Mám vydržať nechať sa ponižovť?

Príspevok v téme: Mám vydržať nechať sa ponižovť?
Jana3011

Moja mama má rakovinu prsníka. Už bola na operácii a má pooperačné bolesti, chod domácnosti zvladam ja sama (mám 14 rokov) Otec s ničim nepomôže iba celý deň bud spí, alebo niečo vyjedá. Mamina je stále nervozna. Už asi tisíc krát som jej povedala, že nech oddychuje a ona náročky ešte upratuje a robi rozne veci, ktore ani nemusi vobec robit...Stale n mna vymysla rozne somariny, len aby som furt niečo robila...tieto prázdniny som kvoli nej ešte ani raz nebola s kamaratkami vonku. Zda sa mi ako by ma vynila z toho, že má rakovinu. A stale po mne len kriči. Teraz som robila koláč a ona mi vyhukala ze nemoze kvoli tomu, ze ide truba spat. a pritom spalna je na dalšom poschodi mala zatvorene dvere a truba vobec nehuci. Mna už to vazne nebavi, staram sa o nu jak blba a toto mam za to? Ja sa aj v skole ucim na same jednotky...

Heatherka

zaujimave tema
www.zdravie.sk
ma tu istu ip adresu aj prispevok od kikisa.

S RAKOVINOU SA NEZAHRAVA a NEZARTUJE SA o nej !!!!

nech uz zacne skola, deti sa asi nudia :(

Kikušaaa

ja mám tiež maminu po operacii. Našťasie ocino pomáha, že stale hlada nejake nove sposoby liecby, zobral ju pred operaciou do krakowa, lebo ma rada, take mesta s pamiatkami. Ja a asestra jej pomahame a tiež sa snazi vštko zvaladať sama. Minule povedala dokonca, ked som sa s nou rozpravala niečo v tom zmysle, že ,, jej je luto, že sa nemože starať ona o nas ale my o nu" a to nieje pravda, už jej je trosku lepsie, dnes dokonca aj obed varila a tak. treba jej dat pocitit, ze nie je na obtiaž, ze ju mate všetci radi a tak :) minule sa obzerala v zrkadle, a mala take obtiahnute tričko, a povedala že je to otrasne, že je to hrozne vidieť, priznam sa je to trochu vidiet, že jej z tadial vybrali nador aj s okolim, ale ja a oco sme jej povedali, že určite nie, a že to si domysla, tak nejak sme to prehodili na žart, že aj moja sestra si domysla, že ma hrobe lytka a tak :) drzim palce :) neboj vsetko dobre dopadne :)

jajka001_

nemusi to vyjst, ale uz len to ze to vyslovi, ze na to upozorni, ich moze posunut vpred. najma u muzov je to tak, co co im nepovies, to si ani nevsimnu a neuvedomia. asi mu to nema kto povedat, lebo jej mamina sa chce tvarit ze vsetko zvlada sama.

allie

jajka

tvoj napad znie sice pekne, len nech sa skusi, ale obavam. v praxi to moze vystrelit trosku inak.
preto si musi uvedomit ma 14, venovat sa svojim kamaratkam aspon raz za cas, ved aj skola coskoro zacne. viem co je to starat sa o choreho rodica a aj aka dolezita je prestavka a vlastne zaujmy

allie

to co robia a nerobia rodicia je dost tazko ovplyvnit z pozicie dietata. treba to nejak prekusnut, brat ich aki su a najst si v tom zmatku sposob ako prezit.

jajka001_

povedz otcovi, nech dvihne riť a ide sa s maminou poprechadzat. jasne ze ked je doma zavrena, tak je nervozna a upratuje. ona potrebuje oddychovat a relaxovat.
ak toho neni schopny on, sprav to ty, povedz mami, nechaj to , pod sa prejst.

Maoam

a zasa sme u toho, ze si mama vylieva veci na dietati, ktore sa nemoze branit, namiesto toho, aby si riesili manzelske problemy medzi sebou, jasne ze je problem v otcovi, to je sila, spat cely den a nechat dieta viest domacnost...fuj

jajka001_

nie je dobre, ze vsetko je na tebe, co tvoj otec?? ten by sa mal starat o maminu, teba aj domacnost, a len vysedava a nic nerobi, ani psychicka opora tvojej chorej mame? on nechce, aby sa vyliecila? prepac ale tvoj otec je chrapun a sebec, a problem je hlavne v nom.
jeho treba nakopnut, nech sa spamata, skus vymysliet, ako by sa to dalo.