Antibiotika

Príspevok v téme: Antibiotika
mimuška 111

Dobrý deň, prosím poradte mi!
Včera na mňa prišla choroba, bolelo ma hrdlo a začalo ma bolieť aj celé telo.
Večer som mala zvýšenú teplotu 37,6
Na druhý deň som mala tiež teplotu 37,6 ale hrdlo ma prestalo bolieť ale bolela ma hlava a celé telo. Išla som k doktorke a predpísala mi ATB, sú to ATB, ktoré sa užívajú raz za 24hod.3 dni po sebe. Ja si myslím,že mi nemusela hneď predpísať ATB kvôli zvýšenej teplote, či? Na 3 deň mi je lepšie a rozmýšlam či mám doužívať ATB, keďže som užila len 1 tabletku. Mám pocit že moja Dr.miluje ATB.
Čo si o tom myslíte?? Ďakujem za všetky rady!

RNG

Nuz nepredpisat nic, ked ma clovek horucku a nakazu v tele tiez nie je najrozumnejsi postup. Ja beriem doplnky okamzite, ked zacitim co len skriabanie v hrdle a to viacero naraz, lebo clovek nevie, vlastne co ho napadlo a je lebsie to potlacit v zarodku skor, nez sa to po tele rozsiri a vyvola horucky a poskodenie tela. Ja som zatial za poslednych 17 rokov mal len raz horucky, aj to ked som bol na vylete v horach(4000 m) a zabudol som si doma doplnky.
Predtym som bol chory pravidelne niekolkokrat do roka, spolu so synom, s zenou a niekedy aj len sam. Prechodil som vsetky sezonne nakazy. Dnes sa ale viem proti nim ucinne branit, takze napriek tomu, ze som ovela starsi som relativne ovela zdravsi, co sa tyka nakazlivych chorob.

akinom007

No vy tu vacsina pisete ze Vam Vasi Dr. predpisuju antibiotika takmer na vsetko. No moj doktor je presny opak, men nechce dat antibiotika tak lahko, ked pridem s teplotu 38,5 napr ktora pretrvava aj 3-4 dni a neprestava, 1 napr mandle k tomu, nepredpise mi skusa aj vyse tyzdna ci to prejde bez atb az potom prepise

mimuška 111

Aj mám taký pocit, že mi predpisuje ATB za každú blbosť! Je to nová Dr. a bola som u nej pár krát a zatiaľ mi pri každej návšteve predpísala ATB. Je to smutné, že pacient nemôže pomali dôverovať žiadnemu lekárovi,aby si všetko sám overoval! Každý chce len zarábať!

mataBB

doktori predpisuju atb uz na vsetko..lebo to je najlahsie, ale bohuzial zaplesnuje to organizmus a mnohokrat sa predpisuju atb neopodstatnene, vacsinou to tak je..teraz niektori blbi doktori davaju atb aj na chripkove stavy, virusove, co je kravina, pretoze atb su urcene len na bakterialne infekcie, ale hlavne ze oni maju za predpisovanie benefity od farmac. spolocnosti

na tvojom mieste vymenim doktorku za taku, ktora ta najprv aj poriadne vysetri a potom ti nasadi lieky

mimuška 111

Ahoj Sue,ja viem Atb by sa mali dožívať do konca alebo aspoň 5 dní by sa mali užívať a tie čo mám sa užívajú len 3 dni asi sú veľmi silné, neviem.
Chcem sa ešte opýtať na cvičenie, pretože som začala chudnúť a viem že teraz popri chorobe a ATB-kám nemôžem cvičiť.Poslednú tbl.mám zajtra ,koľko by som mala mať pauzu po chorobe aby som mohla normálne začať športovať, posilňovať, behať...
Ďakujem! ;)