Problém s okolim konečníka u 11 ročného

Príspevok v téme: Problém s okolim konečníka u 11 ročného
sharon 55

dobrý den!chcela by som poradit:syn ma vzdy červené a zapalené okolie konečníka,svrbí ho to,je to neprijemné.detská lekárka mu urobila výter/zvonkku zvnutra,vzala krv,test na mrle a vsetko dopadlo negativne/.skusali sme vsakované masti,i od kožnej kortikoidnú,ale mam pocit,že je to len tápanie v tme.boli sme aj na gastroentero.,tam mu na slepo dali čipky na nespecifický zapal hrub.čreva,čo samozrejme nepomohlo.teraz by mu chcela urobit sondu do zaludka,ale neviem,či to je potrebné,ťo tým docieli,už neviem čo mam robit.poradite mi,ako mam postupovat a na koho sa obratit,resp.čo to moze byt? dakujem.

sumzpien

V pripade ze to nie je alergia, podelim sa o vlastnu skusenost. Mne pomohol od Multi Gyn Actigel aj 5krat denne. Za 3 dni bolo vsetko v poriadku. Dovtedy som skusila antibioticku masticku, antimykoticku, zinkovu, hojivu..atd. Zabralo mi len toto. Ide o specialny vytazok z aloe, ktore brani rozmnozovaniu plesniam a bakteriam a podporuje vlastnu floru. Je to vyrobok pre zeny, ale vyborne to funguje aj na zadok:-) zabudla som napisat ze prve razy to stipe, ale len asi pol minuty. Cim je to vyhojenejsie, tym menej stipe. Treba to aj vetrat co najviac samozrejme, nech to ma pristup vzduchu.

sharon55

dakujem za rady-ist na alergologiu ,skusim o to poziadat pediatricku,predsa len ona by mohla skor prist na to,na čo je alergický...Aviril krem som skusila,aj sudokrem.detská lekarka mi povedala,že to NELIEčI,vraj len vysušuje...

blondula

mne detska lekarka puder neodporucila.ja mam sice malicke dieta este,ale maval tiez pupaciky a cerveny zadocek.natieram mu ho teraz so SUDOCREMom a nema na rituske nic ! takze SUDOCREM.dokonca aj ja sem-tam pouzivam :D

asiasi

mozno strelim vedla, ale nemohla by to byt aj alergia na potraviny??
Ked male deti maju zapaleny zadok, predpoklada sa , ze maju alergiu na nejaku potravinu. Preco by to nemohlo platit aj u 11 roc.
Ked som opatrovala jedno decko a ked malo zapaleny zadok, musela som to oznamit matke a ta zacala testovat, naco je decko alergicke a zistila ze na zeler. Vzdy ked ho zjedlo malo cerveny zadok.

Ajuša

Keď je to mokvajúce, skúsila by som repík, ten vysušuje, keďže dubová kôra nezabrala.A ten detský krém aviril sa dával malým deťom na zapareniny. Tak to skús.A po každej stolici to takto ošetrovať, aby to bolo v čistote a suchu.

sharon55

je to mokvajuce,skusala som uz sedacie kupele v dubovej kore,vraj to je dobré aj na hemoroidy.mam aj gel z dubovej kory,ale ten ho velmi štipe...máš na mysli nejaké konkrétne bylinky?

Ajuša

Skús ešte sedacie kúpele v nejakých bylinkách. Neviem či to má mokvajúce, alebo suché. A ešte potieraj to detským aviril krémom.