Vysoké hodnoty amylázy

Príspevok v téme: Vysoké hodnoty amylázy
Juraj 91

Dobrý,chcel by som sa opytať či stým má niekto nejaké skusenosti.
Asi pred dvoma rokmi zistili ze mám vysoke hodnoty amylázy,aj v krvi cez 2 som mal,aj v moči (okolo 20 ale bolo uz aj 40)bolesti nemám žiadne,ani tazkosti hocico mozem zjest.nechudnem ani nepriberám aj ked sa snažim jest hocikolko,nič.nefajčím,nepijem,žiadne drogy.mal som endoskopicke vysetrenie(neg) ct(neg) mrcp(neg),na usg som bol viackrát ako tehotná žena a nič,usg brusnej dutiny(neg) usg obličiek (neg) kario problemy nemám,tiez som mal vysetrenia,aj pluca mam v poriadku,prakticky vsetky moje organy boli vysetrene za tych mojich 20 rokov a stále nič,všetko v poriadku,nič ma nebolí len tie vysledky ma znepokojujú kedže mam este iba 20.mal som aj rekonstrukciu hrudnika (pectus excavatum).stretol sa niekto s niečím podobným? dakujem

Juraj 91

mám 20 rokov :) lipáza ako aj vsetky ostatné hodnoty mám v norme.mal som kontrolovaný aj celodenný moč,viackrat,kedze som bol hospitalizovaný,normy nepoznám alé som pochodil X lekárov a Y nemocníc,a vo všetkých laboratoriách boli vysoke,usg brucha aj krk som mal ,síce neviem či slinné žlazy ale mal som :)

Kita

Dobry vecer
Synovi /4,5r./ zistili amylázu v krvi a následne aj v moci /nie celodennom iba rannom/ pri norme 8 mal hodnotu 10. Dost ma to trápi. Neviete mi prosím poradiť. Ma aj zvyšený cholesterol. Aj bez toho mi slabo jedol iba to čo má rád a teraz ho ešte obmedzujeme ... Budem vdacná za kazdu radu, skusenost. Zatial uzívame 1/2 pancreolanu pred obedom a večerou. Este berie costi 1/2 pretože má aj reflux. DO 3 rokov sme ale mali doma dieťa zdravé ako ryba 20 mesiacov kojené a teraz tolko ...Nechápem :(
Dakujem za kazdy prípevok.

ivana45

Mne sa hodnoty v moci nejavia ako vysoke (poznam labak, ktory ma normu do 42) - ale nepises a treba to uviest: Jedna sa o zbierany celodenny moc ?
Hodnoty v krvi su len mierne nadnormalne.
Velmi dolezity udaj je aj lipaza a USG brucha, ak najdes, napis. Tiez normy tvojho labaku, byvaju uvedene na vysledkovej listine.
Este: Kolko mas rokov? Trocha si rypnem: neuviest tento udaj je ako predpovedat pocasie a nepovedat na ktory den to ma byt...skoro.
Pozri si nieco o makroamylazemii. Mohlo byt to byt ono. Je to neskodna odchylka.