím....Mne je jedno že má problémy predsa. Každý má svoje problémy. Hovado jedno. Síce ak nemáš problém nájsť si aspoň približne dobre platenú robotu a tak....je na tebe...ale je blbosť robiť to kvoli nej....

elsa5.5

no tak potom to tu už bolo povedané hľadať inde,držím palce....,tiež som mala takú kolegyňu no to bolo,hádala som sa s ňou,potom som ju teda ignorovala vedúci to s ňou riešil,robila som si svoju robotu a ju som ignorovala,bavili sme sa len formálne,odišla na materskú a bol pokoj.

elsa5.5

ayamaya,tam nie je žiadny vedúci ktorý by to riešil?dnes je zle z robotou,chce ťa vyštvať a to by som jej nedopriala,treba sa opýtať toho vedúceho či by to nemohol nejako riešiť,či ona má právo takto ťa ponižovať,nemá,ale nejak tak sa s ním porozprávať,pokiaľ nemáš istú inú robotu tak odtiaľ neodchádzaj

Ayamaya

SmajliQa - Ja sa nechcem znižovať na jej úroveň. Vieš, čo sa hovorí: debilovi nevysvetlíš, že je debil, lebo je debil ( sorry za výrazy). Už som z nej unavená.
Nie je jediný dôvod, prečo chcem odísť, ale dosť mi to "pomohlo" v rozhodovaní.

Muc - Už mám niečo preskákané a stretla som sa so všeličím. Ale aby ma niekto pred druhými očierňoval, že som p..a neschopná a pod. a nemal ani toľko chochmesu, aby to robil tak, aby som to nevidela/nepočula, s tým som sa ešte nestretla. A v takomto prostredí jednoducho nedokáže a nechcem byť.

muc

a myslis, ze inde na taku nenatrafis? medziludske vztahy na pracoviskach su katastrofalne. rob si svoju pracu a kasli na nu