Zuby múdrosti

Príspevok v téme: Zuby múdrosti
Eiffel

Ahoj. Tak strucne: mam 17 rokov a pri poslednej preventivnej prehliadke pri mojom zubarovi mi povedal, ze mam narastene zuby mudrosti a oni musia byt vybrate, lebo mi mozu pokrivit neskor ostatne zuby, ked budu rast. Povedal mi, ze on mi ho vytrhnut nemoze, lebo je tam nerv a ten nemoze byt poskodeny... Nikdy som s tymi zubami ziadne problemy nemal, neviem v akej polohe ich mam lebo polovicu kazdeho mi zakriva dasno a dokonca ani neviem kedy mi narastli :D. Tak zajtra idem do KE do nemocnice, este som sa neobjednaval ani nic podobne, idem prvy krat. Tak sa chcem opytat: som v priaznivej situacii? Budu mi ich zajtra vyberat, alebo mi este len zrobia rtg, prip. ine vysetrenia? Ako dlho este budem musiet lezat po vybrati v nemocnici? Cital som, ze v mladom veku sa uzdravuju rychlejsie a navyse ked s nimi niesu ziadne problemy tak to vraj ide lahsie a pooperacne komplikacie by nemali byt. Dakujem

Tany

fibiBB mne rastie do líca :( som zvedavá ako to prežijem zajtra teda ak mi ho vôbec vytrhne lebo povedala že podľa snímku mi povie či mi ho vytrhne ona alebo ma pošle do nemocnice alebo k súkromníkovi :( už teraz sa neteším na ten okamih

fifiBB

Tany
neboj určo je lepšie to dať von a trvá to krátko, ako sa trápiť s tým..mne to rástlo na etapy..vždy ked som už nevedela ani ústa otvoriť ani prežúvať mi to prestalo a potom zase niekedy cca za 10 týždnov sa mi to ozvalo a znova sa to stupnovalo do brutál bolesti že som utekala za zubárom sama, čo som už nevládala ništ.Mna to ešte pobolieva, ale s tou bolesťou ako mi to do dasna tlačilo, tak to sa nedá rovnať, toto je už ako tak že fajn.

Requiem

Nie je to hrozné, síce to bolí, to je samozrejmosť, niekedy viac, niekedy menej..Stačí si 3x denne dať pol tabletky, ja osobne paralen lebo ma prepadli horúčky od toho..Hlavne pred spaním :) Zákrok pokiaľ je dobrý dentista a dáva anestézu nie je vôbec cítiť, mne rezal, strihal, šil ďasno a necítila som ani Fň, zub bol vonku behom 20 sekúnd - 3x pokýval a bolo to.. No predtým mi ho samozrejme obnažil tým strihaním :D Potom, keď to ale prestane účinkovať...uff :D nevedela som si nájsť polohu, ani tak ani tak, najlepšie mi robilo keď som sa šla prejsť, samozrejme šatka okolo tváre!!! Dávať si pozor na prievan. Nachladnutie. Držím Vám palce, ja som sa dokonca pýtala, či by mi nevytrhol aj druhý spodný...POKOJ NA CELÝ ŽIVOT - tak to beriem ja :)

Tany

ja sa bojím idem v pondelok ku zubárke a tiež mi ide trhať zub múdrosti :( ste ma vystrašili, je to fakt až také hrozné ?

Deaa

som objednaná na vyťahovanie oboch dolných 8čiek, ktoré ešte nevyrástli, len ich vidno na snímku pretože mi rastú vodorovne =D a mám z toho dosť strach či to zvládnem a hlavne čo bude po zákroku. Vyťahovali vám zuby, ktoré ste už mali prerezané alebo tak ako mne budú ťahať? Je v tom nejaký rozdiel čo sa týka hojenia rán a dĺžky zákroku? Čo tu čítam 5 minút, niekomu dlhšie ťahali. Neviem na čo sa mám pripraviť.

fifiBB

ahojte.
ja mám vybraté už oba dolné, prvá mi vyberali minulý rok a tento druhý teraz v pondelok, oba mi rástli do dasna,som nemohla už ani preglgať poriadne.Dostala som injekciu, išlo to rýchlo, aj ked mi to musel dlátkom vyberať tie korene, lebo tieto zuby múdrosti su nejak krehké a lámu sa radiNo klepalo ma ako malého psa ale celkovo to trvalo fakt že do 5 min. :)Len to hojenie je horšie, aspon moj prípad, stále ma bolí spodný rad zubov na tej strane kde mi trhal, samozrejme tá rana, sánka a aj ucho a aj uzlinky v hrdle v tej časti..mnoo..neviem či je to ok..užívala som do včera valetol a výplach repík.

Requiem

mne zub dal, odkladám si všetky svoje zuby. teda, zatiaľ mám len mliečne, čo vypadli samy a tento je prvý, čo trhal :) Ja viem, že nesmiem mliečne, začnem o dva tri dni... povedal nevyplachovať ničím a jesť na moje počudovanie viem normálne...čo mi povolil už hodinu po zákroku :D ale nechutí mi, tak načo zbytočne dráždiť :D myslela som, že to bude horšie.. ale bolí stále, v noci sa ukľudňuje, najlepšie je to ráno .. :) ale teším sa už na druhý, až pôjde von..

Eva531

Requiem - acidko, jogurt a mlieko bezprostredne po extrakcii zuba konzumovat nesmies, lebo ti to zacne v tej rane kvasit, vytvori sa ti tam z toho infekcia, co sa prejavi neznesitelnymi bolestami, cim sa iba komplikuje hojenie a bude potrebne znovu navstivit zubara, aby ti ranu vycistil a vydezinfikoval. Na to ta mal stomatochirurg upozornit, ale asi zabudol. Ja som po extrakcii zubov jedla kasicky pre babatka, nieco take, ze nasypes do taniera kasicku v prasku a zalejes horucou vodou. Pomoze ti, ak si kupis v lekarni ustnu vodu Curasept s 0,2 % chlorhexidinom a k tomu aj zubnu pastu Curasept s 0,12 % chlorhexidinom. Aspon ja to po trhani zubov pouzivam a prave ten Curasept sa mi najviac osvedcil, urychluje hojenie ran a velmi mi pomohol. Salviove a repikove caje mi nikdy nepomohli, iba ublizili, uz som to sem raz do jednej temy napisala, ale nevylucujem, ze niekomu pomoct mozu, asi je to individualne, ale ja ich uz po trhani zubov nepijem.

owecka

ty si videla krv? mne dal cez hlavu takú plachtu s otvorom na ústa a nevidela som nič....dokonca ani svoj zub som si nevidela, lebo mi ho musel rozpíliť na tri kusy, aby mi ho vedel vybrať:D

Requiem

už som "po tom" ... prvo som sa mu tam začala smiať, keď pmi povedal, že budem počuť štikanie, že to mi len reže ďasno..teraz, keď mi prestáva účinkovať siedma anestéza, akosi mi do smiechu nie je. nedá sa mi ani spať, čo by som rada... piť, ledva ledva, lebo si ešte kúsok necítim polku úst :D ...starký mi kúpil výživu a nejaké acidko a jogurt, dá sa to slamkou :D zúbok mám doma medzi ostatnými odložený. tam už bolieť nebude :) a diera, ktorá je vlastne prešitá 3 stehmi s**rvene bolí, ale to prežijem a bude pokoj :) zákrok som ani necítila.. :D len počula štikanie a videla kopu krvi :D optimizmus môj, veď ty ma opustíš, keď budem celú noc hore od bolesti :D