GyneFix, vnútromaternicové teliesko, máte niekto osobné skúsenosti?

bella21

Zuzu.m,

Boh Ti s láskou hovorí:

Skôr, než som Ťa utvoril v matkinom živote, poznal som Ťa,
skôr, než si vyšla z lona, zasvätil som Ťa
Neboj sa, veď ja som s Tebou, aby som Ťa vyslobodil! (Jer, kap. 1)

Či zabudne žena na svoje nemluvňa a nemá zľutovania nad plodom svojho lona? I keby ona zabudla, ja nezabudnem na teba. Hľa, do dlaní som si ťa vryl. (Izaiáš, kap. 47)

Toto hovorí Pán, ktorý ťa stvoril, ktorý ťa formoval od materského lona, neboj sa, miláčik, ktorého som si vyvolil! (Izaiáš, kap. 44)

Lebo toto hovorí Pán zástupov: Kto sa vás dotkne, dotýka sa zreničky môjho oka (Zachariáš, kap. 2)

Toto hovorí Pán, tvoj stvoriteľ: Neboj sa, ja ťa vykúpim, po mene ťa zavolám, Ty si moja. Keď budeš brodiť vodami, budem s tebou, a keď riekami, nepotopia ťa. Veď ja som Pán, tvoj Boh. Si drahá mojim očiam, vzácna a ja ťa milujem. (Izaiáš, kap. 43)

Zuzu.m

Viem ze je to uz stara tema niekolko rokov. Dostala som sa k nej pretoze som hladala informacie. Niektore prispevky ma vytocili a mam pocit ze si niektori kakaju do huby. Slusnejsie to napisat neviem. Nerozumiem ak to teliesko zabranuje pocatiu tak aky potrat. Pani alebo slecna co sa ohana moralkou a aj nabozenstvom by mala vediet ze antikoncepcia sposobi potrat to je jeden druh a ten druhy zabrani pocatiu co mi nepride rovnake ako potrat. Ked chcem moralizovat potrebujem vediet fakty. Ano katolicka cirkev odmieta obe.
K tomu pravu na zivot. Ano je krasny ideal aby mal kazdy pravo na zivot. S velkou pravdepodobnostou som dieta ktore sa narodilo omylom. Kvoli tomu som hladala info o tom aka je spolahliva tato antikoncepcia. Myslim ze je lepsie zomriet ako vediet ze rodicia o vas nestoja, ze im na vas nezalezi, ze ste im znicili zivot. Ten pocit viny ze ste im ublizili a preto vas nemaju radi je hrozny a neprajem ho nikomu. Som veriaca ale uz mam iny nazor na potrat ci antikoncepciu. Spominam si na to ako som sa ako dieta ktore vedelo co je potrat pytalo Boha preco rodicia nesli na potrat ked ma nechceli. Pre tych moralne zalozenych pohlad z inej strany, pohlad nechceneho dietata.

slavina

Len pre zaujímavosť: mám ho už takmer tri roky a môžem za seba povedať,že som lepšiu antikoncepciu nikdy nemala.

slavina

No tak stálo ma to 3500Kč,je to na 5 rokov a podľa toho čo viem,5 percent žien v ČR,kotré majú zavedebý gynefix otehotnelo.takže úspešnosť 95 percent.Ja ho mám rok a pol a som spokojná.

ajajja

Slavina, na ako dlho sa to teliesko zavádza? A v akej je asi cene? Je jeho spoľahlivosť tak vysoká ako pri HAK?

slavina

daisyD No s tým Ti veľmi neporadím,žijem v PLzni a robili mi to tu.Ale vzhľadom k tomu,že to môžu robiť len certifikovaní doktori,tak by mal existovať na webe nejaký zoznam lekárov s certifikátom.

slavina

To Pat_ko Takže to teliesko mám už od septembra a musím uznaž,lepšiu antikoncepciu som ja ešte nemala.Žiadne starosti,žiadne silné krvácanie (ako pri iných vnútromaternicových) ,žiadne bolesti hlavy,či priberanie (ako pri HAK),žiadny stres,vzala som si či nevzala tabletku,príde,či nepríde menzes?proste pohoda.Fakt vrelo odporúčam všetkým ženám,ktoré si svoj sexuálny život chcú vychutnávať bez obmedzenia (samozrejeme,zázračné to teliesko nieje a neochráni pred prenosnými chorobami,takže na toto bacha,ale mne ako vydatej,vernej :-)žene s troma deťmi je to tým najlepším riešením).
To Adinka: konečne príspevok k téme,Ďakujem..