Mám ísť na operáciu nosa?

Príspevok v téme: Mám ísť na operáciu nosa?
kilina

Čo poviete na môj nos? kikusin.rajce.idnes.cz .Chcela by som ho mať asi taký ako keď naň pritlačím prstom viď. moje foto. Všetky dievčatá v mojom veku ho majú krásny (dokonca aj moja sestra!)maličký len ja ho mám rôznych divných tvarov. Z predu nie, tam vyzerá celkom súmerne ale z boku je ako orlí zobák, čiže ohnutý dole + s hrbolom. Mám len 14 rokov a viem, že na operáciu môžem ísť až od 16 ale už vopred ma zaujíma Váš názor. A tiež by bolo dobré keby ste mi niekoho doporučili. Ďakujem.

bingham

kilina...ved ty si este stena...a vidim ze ta dostala puberta...sialene napady...prve jebaciky...(ach kde su tie casy)...ale neboj to ta prejde...hlavne nechaj ten nos na pokoji :)

jankaaaaaaaaa

podla mna tebe ani nejde tak o operaciu preto ze nos sa ti nepaci, ale preto aby si sa mohla ukazat pred spoluziakmi ze si bola na plastickej operacie aby si bola akoze in.. ale poviem ti je to ubohe. mozno ked budes mat tych 18rokov tak to pochopis

ustrachany

mam spoluziacku,ktora ma ovela horsi nos ako ty a s ostatnymi sa vyprava uplne normalne a vobec nepomysla nad operaciou. aj tak operaciu mozes podstupit az ked ti nos nebude dalej rast.on sa ti este zmeni.a mne sa ten tvoj nos celkom paci. mas ho asi taky ako ja a ja som spokojny...

ifaktorialna

kilina mas naozaj pekny nos. Kazdemu sa paci nieco ine. Mne sa pacia stihle dievcata, zelene oci, cierne vlasy. A pritom mam par kil navyse, hnede oci aj hnede vlasy. A mam sa rada taka aka som. Lebo som to ja. Nechcem sa podobat na tucet inych zien. Ver mi, ze pokial sa ty prijmes aka si a nebudes sa traumatizovat svojim naozaj peknym nosom, nikto, naozaj nikto si to ani len nevsimne. A ked ti mam pravdu povedat, tak ta kamaratka, ktora ti to povedala ti ho bud zavidela alebo ti chcela ublizit (mozno len blby uhol na fotke alebo protisvetlo, tien, ti ho opticky zvacsilo). Nikto nie je dokonaly. Ziadna modelka, herecka. Ver mi, zivim sa retusovanim fotografii, teda okrem ineho. Myslim, ze tym, ze sa uzatvaras pred kolektivom robis najvacsiu chybu v zivote. Pises, ze si presla na novu skolu, tak skus nemysliet na svoj nos, nikto naozaj nikto ti nepovie, ze je velky. Urcite mate v triede aj spoluziacky, ktore su velmi nizke alebo vysoke, mozno obezne alebo vychrtle, so skaredymi zubami, uzkymi perami. A neverim tomu, ze sa strania kolektivu. V zivote je dolezite prijat vela veci, ktore sa nam nepacia alebo sme s nimi neni spokojni. To je vyzva! Ist na plastiku dokaze kazdy. Nepremarni najkrajsie roky zivota schovavanim sa a nekomunikovanim s okolim. Aj tak s tym teraz nic nemozes urobit a veru by si ani nemala. Kilina, vkroc do noveho skolskeho roka ako krasne, mierne sebavedome dievca s usmevom. Kazdy vecer si povedz: som aka som a mam sa rada. Nehladaj na sebe veci, ktore sa ti nepacia, ale najdi vec, ktora je na tebe pekna (napr. pery, postava a oci). A tie v zrkadle obdivuj. Zalub sa trosku do seba. V spolocnosti nikdy nehovor o tom, co sa ti na tebe nepaci, tym si sama podryvas nohy. A ver, ze to nikto nechce pocuvat. Hovor o svojich zazitkoch, o filmoch. Nie o tom, kto ako vyzera. My si nedokazeme vybrat tvar a poskladat si ju v nejakom pocitacovom programe. My tvar dostavame spolu so zivotom a preto je absolutne bezpredmetne o tom rozpravat a hlavne trapit sa. Najdi si konicek, myslim ze ta bavi chov zvierat podla fotiek, a venuj sa tomu, zacni kreslit, chodit von. Relaxuj. To je v zivote dolezite. Byt v pohode. Nie byt dokonaly. Verim, ze si velmi inteligentne dievca a moje slova pochopis spravne. Moc ti drzim palce.

Janka_

Jankaaaaaaa
s oblepenym nosom sa chodi max 2 týždne ale aj to môže byť doma do školy isť nemusi alebo skôr nemôže lebo je to dosť citlive. A po dvoch týždnoch už sa na nos nič nelepi.
Kilina operácia stoji od 700 - 1500 eur ako kde. V štatnych nemocnickiach je to lacnejšie ale tam nemaš zaruku dobreho vysledku. a halvne nedaj sa nachytať len na pekne a mile slova chirurga, vypýtaj si fotky jeho prace pred a po operácii. A spytaj sa aj na kontrolu napr po troch mesiacoch či je nejaka alebo aspon po mesiaci, lebo to je dosť dôležite či je všetko v poriadku. K niekomu sa na kontrolu nechodi a to je na nič chirurg tomu pôjde iba o peniaze.

jankaaaaaaaaa

neviem ci by ta bavilo chodit niekolko mesiacov s oblepenym nosom >. radsej si tie peniaze nechaj a investuj do vzdelania ako do operacie nosa , ktoru by si aj tak nikto nevsimol..