strach z pocasia

Príspevok v téme: strach z pocasia
anaj47

Ahojte, prosim o radu ak máte niekto takú istú fobiu ako ja. Mam 47 rokov ale od 10 rokov prežívam strach z búrky a vetra.Je to dôsledok toho, že som v detstve zažila letnú búrku, kedy nám udrel gulový blesk do rodinného domu.Odvtedy prežívam strach v lete čo i len z malého zamračenia, už len pohľad na stromy a listy ktoré sa hýbu vo vetre vo mne vzbudzujú strach. Ak máte niekto podobnú skúsenost poradte... Nie je lahke s tým zit. Dakujem

jajka001_

tak ked uz jazdis,musis podla predpisov, pomaly sa nesmie jazdit :) vyhoda je ze jazdit autom nemusis, nikto ta neprinuti, vzdy je ina moznost

majka_21

ale vies, ty to aspon chapes jajka. ale moj instruktor to akosi nepochopil. vzdy som isla max. 60-tkou a instruktora z toho islo trafit. a raz mi tak stupol na plyn, ze som myslela, ze ma porazi a v tu ranu som isla ani neviem ako 90-tkou. ako moj nazor je, ze mozu si vodici trubit ako idioti kolko chcu. ide o moj zivot, ak havarujem a zomriem, zivot mi nikto nevrati. nechcem byt pesimista, ale staci si pozriet rozne spravy o tom, ako v rychlosti vyhasli mlade ludske zivoty pri soferovani. tak mne toho netreba!

jajka001_

majka ja sa tiez bojim soferovat. ale myslim ze to je celkom racionalny strach lebo fakt jazdi vela bezohladnych vodicov a velmi lahko sa mozes zabit.

majka_21

anaj, ja mam takisto strach z burky, ale len ked je velmi silna. najvacsi strach mam zo soferovania. a napodiv tomu, urobila som si vodicsky preukaz. prezivala som nenormalny stres kazdu hodinu jazdy v aute s instruktorom. viem, ze on mal tiez pedaly pri sebe a tak, ale aj tak som mala strach. ked som mala asi 13 rokov, isla som raz s kamaratkou a jej otcom v aute do kostola. ked sme sa blizili na parkovisko, za nami islo jedno auto, ktore buchlo do toho nasho a ja som si buchla dost bolestivo hlavu o sedadlo sofera (sedela som hned za nim). zlakla som sa, ale potom som to predychala, tak to bolo v pohode. ale z toho sa proste bojim soferovat, lebo neviem, ktory "idiot" moze sediet v aute so mnou na ceste a co sa moze vsetko stat. proste je vo mne ten blok. niektori si pomyslia, ze preco som potom sla na vodicak. ale: buduci rok skoncim VS, s trochou stastia nastupim do prace a kto vie, ci nebudem potrebovat pri zamestnani auto. viem, ze bez auta vela ludi existovat nedokaze. takze preto som si ho urobila. spravila som si ho, ked som mala 21 rokov asi, a mam pocit, ze keby som si ho urobila ako starsia, bol by to horsi strach.

jajka001_

tak to sa necudujem, to musela byt silna trauma. ale uz preslo dost casu a vela burok a nic sa nestalo, nie? to co sa vam stalo sa stava tak raz za zivot.