repikovy kupel??? :( pomoze?

outl

ahojte, mám podobný problém. Spravila som si octový kúpeľ. Chcem sa Vás spýtať, že ako často ho môžem praktizovať. A či sa na výplach používa rovnaký pomer octu a vody.

Rada by som si kúpila canesten combi, ale musím počkať do konca týždňa, kedy mi príde výplata.. teraz je to pre mňa drahé...

Tak mi prosím, poraďte ešte nejaké domáce recepty. ďakujem

Ivka 1

Lomexin je sice na likvidaciu hubovitých bakterii ale neriesi podstatu problemu.
Pri kandidoze sa jedna o nerovnovahu medzi škodlivimi bakteriami a zdraviu prospesnymi bakteriami, stava sa tak aj po uzivani antibiotik alebo ak je organizmus prekysleny. Organizmu je potrebne pomoct ziskat prevahu nad skodlivymi bakteriami,prave kolonizaciou hrubeho creva probiotickymi bakteriami uzivanim kvalitnych probiotik - v lekarni si pytaj : Pearls YB - su to probiotika urcene pri kvasinkovych infekciach - vaginálne zápaly,výtoky,zápaly močových ciest,kožné ochorenia,stres.
Neviem,ci ich budu mat ale urcite Ti v lekarni poradia ine , tiez vhodne.
K tomu tampony s probiotickou kulturou ,malo by sa Ti ulavit .

Probiotika uzivaj kazdy den na lacno aspon dva tyzdne spolu s vlakninou - dobre je aj Psylium a potom staci kazdy druhy den. Obnovi sa tak spravne mikrobialne prostredie v hrubom creve a aj mikroflora v posve.

mircaa

no tak som to vyskusala a sa mi zda ze sa mi trocha ulavilo uz to tak neboli...aspon nieco..vazne?o takych tamponoch som este nepocula :O mam este jeden vklad od zenskej,predpisala mi ich pri tomto istom probleme-lomexin 600..rozmyslam ci si nedam na vecer a uvidim ako do rana,naposledy mi pomohol...a vyhovuje mi to ze je len jeden a lieci vyse tyzdna..a tie tampony vyskusam urcite...dakujem za radu..

Ivka 1

Mirca dnes to musis akosi vydrzat ak nemas po ruke otvorenu lekaren, v kazdom pripade zajtra si kup kvalitne probiotika urcene na uzivanie pri candidoze a velmi dobre su aj tampony s probiotickou kulturou Ellen.
Velmi dolezite je,ze sa mozu pouzivat aj pocas menstruacie . Pocas menstruacie zvykne candidoza trosku ustupit ale potom sa vrati znovu. Takze vdaka tamponom sa bude sliznica posvy liecit aj pocas menstruacie.

mircaa

dakujem aj ten s octom vyskusam kedze to potrebujem dnes koli bolestiam :( uz sa nemozem po moceni ani utret poriadne tak chcem nieco na ukludnenie kym nepojdem k lekarke.. najviac ma to trapi pre to ze za 4 dni idem na dovolenku a stopat sa tyzden s liekmy :( a k tomu mam este pred menzesom takze parada....

Ivka 1

Mirca repíkový ani moc nie ale skús niektorý z týchto :
Octový kúpeľ
Osvedčuje sa pri chronickom zápale pošvy a častých výtokoch.Postará sa o mierne kyslé prostredie,aké mnohé baktérie neznášajú.
Postup: Štyri polievkové lyžice octu
dáme do 10 l vody teplej 38 stupňov a
nalejeme do sedacej vane či lavóra.
Raz do týždňa sa kúpeme asi 10 minút.
Tento pomer možno použiť aj ako výplach. Po kúpeli nepoužívame mydlo.

Pri chronickom bielom výtoku je zas vhodné piť:
Bylinná čajová zmes: 100 g
stavikrvu vtáčieho,po 50 g nechtíka,
materinej dúšky a rebríčka.
Príprava: Polievkovú lyžicu zmesi zalejeme 1/4 l vriacej vody a necháme
15 min.luhovať. Pijeme 4 - 5 ráz denne
po šálke.

Bylinná čajová zmes č.2 vhodná pri zápale pošvy či vonkajších rodidiel či chronických výtokoch.Vlažný zápar môžeme použiť aj na výplachy alebo na umývanie.
100 g rebríčka,po 50 g rozdrvenej dubovej kôry a rozdrveného nátržníka
vzpriameného,prasličky a skorocelových
listov. Tri kopcové lyžice zmesi zalejeme litrom vriacej vody a necháme
10 minút luhovať.Scedené pijeme 5x denne.
A ešte nakoniec jeden kúpeľ.
Sedací kúpeľ alebo bylinný výplach z imela a hluchavky je tiež vhodný pri výtoku.Triesloviny pôsobia mierne protizápalovo,vysušujú a majú sťahujúci účinok.
Potrebujeme: 20 g imela a 50 g hluchavky. Zalejeme 1 l vriacej vody a
necháme variť asi 5 min.Odstavíme a necháme ešte 10 min.luhovať,precedíme
a nalejeme do vane či lavóra s 9 litrami vody. Kúpeme sa v odvare teplom
37 stupňov C asi 15 - 20 min.Vhodné je
to kombinovať s aj s výplachmi viac krát za deň.

Neviem ako vám,ale mne sa to celkom
pozdáva. Sú to samé liečivé bylinky.
Ten prvý kúpeľ s octom je určite vhodný
pri kvasinkách. Veď v pošve má byť
mierne kyslé prostredie.