Nástupný plat - farmaceuti

Verca218

Ahojte :) chcela by som sa Vás spýtať či na skúškach na strednu sa učitelia viac pozeraju na Biologiu alebo Chemiu??

Majkaaaaaa

Dobrý deň, ja som sa chcela spýtať, že ako je to z uplatnením po vyštudovaní odboru farmaceutický laborant? Je ťažké sa zamestnať? A priemerný plat? Študovali ste alebo poznáte niekoho kto študoval odbor farmaceutický laborant? Aká je to škola?

"farmacetka" prosím ťa, akú školu vyštudovala?

Ďakujem :)

daniela32

Ahojte, neviete mi niekto povedať aký je rozdiel medzi titulom Mgr. a PharmDr., čo sa platu alebo roboty týka? Ďakujem :)

lulu3

Farmaceutický laborant(FL) sa dá pekne študovať na SZŠ Banská Bystrica. Ako škola má aj dobré vybavenie. Akurát na tej škole končím, som v 4. ročníku len iný odbor. Pokial chceš robiť laborantku choď tam študovať, ale ak sa po škole zbieraš na VŠ (farmácia) choď na gymnázium JEDNOZNAČNE !!! Žiadna stredná škola či je to akákoľvek aj so zameraním aj bez na farmaceutického laboranta Ťa na prijímačky nepripraví. Mne chodila segra tam a chcel ísť na farmáciu ale nezobrali ju z dôvodu, že stredná škola nemá na takej urovni BIOLU nba akej ju má gymnázium, kt. ta na tie prijímačky dokonale pripraví. Čiže, či to je SZŠ BB, Košice,alebo iné mesto nemáš šancu, budeš sa musieť veľa učiť na prijímačky na Farmáciu, kt. možno nespravíš ani na 5x(vlastná skúsenosť). Čiže ak Ťa baví farmácia, Tvoj smer nech je GYMNÁZIUM !!! A okrem toho, gymnazisti majú vždy prednosť pri prijímačkách na VS, lebo keby nemali prednosť, máme kopu študentov s ukončeným gymnáziom bez odboru a zvýšené nezamestnanosť.... Veľa šťastia :-))

A tie platy absolventa??
zuzmora: Si farmaceutický laborant, alebo farmaceut s vysokou školou?? A titul: /Mgr, alebo PharmDr./ ???

SašKA

Prosím vás, chcem sa opítať hlási sa vela ľudí alebo študentov na odbor farmaceutický laborant? ako spomínala janka aj mna tak isto baví chémia vždy ma jednotky. chcem len vedieť či budú niejaké volné miesta na szs v košiciach. chcem tam ist a aj rodina mi to odporuca.

žaž

na vychode v zapadakove platia okolo 1000eur, kamaratka absolventka mala nieco nad ale presne nechcela povedat, plus ine vyhody ako byt zadarmo alebo auto...da sa dohodnut, staci ti len dat inzerat na profesiu a sami ti ponuknu aj z inych miest pracu aj ubytko

jankaaaaaaaaa

vzdy bola moja vysnivana praca farmaceutky, chemia ma bavila uz od "narodenia" .. ked som koncila zakladnu skolu rozhodovala som sa kam ist na strednu. strasne som chcela na strednu zdravotnu - farmacia.. ale jasne rodicia ma odhovorili, ze to je praca v zdravotnictve a tam su len problemy a bla bla... isla som na inu skolu, teraz som na vyske a mam aj teraz veelmi zaujimavy odbor, ktory ma naozaj bavi, len s pracou to bude trocha tazsie, ale urcite sa zamestnam niekde v zdravotnictve, aspon dufam, len kto vie ako je to v tejto profesii s platmi..
a teraz ked citam kolko zarabaju farmaceuti, je mi to strasne luto, ze som to nevystudovala, jasne ze nie len kvoli platu, ale aj kvolit omu.. zavidim vam. :D
dost od temy, ale mala som potrebu sa vyrozpravat :D