Názor na tento typ stravovania

Príspevok v téme: Názor na tento typ stravovania
Ivka 000

Ahojte, rada by som poznala názor ľudí (nezaujatých). Zatiaľ som počula len názory mojích rodičov a tak sa chcem opýtať,či naozaj robím tak veľkú chybu v mojom stravovaní. Prestala som jesť mäso(nechutí mi, nemám potreby ho vôbec jesť a aj kvôli tomu aby mi to trocha ubralo kilá),nahradila som to sójovým mäsom, prestala som piť mlieko, jesť mliečne výrobky, tieto som zasa nahradila sôjovým mliekom. Nepijem nič okrem vody a aj kácu odmietam, denne vypijem aj 3 litre zeleného čaju. Naposledy jem o 12 poobede, potom aj keď mám občas chuť, len dačo zobnem(oriešky, hrozienka...). Takto to trvá 6 dní v týždni ale vždy jeden deň zjem to na čo mám chuť a je mi fajn :-) Mama mi tvrdí že to nie je správne, ale ja si myslím že kedže mám 19 rokov, už k vývoju nepotrebujem mäso a mlieko(nahrádzam aj vitamínmi). Čo si o tom myslíte vy?

Ivka 000

Opakujem ešte raz, nie som anorektička a ani sa k tomu zďaleka nepribližujem! Nesúhlasím však s názorom, že doobeda telo nepotrebuje jedlo. Ja keby som nemala raňajky tak mi je zle, a to aj keby som sa večer poriadne najedla. Proste doobeda potrebujem najviac energie a bez raňajok, to nejde! Neuznávam názor ľudí, ktorí mi tvrdia, že ak sa ráno najedia, roztiahne sa im žalúdok a potom jedia celý deň. Veď je dávno známe, že ak človek pravidelne raňajkuje, aj schudne.

2bodka

a inak posledne jedlo o 12tej???? :-o

to uz znie ako anorexia... suhlasim s tym, co tu bolo napisane, radsej nejest doobeda, iba pit, ale po 12tej nechat organizmus zivorit, to je velka hlupost.

2bodka

Inak s tou sojou je to pravda. Ja som ju rok jedla denno-denne. Stala som sa zavisla na soji, jedavala som pomazanky so soje na ranajky, sojove maso na obed, obcas prazenu soju miesto orieskov atd. Soja bola na dennom poriadku. Vysledok = cysta na stitnej zlaze a autoimunitny zapal stitnej zlazy. Teraz beriem hormony a modlim sa, aby boli moje vysledky v auguste dobre, inak pojde zlaza von.
Takze pozor s tou sojou. Je to naozaj svinstvo. Teraz si ju dam tak raz za dva tyzdne, aj to mam vycitky. :(

kika155

mlieko je aj tak velky podvod, ja ho nepijem odkedy ma mama prestala kojit a nikdy mi nechybalo. je zname ze mlieko napomaha osteoporoze, je taktiez dokazane, ze v krajinach s nizkou spotrebou mlieka je aj nizky vyskyt osteoporozy a naopak. mlieko sluzi iba pre deti, u zvierat pre mladata, aby sa vyvinuli. maso taktiez uz pomaly zo svojeho jedalnicku mazem, pretoze som zistila ako mi je po nom super, lahko a mam viac energie. drzim palce :)

BJ

No a bez jodu sa v tele nevyuzije selen, ktoreho je v nasich podach aj tak zalostne malo a ludia tu vacsinou trpia jeho nedostatkom.

Bez jodu a selenu v tele sa moze clovek so zdravym zivotom, a ziariacou vitalitou, rozlucit.

Nojo, dnes ostat zdravy, to je ina veda. Pritom, priroda to myslela tak jednoducho, nebyt tej ludskej mysli, ktora sa da dokonale vymyt vseliakymi blbostami, aby mohla lepsie sluzit otrockemu planu. :-)