Rozhodla som sa správne?

Príspevok v téme: Rozhodla som sa správne?
natalia33

Ahojte! Študovala som prvý ročník na výške, ale žial vybrala som si nesprávne, kedže na našej škole bol najhlavnejší predmet matematika, ktorá mi nešla ani na strednej škole ( OA ). Nikdy som nebola nervák, škola ma nestresovala, ale ako som nastúpila na túto školu všetko sa zmenilo. Mala som nesmierne nervy z matematiky, ze mi nešla, nevedela som ju, a ked som aj vedela započty som posr...z tých stresov som aj schudla a to som bola chuda aj pred tým. zimny semester som nespravila 2 predmety-matematiky a tento semester dalšia matika..tak som to nakoniec vzdala a nechala som školu..bojím sa však, že to budem ľutovať, že som len tak nechala skoro ročnú prácu a boj :(..rozhodla som sa však v situácii nie veľmi jednoduchej a podmietila ma k tomu..ja neviem čo ďalej :(..či ísť na inú VS, pravdaže nejakú lahšiu kde nieje matematika alebo vôbec neštudovať :(..neviem sa rozhodnúť..poradte mi prosím osobné skusenosti..dakujem

neriesimnic

to mate dobre.... ja som zistila ze ma nebavi ani jeden predmet a to mam matiku, fyziku, kybernetiku, teoriu systemov, kvantiku, robotika, doprava cestna, zeleznicna, technologie v doprave.... a to som odjakziva bola na jazyky, malovanie, hudbu, filmy, historia...tak mi povedze ako som sa tam len ocitla:)
este rok bakalara chcem dotiahnut a potom zbohom!

BBella

ked si ja teraz spomeniem na matiku, az ma mrazi ...:) na strednej (OA) som bola lava na matiku, ale ako tak som ju zvladala, vlastne mozno by mi aj isla ale bola som leniva sa do toho poriadne pozriet, no vtedy som si myslele, ze som sprosta a hotovo. No ked som dostudovala VS s tym ze som tam mala matiku, fyziku a ine pocty..a zvladla som to - aj ked matiku zo zimneho semestra som opakovala a fyziku som robila na cierny termin...treba sa do toho poriadne dostat, nevzdat to...aj ja som to chcela cele vzdat kvoli matike, ale da sa to, netreba mat k tomu az taky odporny postoj, ze ti to nejde a ze aj tak si to nikdy nevedela, ked som matiku zacala brat ako obycajny iny predmet zrazu som pochopila suvislosti:D aj ked limity do teraz neviem pocitat, co je na VS tusim uplne prve ucivo:D
Hlavu hore natalia - nevzdavaj to a chod studovat..

Excita

Ja si myslim, ze si sa rozhodla spravne. V dnesnej dobe je tolko moznosti na vyber, ze by si bola hlupa, keby si zotrvavala nasilu niekde, kde to nejde, ani ked sa snazis. Nie je to hanba odist z VS. Ak by si si vedela najst pracu, tak popri praci este stale mozes studovat externe a ak nie, tak si podaj prihlasku na inu skolu, kde nebude matika, ak ti to robi taky problem. Zvaz si moznosti, plusy a minusy, lebo urcite sama vies, ze neda sa mat vsetko naraz. Cize ak ta velmi bavi ekonomika, no vies, ze matika ti robi tazkosti, skus najst isty kompromis.

xy:)

nic si nestratila, si mlada, vyber si skolu, co ta bude zaujimat a hlavne sa najprv informuj o predmetoch, ktore sa tam ucia.

vanilka12

natalia, podľa mňa je škoda, že si to vzdala, ak ťa to bavilo len kvôli matike. Tiež som prvý rok ledva preliezla na VŠ, pričom ostatné semestre boli oveľa náročnejšie, ale prišla som na systém, čo a ako a som rada, že som to nevzdala, lebo ma škola a aj tá profesia bavia...Ale už je škoda plakať nad tým, nerieš to, skús sa zamestnať a skúsiť niečo druhé teda a hlavne vydržať ten prvý rok, podľa mňa je najnáročnejší...

natalia33

škola ma aj bavila ale ta matika mi ju tak zhnusila, že som fakt stratila zaujem tam studovat :((
mna strasne bavi ekonomika ale všade je potrebna matematika

vaclav.vok.

neblazni, rok nic neznamena, ber to ako skusenost. presvedcila si sa predsa, ze nema vyznam studovat to, co ti nejde a nebavi ta. a to ma tiez nejaku cenu taketo poznanie. zorientuj sa vo vysokych skolach a rozhodne zacni znova na takej, ktora ta bude bavit. nerataj ale s tym, ze ta budu bavit vsetky predmety. kazde studium ma aj take predmety, ktorymi sa musis prehryzt. a taky je aj cely zivot.

domka210

Pozri sa nato takto , čo sa má stať sa aj stane .Musíš si seba viac vážiť .ČOHO MÁŠ ĽUTOVAŤ ?!STRESI ?Je nezmyselné trápiť sa.Poradím ti môj trik : napíš si 5 vecí čo ťa bavia robiť a skús to skĺbiť s činnosťou ktorá ťa baví(napr. :rada kreslím,mám talent na komunikáciu,mám talent na jazyky....)a ktomu priraď prácu ktorá by ťa v budúcnosti mohla baviť .Potom si vyber školu na ktorú sa rozhodneš ísť.Hlavne mysli pozitívne .Pozri ,1 rok nie je nič, dokonca ani 2.Predstav si 4 roky zabitých stresov a neskôr vykonávania takej roboty na celý život ( no lenže stresi ti nezúžia len kvalitu života ale aj dĺžku).Mám tetu ,ktorej dcéra študovala právo ,v 3 ročníku odišla do ameriky a už sa nevrátila.Založila si rodinu a má dcérku .Nemyslím si, že by bola až taká nešťastná :)hlavne mysli pozitívne ,si určite šikovná,keď si sa na takú školu dostala.

lochness

podla mna skus dalsiu skolu a vyber si nieco co ta bavi, nejake jazyky alebo vedy alebo nieco.. ak nemas problem so studovanim ako takym ale len s jednym konkretnym odborom, nema zmysel zahadzovat si sancu studovat.. aj ked vacsina skol nie je bohvieco, titul ti moze pomoct ziskat pracu v buducnosti lahsie... a pocitaj s tym ze na kazdej skole budes mat predmety ktore budu tazsie nez ine, ale vyber si nieco k comu mas aspon aky-taky vztah

kejky693

Podla mna si urobila spravne, naco studovat vysoku skolu ktora ta vobec nebavi? Len preto aby si mala ukoncenu VS? Este mas cas, nestracaj ho premyslanim a ak chces studovat dalej tak si vyber to co by ta mohlo zaujimat a bavit :)