Behanie dieťaťa po byte

jedlinka

Ďakujem za rady. Vyskúšané už bolo všetko je to o komunikácií ak niekto Vám buchne dverami a povie, že si byt kúpil a bude si v ňom robiť čo chce, tak to je o smole. To s tou vodou bolo blbé. Radšej platím vodu ako tie nekonečné úniky z domu. A deti som mala ale boli koberce a šantili vonku, nie v byte. Ak niekto nevylezie za celý týždeň von s deckom a drží ho na balkóne ako psa, tak je to o čom? O tolerancií Slovákov by sa dala napísať kniha, aj tak by sa nepoučili, viď Vaše niektoré názory... A preto to aj tak vyzerá na Slovensku, radšej zdrháme do zahraničia lebo tu to tak funguje, všetko na figu, a s prílišnou aroganciou v práci, v susedských vzťahoch, na ulici atď....

muc

....ale koniec koncov to je jedno...
na co som chcela poukazat je len to, ze tak ako jedni maju byt tolerantni, tak ti druhi o nic menej ohladuplni. nic nemoze byt jednostranne. duplom nie v nasich "kralikarnach".

jajka001_

no fakt si neviem predstavit co by tak mohli robit :D
my sme isty cas mali susedov, co byvali pod nami, a mali male dieta, nechavali ho plakat, velmi dlho ... vraj sposob vychovy

muc

mozno mas pravdu, ale ja som sa rozhodla najprv to takto riesit, ako hned naklusat a vybavovat si veci. vsak aj toto je sposob upozornenia, nech im dojde, ze pod nimi sa byva. ja osobne po takomto upozorneni by som uz viac dozrela na to, aby sme zbytocne nikoho neruslili.
ale zrejme bude lepsie si to prebrat aj osobne.

jajka001_

hm tak ma napadlo, co sa tyka toho stedreho dna, ze mozno napiekli (tak ako my az tak neskoro) a nemali to kam dat tak si vytvarali nejaky priestor
alebo mozno schovavali zabalene darceky
a ze dieta este o polnoci pobehuje...no, to sa sem tam stava.

jajka001_

aki su to ludia? presuvat nabytok v noci, to je fakt zvlastne. nechcela by si to s nimi radsej prebrat osobne ako buchat na radiator? je pravda ze niektori ludia su taki ze este naschval robia zle. ale mozno sa to oplati skusit, z oci do oci. je to predsa len ine ako buchanie na radiator.

muc

vyslovene vyzvanat nie, ale ked je to uz fakt neunosne, tak zabucham na radiator. inac, tam je bezne, ze ich dieta vystraja aj o pol dvanastej v noci. alebo presuvaju nabytok o pol druhej v noci- ako napr. v predvecer stedreho dna.
nechapem....
a ked mi niekto povie, ze som netolerantna...tak fakt nemam slov...

muc

z coho usudzujes moj negativizmus??? normalne komunikujem a argumentujem, ze cely zivot nemozem travit vonku len preto, ze nado mnou sa sustavne dupoce. ano, vztahy su aj o komunikacii. ale opakujem, ze ma zaraza, ze jednostrannu toleranciu ocakava kazdy (teda tolerovat deti). ale uz ohladuplnost druhej strany uz takou samozrejmostou nie je, nakolko keby bola, tak by nebolo treba vobec upozornovat, nakolko kazdy nejaky ten pohyb strpi, ale "konske dostihy" kazdy den po neizolovanej plavajucej podlahe- preco rodicov deti to akosi samo nenapadne (ten dupot a dunenie panelu pocut aj tam), ze aj santenie ich ratolesti treba udrziavat na "uzde".