Angličtina verzus nemčina

Kýčera

Radoslava 123 a aké jazyky ovládaš Ty? Pre niekoho strašné, pre iného ľahšie. Ale rozhodne nie ĽAHKÉ aj pre výnimočne jazykovo nadaných ľudí!!! Najviac ma rozosmeje, ak niekto povie, že perfektne ovláda ten a ten cudzí jazyk. Každý máme nadanie na niečo iné, tak by sme ho mali rozvíjať v danej oblasti a netrepať hlúposti. Neovládame poriadne ani ten svoj materinský!

Radoslava 123

Tak veru, na metóde záleží dosť a učenie sa jazykov naozaj nie je nič strašné. Ja odporúčam učebnice pre samoukov písané po slovensky so zrozumiteľne vysvetlenými gramatickými javmi a popri nich metódy popísane v knižke Stroj na jazyky (e-book), ktorá sa dá objednať odtiaľto: www.ako-sa-naucit-skor.com

susana2

Presne ako sa píše nižšie, záleží veľmi na metóde, ako sa jazyk učí, ak sa chcete naučiť angličtinu, čítajte knihy alebo skúste online kurz, ja som tento dostal minulý rok na vianoce a po pár mesiacoch som sa veľmi zlepšil, www.speakingfriends.com nemčinu sa učím už desať rokov ale stále mám isté medzery, hlavne keď ju dlho nepoužívam, treba sem tak jazyk použiť aby sa pripomenul.

Eva531

Ja som mala na zakladnej 4 roky nemcinu, na strednej 4 roky aj nemcinu, aj anglictinu, takze s anglictinou som do prveho kontaktu prisla az na strednej. Maturovala som z nemciny, pretoze nemcina bola jednym z mojich najoblubenejsich predmetov, bola to proste moja srdcovka, takze pri rozhodovani nebolo o com. Nemozem povedat, ze by som anglictinu nemala rada, to nie, ale ide len o to, ze nemcinu som mala radsej. Teraz s odstupom casu si myslim, ze dobry vztah k nemcine som si vytvorila predovsetkym vdaka dobrym knizkam, z ktorych sme sa tu nemcinu na zakladnej skole ucili. Knizka mala nazov Nemcina pre zakladne skoly. Nebola to zahranicna kniha, taka, z akych sa na skolach vyucuju cudzie jazyky v sucasnosti. Knizku napisali slovenski autori, slovicka boli pisane tak, ze v ramcekoch bola pri kazdej lekcii skupina slovicok prinaleziaca danej lekcii, a to tak, ze hned vedla nemeckeho slovicka bolo slovicko prelozene do slovenciny. Gramaticke javy boli tiez napisane a vysvetlene po slovensky, takze pri takychto ucebniciach nepotrebovali ci uz sikovne, alebo inteligencne priemerne deti ziadne sukromne doucovanie, vsetko sme pochopili sami. Na taketo knizky ja nedam dopustit. Ked som ale prisla na strednu, tak sme uz dostali aj na nemcinu, aj na anglictinu zahranicne knihy, v ktorych nebolo napisane ani jedno jedine slovo po slovensky. Pri nemcine mi to nevadilo, nakolko som z nej uz zaklady mala, ale pri anglictine mi to vadilo. Vyriesila som to po svojom - kupila som si anglictinu pre samoukov a ucila som sa odtial. Pomohlo mi to a odporucala by som to kazdemu. Cudzie jazyky nie su tazke, daju sa bez problemov naucit, ale je velmi smutne, ze sa na skolach pretlacaju taketo zahranicne knihy, z ktorych clovek, pokial je odkazany sam na seba, nic nepochopi, zakomplexuje sa a mysli si o sebe, ze je hlupy, ze nema talent, ze mu to nejde, aj ked to v skutocnosti nie je pravda. Takze ak mate taketo knihy, tak potom su tu len dve moznosti: Bud zacat chodit na sukromne hodiny k niekomu, kto je naozaj dobry, alebo si jednoducho kupit ucebnicu jazyka pre samoukov, z ktorej rychlo a lahko vsetko pochopite aj bez cudzej pomoci. Lucia0191, neboj sa, zvladnes to, len si musis verit a ak si kupis anglictinu pre samoukov, tak potom sa uz naozaj nemas coho bat. Deturence moje zlate, ucte sa jazyky, pretoze cudzie jazyky vam budu do zivota praktickeho omnoho viac potrebne ako ine predmety. Neucte sa tie jazyky pre znamky, ale ucte sa ich PRE SEBA, PRE VASU STASTNEJSIU BUDUCNOST!

Weva

Ja som tiez maturovala z oboch, ale bola som okolnostami donutena sa naucit (skola bola specializovana na nemcinu a potom som presedlala na inu kde boli vsetci tak nadupani z anglictiny, ze som to musela dohnat)... najviac mi pomohlo byt priamo v UK na istu (vtedy kratku) dobu... viem, ze nie kazdy ma tu moznost, preto rada len v principe - sla by som do anglictiny. Je gramaticky lahsia, mne sa v nej lahsie vyjadruje a i co sa napriklad pravopisu tyka - nemcina ma same velke pismena pri podstatnych menach, o roznych vynimkach co sa sklonovania tyka ani nehovoriac, rody a tak - anglictina je podla mna viac bezprostredna

sway.

Nie,ja nie som sikovna:-) Ja len neznasam nemcinu a nemcov a celu ich mentalitu.Maturita je formalita,ja som bola na jazykovom gymnaziu a dala som si do poctu 2 jazyky aby som sa nemusela vela ucit :-)Mali sme povinnych 5 predmetov. Neboj sa prejdes,len pre zivot sa viac oplati anglina.