Mikrofrakčný resurfacing alebo dermaroller?

Príspevok v téme: Mikrofrakčný resurfacing alebo dermaroller?
janusha159

Ahojte mala som akné...asi tak pred pol rokom som sa ho zbavila, ale ostali mi nepekné jazvy najmä na lícach. Neviem, ale na internete som čítala o rôznych možnostiach najviac ma zaujali metódy mikrofrakčného resurfacingu a dermarolleru...Dermaroller však je na domáce použite. To by som však nechcela. Myslíte, že nejaký dermatológ by to bol schopný vykonať. Máte s tým niekto nejaké skúsenosti či už negatívne alebo pozitívne? ..Mne doktorka odporučila na jazvy na akné silikonový gel Scarban, ale neivem či sa s ním môže ísť na slnko a tak. Dajte vedieť prosím ak máte akékoľvek skúsenosti s korekciami jaziev

nika12345

Kristi: ja pouzivam dermaroller (0,75mm) takto- vydezinfikujem si tvar, ruky a dermaroller, pouzivam septonex ale mozes pouzit hocico ine na dezinfekciu, potom si na tvar nanesiem krem s vitaminmi A,C a E, planujem si kupit serum s 10% vitaminu C (je dobre pouzit serum alebo krem bud s vitaminmi, alebo kolagenom, popr.kys.hyaluronovou) potom rolujem a po rollovani si dam len depigmentacne serum (kvoli tomu, ze okrem jazviciek mam ak nejake flaky). ja som este citala, ze po rollovani je dobre dat v tenkej vrstve infadolan (kupis v lekarni, nestoji vela), lebo obsahuje nejaky ucinny typ vitaminu A ktory urychluje obnovu buniek v pleti, takze je dobra aj po tom podrazdeni. ale na forach je kopa inych veci ktore mozes pouzit, rozne sera s kys.hyaluronovou a pod. dufam ze som pomohla

Kristi

Ahojte :)možete mi napísať ako postupujete pri používaní dermarolleru? od začiatku az po koniec a ako casto ?:) dakujem

plamm

Ahojte, dermaroller je ozaj fajn, nečakala som od neho tak vela.. a ak hladáte kde je najlacnejší tak jednoznačne na bazoši :)

cajka

o com to tu rozpravate> co je to dermoroller a kolko to stoji? ja rozmyslam ze by som sla na resurfacing ktory odstranje nielen jazvicky po akne ale aj pory zmensuje a aj skrvny a vrasky. ale vrajje doba liecenia 4 dni doma plus 8 tzdnov sa chranit pred slnkom. bojim sa ci mi neostane tvar este horsia ma niekto skusenosti?

Valentina

Ahojte, prosim poradte mi. Vcera vecer som pouzila dermaroller (0,5mm) prvy krat, dodrzala som cely postup, aj hygienicke predpisy. Tvar mi zcervenala a zacala palit. Rano, ked som vstala bola ako spalena od slnka, cervena a pali stale. Plus pri pohlade do zrkadla si vidim stopy po dermarolleri - pravidelne dierky. Zmizne mi to? Je to bezna reakcia? Vyzera to hrozne, prosim o vase skusenosti. Vdaka.

nika12345

Cashia, chcem ta poprosit o radu, akne si liecim dlho momentalne som na liecbe roaccutanom, nad dermarollerom uvazujem uz dlho pretoze mi ostali jazvicky take jamky na spankoch a trosku na licach pri spanku nie je ich vela a nie su velmi hlboke, ale je ich vidiet.. ake velke ihlicky a ako casto si mam podla teba rollovat?vdaka

Ku@Bo

Ahojte, idem si kupovať dermaroller 0.5mm aa chcel by som sa spýtať ako často by som ho mal používať,lebo njekde čítam že každý tretí den aj.. a či stačíí ked si kupim tne krem na znecitlivenie a ten Chyroxy krem (kyslik) co je na stranke Dermarolleru.. plus kto ho pouziva ci vidi nejake vysledky..dakujem(:

evullik

Ahojte ja som sa nedavno docitala o dermaroller a kupila som si ho.Este som ho nevyskusala pretoze chcem najskor zistit co najviac informacii.Kupila som si na jazvy po acne s kremom na umrtvenie pokozky.Chcela by som sa opytat ako casto mam zacat pouzivat prvy mesiac kolko krat za tyzden a aky krem po je najlepsi dakujem

Cashia

janusha - ako vravím, mne to pomohlo a verím, že to pomôže aj tebe :) ale presne ako spomínali aj iní, treba byť trpezlivý a vydržať- vysledky sa určite dostavia. a sorry, že som sa dlho neozývala - chcela som to vidieť s odstupom času..
vertigo - úprimne, neviem presne koľko hodín/dní, ale ja som dermaroller používala večer a raz či dvakrát sa stalo, že ďalší deň som sa (hlavne tieto posledné týždne) vycapila na slnko, alebo šla do solárka a všetko v pohode - žiadne štípanie, žiadne začervenanie.Tak ale zas netreba to preháňať, radšej s dlhším časovým odstupom ak sa dá. A hlavne, každý môže reagovať inak..