Vyskúšali ste alternatívnu medicínu?

RNG

Existuju aj lekari, normalne vystudovani na medickych fakultach, ktori si zvolili liecit inac, ako druhi, alternativne a ja sledujem cez ich periodika najma ich metody pouzivajuce potravinove doplnky, z ktorych su niektore velmi ucinne , samozrejme v tymi lekarmi odporucenych davkach a nie to, co na to pisu vyrobcovia doplnkov, ktorych jediny ciel je to predat.
V USA je trestne na potravinovych doplnkoch tvrdit, ze maju liecive ucinky. To je dovolene len na FDA schvalene lieky. Nejeden vyrobca, co to nerespektoval sa ocitol vo vazeni aj so zhabatym majetkom.
Na Slovensku ako vidim bezne tvrdia cokolvek, a casto aj uplne zavazdajuce tvrdenia

Trebulka

No podľa toho čo rozumieš pod alternatívnou medicínou. Lebo napr. ja som spočiatku skúšala aj sama všelijaké čaje a vitamíny, keďže lekári mi nevedeli pomôcť a môj problém sa ťahal už vyše 15 rokov. Namiesto zlepšenia mi ale bolo stále horšie. Bohužiaľ mi ale ani tie čajíky nijako nepomohli. Usúdila som teda, že som mala asi zlých radcov, preto som sa obrátila na liečiteľa. To tiež do istej miery sklamalo. Bola som na liečení aj u jedného terapeuta v Rakúsku, ten tiež liečil stravou a bylinkami. Pomohlo mi to len na chvíľu, asi o rok sa to zase značne zhoršilo. Je asi zrejmé, že som už bola po takých skúsenostiach značne skeptická. Potom ale som raz v televízii sledovala jednu reláciu a tam bola jedna doktorka ktorá hovorila o alternatívnych postupoch a tak som si vyhľadala na ňu kontakt. To už bola lepšia skúsenosť a tak môžem na záver uzavrieť asi tak, že alternatívna liečba je podľa mňa naozaj účinná, ale záleží od človeka, ktorý ju robí, lepšie povedané od toho, či je to naozaj znalec uvedenej metódy, a tiež si myslím, že dôležité je aj to, kedy sa tá liečba odštartuje, teda v akom ročnom období. Ale to už ten odborník musí poznať a navrhnúť. Sú hlavne chronické problémy, pri ktorých alternatívna liečba má určite veľké úspechy. A súhlasím aj s príspevkom RNG. ktorý píše, že veľa postuppov bolo kedysi alternatívnych. Napríklad taká akupunktúra sa predsa na západe kedysi považovala za pavedu a dnes ju robia lekári bežne. Takže to označenie alternatívna asi nie je celkom správne. Kdesi som raz čítala, že neexistuje žiadna liečba alternatívna ani klasická, existuje len liečba, a tá je alebo dobrá, alebo zlá. Asi toľko k tej téme.

RNG

Oprava
...teda len take,ktore sa mozu vyse 16 rokov bez konkurencie draho predavat , aby sa farmaceutom vyplatil ten dlhy a drahy schvalovaci proces, a to aj za tie, ktore sa skumali a neschvalili nakoniec.
Good night

RNG

Kazda medicina, ktora nebola este oficialne schvalena organizovanou medicinou alebo roznymi "oficialnymi" organizaciami je vlastne alternativna.
Takze alternativne bolo davno uz aj aspirin, penicilin a znacna cast tych , ktore sa dnes pouzuivaju bezne.
Od kedy na schvalenie napr v USA treba az 10 rokov a naklady vyse 850 milion dolarov, ziadne prirodne neprichadzaju do uvahy, len take, ktore mozu dostat patentovu ochranu, tj take, ktore sa mozu vyse 16 rokov predavat nez konkurencie, aby sa farmaceutom vyplatil tem velmio drahy a dlhy schvalujuci proces.
To ale neznamena, ze tie ine, ktore neboli schvalene oficialne nie su ucinne, ale nie su pre farmaceutov financne vyhodne, prave naopak, snazia sa ich potlacit, lebo im konkuruju do predaja drahych patentovanych lieciv.

StanleyH

mas pravdu, treba mat otazku na konkretnu. Ci je to terapeut co pouziva energie alebo nahradenie farmaceutik prirodnymi doplnkami stravy, ktore ked dokazu naviazat rastlinky ktore poznaju uz 5000 rokov nasi predkovia, tak urcite alternativa je to co treba hladat

AdamKrt

Zalezi na tom, co myslis pod pojmom alternativna medicina, lebo je vela druhov... Vseobecne mozem povedat, ze ano. Vyjadrovat sa vsak da len ku konkretnej.