Pečeňová očistná kúra

Príspevok v téme: Pečeňová očistná kúra
altermed

Pečeňová očistná kúra - Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D.

(odstránenie žlčových kamienkov)

Tým, že pečeň zbavíte žlčových kamienkov, podstatne zlepšite trávenie, ktoré je základom pevného zdravia. Postupne sa tým taktiež zbavíte alergii – s každou kúrou o niečo viac. Môžu zmiznúť tiež bolesti ramien, paží a chrbtice. Budete mať viac energie a budete sa cítiť oveľa lepšie.

Prečistenie žlčovodov je jednou z najúčinnejších procedúr pre zlepšenie zdravotného stavu. Nemali by ste k nemu však pristupovať skôr, ako sa zbavíte parazitov, a pre čo najlepšie výsledky by mala nasledovať ľadvinová kúra a sanácia chrupu.

Pečeň vyprodukuje okolo 1 – 1,5 litra žlče za deň. Skladajú sa z mnoho malých trubičiek, ktoré žlč dopravujú do jednej väčšej trubice, odkiaľ sa dostáva do žlčníku – akéhosi zásobníku. Požitie tuku alebo bielkovín vedie asi po 20 minútach k vyprázdneniu žlčníka do dvanastorníka. Mnoho ľudí (vrátane deti) ma žlčovody úplne upchaté kamienkami. Niekedy sa objavia alergie alebo vyrážky. Pri ultrazvuku alebo röntgene žlčníka sa nič nezistí. Kmienky totiž väčšinou nie sú v žlčníku, ale v žlčovodoch, nehľadiac k tomu, že sú často príliš drobné a neobsahujú vápnik. Existuje viac ako pol tucta rôznych druhou kamienkov, z ktorých niektoré obsahujú kryštáliky cholesterolu. Kamienky môžu mať odlišné sfarbenie, môžu byť čierne, červené, biele, zelené, alebo hnedé. Zelené kamienky získavajú farbu potiahnutím žlče. Kamienky vypadajú často ako zátky s pozdĺžnymi zárezmi. U iných kamienkov vidíme, že vznikli spojením mnohých menších kamienkov vnútri žlčovodov. Uprostred každého je možné nájsť zhluk baktérii, čo podľa niektorých vedcov môže nasvedčovať tomu, že formovanie kamienkov mohla spustiť prítomnosť zvyškov mŕtveho tela nejakého parazita.

S tým, ako sa kamienky zväčšujú a rastie ich počet, rastie spätný tlak do pečene, ktorá potom podstatne zníži tvorbu žlče. ( Predstavte si napríklad situáciu , kedy sa do záhradnej hadice dostanú kamienky. Hadicou potom preteká omnoho menej vody, čo ďalej znižuje možnosť, že by prekážky mohli byť z hadice vytlačené. ) Žlčové kamienky spôsobujú, že telo nemôže vylučovať cholesterol, ktorý sa potom hromadí v tele.

Kamienky sú porézne, a preto sa na nich môžu zachytávať baktérie, cysty, vírusy a paraziti, ktorý prechádzajú pečeňou. Tým sa vytvárajú „hniezda“ infekcie. Bez odstránenia žlčových kamienkov sa nemôžete zbaviť žiadnej žalúdočnej infekcie či nadúvania.

Prečistite pečeň dvakrát ročne.

Príprava:

- Nie je možné čistiť pečeň bez predchádzajúcej likvidácie prítomných parazitov. Vylúčili by ste len malé množstvo kamienkov a cítili by ste sa stále zle. Pred tým, než sa pustite do očistnej pečeňovej kúry, aplikujte najmenej po dobu jedného týždňa každý deň zaper, alebo preveďte časť kúry proti parazitom ( prvé tri týždne ). Pokiaľ prevádzate preventívnu kúru, znamená to, že ste na pečeňovú kúru pripravení.

- Veľmi odporúčam dokončiť pred začatím pečeňovej kúry tiež kúru ľadvinovú. Ľadviny, močový mechúr a zvyšok močového ústrojenstva by mali byť v úplnom poriadku a maximálne výkonné, aby mohli účinne odstraňovať nežiaduce látky z tela.

- Nechajte si taktiež opraviť chrup. Vaše ústa by nemali obsahovať žiadne kovy a baktérie. Toxické látky z úst môžu pečeň značne zaťažiť. Preto tento problém vyriešte ako prvý.

Ingrediencie

Glauberova horká soľ (síran horečnatý)
4 lyžice
Olivový olej
1/2 hrnčeka
Čerstvý ružový grapefruit - šťava
1 veľký alebo 2 malé, aby ste dostali 2/3 – 3/4 hrnčeka
Ornithin
4 – 8 tabliet, aby ste zaspali – tento prvok je nutné dodržať, inak by mohlo isť o najhoršiu noc v živote J
Plastová slamka
Pol litrová nádoba s uzáverom

Pre pečeňovú kúru zvoľte najlepšie sobotu, aby ste v nedeľu mohli odpočívať. Užívajte len lieky a vitamíny, bez ktorých sa nezaobídete. Deň pred pečeňovou kúrou prerušte kúru proti parazitom a ľadvinovú kúru.

Nejedzte mastne jedla, len varené cereálie, ovocie, chlieb a med ( žiadne maslo ani mlieko ). Zemiaky a zeleninu varte len vo vode. Vytvorí sa tak väčší tlak v pečeni, ktorého pôsobením dôjde k vytlačeniu viacerých žlčových kamienkov.

14:00 hod.

Po druhej hodine poobede už nejedzte ani nepite. Pokiaľ toto pravidlo porušíte, budete sa cítiť zle. Pripravte si horkú soľ ( síran horečnatý ). Zmiešajte 4 lyžice v 3 hrnčekoch vody. Jedna dávka činí ¾ hrnčeka. Roztok uchovajte v chladničke.

18:00 hod.

Vypite ďalší hrnček horkej soli. Môžete pridať 1/8 lyžičky vitamínu C pre zlepšenie chuti. Soľ môžeme zapiť niekoľkými dúškami čistej vody. Vytiahneme si z chladničky olivový olej a grapefruit, aby sa zahriali.

20:00 hod.

Vypite ďalši hrnček soli. Od druhej hodiny ste nejedli, ale aj napriek tomu nebudete cítiť hlad. Časové rozloženie kúry je veľmi dôležité, uvedené časy by ste mali dodržiavať plus mínus desať minút.

21:45 hod.

Nalejte ½ hrnčeka olivového oleja do pollitrovej nádoby. Vytlačte do iného hrnčeka grapefruit a odstráňte dužinu vidličkou. Mali by ste získať najmenej ½ hrnčeka šťavy. Šťavu prilejte do olivového oleja. Uzavrite nádobu vrchnákom a poriadne ňou potraste. Teraz navštívte toaletu (jeden alebo viac krát, aj keby ste sa mali omeškať na dávku o 22:00 hod.) Dbajte však na to, aby ste sa omeškali maximálne o 15 minút.

22:00 hod.

Vypite pripravený nápoj z olivového oleja a grapefruitovej šťavy. S prvými dúškami prehltnite 4 ornithinové tablety, aby ste mali istotu, že budete celú noc spať. Pokiaľ trpíte nespavosťou, vezmite si tabliet radšej 8. Skúste piť cez širokú slamku, uľahči to prehĺtanie. Pokiaľ je to možné, tak počas pitia stojte. Dávku vypite do 5 minút (starší a chorý ľudia do 15 minút).

Ihneď si choďte ľahnúť. Pokiaľ si neľahnete, mohli by ste celú čistiacu kúru narušiť. Čím skôr si ľahnete, tým viac kamienkov opustí Vaše telo. Ľahnite si ihneď, ako náhle zmes vypijete. Ľahnite si na chrbát s hlavou mierne podloženou vankúšom.

Snažte sa predstaviť si, čo sa vo vašej pečeni deje. Najmenej 20 minút zostaňte v absolútnom pokoji. Pocítite, ako sa žlčové kamienky posúvajú žlčovodmi. Vďaka horkej soli to nebude bolieť.

Ráno po prebudení vypite tretiu dávku horkej soli. Pokiaľ vám bude nevoľno, s pitím horkej soli počkajte. Môžete si ľahnúť späť do postele. Nepite dávku pred šiestou hodinou. O dve hodiny neskôr. Vypite poslednú – štvrtú dávku horkej soli a môžete sa vrátiť do postele.

O dve hodiny neskôr sa už môžete najesť. Začnite ovocnou šťavou. Pol hodiny potom už môžete jesť ovocie a za ďalšiu hodinu aj bežné (ale ľahké) jedlo. Pri večeri by ste sa mali cítiť zdraví.

Aký ste mali úspech? Ráno počítajte s prehánkami. Vezmite si príručnú baterku a pátrajte po vylúčených žlčových kamienkoch v stolici. Hľadajte najskôr zelené, ktoré sú potvrdením, že sa nejedná o zvyšky jedla. Jedine žlč z pečene má hráškovo zelenú farbu. Stolica väčšinou klesne ku dnu, ale kamienky plavú na povrchu, pretože obsahujú cholesterol. Môžete ich približne spočítať. Musíte sa zbaviť najmenej 2000 kamienkov, aby ste si na stálo vyliečili alergiu, burzitídu alebo trebárs bolesti chrbta.

Prvá kúra pomôže na niekoľko dní, ale s tým, ako sa budú kamienky ktoré v pečeni ešte zostali pohybovať dopredu, vrátia sa aj prejavy. Pečeňovú kúru môžete opakovať v štrnásť dňových intervaloch. Nikdy ju však nerobte, pokiaľ ste chorý. Niekedy sú žlčovody plné kryštálikov cholesterolu, ktoré sa ešte nesformovali do kamienkov. Vypadajú ako smetí, plávajúce na povrchu vody v záchodovej mise. Môžu byť sfarbené do hneda. Zbaviť sa týchto kryštálikov je rovnako dôležité, ako sa zbaviť kamienkov.

Je takáto pečeňová čistiaca kúra bezpečná? Áno, dôkazom je viac ako 500 ľudí, ktorým som ju naordinovala. Niektorým z nich bolo cez sedemdesiat rokov. Ani jeden nepocítil žiadne bolesti, nie to ešte, aby musel byť hospitalizovaný. Niekto sa môže cítiť deň, alebo dva chorý, ale väčšinou len v prípadoch, kedy bola zanedbaná ľadvinová očistná kúra.

Znova zdôrazňujem, že pred pečeňovou očistnou kúrou by ste mali maximálne prečistiť ľadviny a zbaviť sa parazitov.

Gratulujem! Zbavili ste sa žlčových kamienkov bez chirurgického zákroku. Myslím, že som tento recept doviedla skoro k dokonalosti. Nechcem si však privlastňovať zásluhy za jeho objav. Tento recept je starý stovky, a snáď i tisíce rokov. Vďaka, bylinkári !

Zdroj: Revoluce v léčení všech nemocí – Hulda Regehr Clark, Ph.D., N.D. (aktualizované vydanie)

Preklad: Kolcun Miroslav – w w w . a l t e r n a t i v n a m e d i c i n a . e u