19 rokov a rakovina hrubeho creva ?

Príspevok v téme: 19 rokov a rakovina hrubeho creva ?
harry1111

Zddravim uz vyse roka citim ze sa somnou nieco deje zacalo to umna stym ze maval som casto nepravidelnu stolicu niekedy aj 3 az 4 dni nic potom kazde rano palenim akoby criev ale postupne do 30 minut to preslo a teraz uz mam zo stolicou taky problem ze raz hnackujem alebo je ta ceruzkova stolica jak to odborne nazivaju troska sa uz zacinam aj obavat lebo som aj dost bledy niekedy dokazem prespat aj pol dna a aj tak som unaveny mam plynatost a mnoho tych dalsich priznakov akoby boly omne. ale zase troska ma uspokojuje to ze som asi pred rokom bol darovat krv a tam by mi zistily nieco si myslim nie ?

house

Moze sa jednat aj o syndrom drazdiveho creva ja som to mal po nahlom vysadeni liekov (rudotel, medazepam), vacsinou po liekoch na ukludnenie.Ale moze to byt aj z fajcenia a nespravneho stravovania, zo stresu,ale aj celiakia.No a mozu to sposobovat aj ine navykove latky, ale aj porucha pecene.

mate59

majky - požiadaj svojho obv. lekára súpravu na okultné vyšetrenie a podla toho výsledku budeš vediet,ako ďalej.

tpch

Nie, nezistili by to. Rakovinu mozno zistit len kolonoskopickym vysetrenim s odobratim vzorky, ktora sa histologicky preskuma.

majky555

Dobrý deň chcel by som sa opýtať na váš názor... Mám 21 rokov a mám dosť problémy so stolicou, raz hnačka a potom nemožem na WC. Mal som aj krv v stolici. Včera som bol na pohotovosti lebo už kvoli tomu nemožem spávať a bojím sa že mám rakovinu. Zobrali mi krv, čakal som asi hodinu na výsledky a povedali že to bude nejaké vredové ochorenie. Predpísali mi nejaké tabletky a vraj by sa to malo upraviť. Lenže ja mám stále strach že mám rakovinu hrubého čreva a chcem vedoeť že keby som ju mal či by to už včera videli v tej krvi čo mi vzali a dali na tie vyšetrenia ???? Ďakujem za odpoveď

mataBB

to moze byt len zle travenie, ale napr aj celiakia, ktora sa moze takto prejavovat..nemyslim ze mas rakovinu hrubeho creva, ale k doktorovi by si zajst urcite mal

radca1

no len sa nicim neuspokojuj a zajdi pekne k doktorovi, lebo ak to co popisujes mas uz tak dlho, tak normalne to asi nebude..

nehovorim, ze mas hned rakovinu, ale tak urcite chod k doktorovi..