Externí študenti!!!

Príspevok v téme: Externí študenti!!!
kornelka12

Tí, ktorí študujete externe VŠ - chcela by som sa spýtať:

V rámci jedného predmetu, máme absolvovať prax v nejakej inštitúcii, ktorá sa zaoberá činnosťou v našom štúdijnom odbore. Prax si sami zabezpečíme a na základe jej absolvovania máme potom napísať ročníkovú prácu.

Máte niekto podobnú skúsenosť? Na odbore nezáleží - všeobecne.

Ako ste si takúto prax hľadali?
Ako to prebiehalo? Nemali ste pocit, že tým ľuďom tam "zavadziate", že ich "obťažujete" a pod. ?

Prosím hocijaký podnet, moc mi tým pomôžete.
Ďakujem za odpovede.

Janulik33

Cauko,
ja som skoncila pred rokom VS externe odbor UTOP. V jednom predmete sme mali absolvovat odb. prax a potom z toho napisat rocnikovu pracu. Kedze sme studovali ped. odbor ti, kt. pracovali v skolstve to mali jednoduche, pouzili svoje vlastne skusenosti... Ti, co v skolstve nepracovali, si prax vybavili v nejakej skole, nikto z nich nespominal, ze by tam "zavadzali" a pod.

Julliette

cauko,
aj ja som to mala ale to som bola este na dennom. teraz na externom neviem ci to je tiez ale tento rok to zrusili. prax som hladala normalne cez net, a z 25 firiem mi ani jedna neodpisala. potom som to musela riesit cez znamosti. nuz prisla som tam a sedela. v mojom pripade som ich naozaj obtazovala a ked som si niaku pracu vypytala tak mi dali otvorit dnesnu postu a rozdelit to na poziadavky a vypisy. takze to bol najdlhsi tyzden v mojom zivote. ale to zas zalezi od firmy, inde mozno budu radi.
a ak sa ti to neda skombinovat s pracou tak sa to samozrejme da obist. vacsina aj tak zohnala iba peciatku a do tej prace si vymyslela nieco.
neda sa ti zohnat peciatka rovno z tvojej prace?

žažiká

no neviem ja som externistka ale my toto absolvovat nemusime cudujem sa ze to mate na starosti, ved externe sa studuje preto ze clovek chodi vacsinou do prace a tazko si vyrobi aj taku prax, ked na to nieje napriklad cas... viem ze na dennom toto maju o externom som nepocula.

kornelka12

A ešte mám problém, že to časovo nestíham kombinovať so zamestnaním - čiže určite sa mi nepodarí prax absolvovať v takom časovom rozsahu, aký od nás požadujú....myslíte, že sa to dá nejak obísť?