plač v škôlke

Príspevok v téme: plač v škôlke
slááávka

Ahojte rodičia, máme za sebou prvé dni v škôlke, prvý deň bol super, malý sa tešil, ani domov nechcel íst, včera už hovoril, mama podme rýchlo domov a dnes ráno spustil také revy, že som nemohla a rozplakala sa s ním ... učiteľka mi ho vytrhla a išla s ním do triedy ... ako ste prekonali prvé škôlkárske dni bez plaču ??

jajka001_

kafik, da :) no problem. fakt za tie tri roky ani raz. ved aj preco. aj sme sa vymojkali zakazdym. on je taky mojko. objatie, pusa a pa.

LETICIA

moj mal este v auguste, len 2 roky, je najmladi v skolke, ale aj najviac vybity, neplace a ani neplakal, bol tak uceny od mala a potom nas spolocny cas so vazime viac, ma velmi rad dei a s nimu sa zahraje lepsie ako so mnou,
klincek rozmyslas trocha? 5 rokov to je neskoro, take deti sedia pri maminom zadku a potom ich vypustia ako zver.
moja mama je ucitelka v skolke a maju aj zarevancov aj nespavcov, len si ich za mesiac vycvicia a budu robit vsetko ako maju...sila kolektivu, je dobre dieta od ala ucit na cudzich ludi, ako potom zo dna na den vypustit.

slááávka

takže ... naozaj je to tak, že ráno síce plače, no pýtala som sa učiteliek, ako to vláda. Vraj super, síce sa vyplače, no po chvílke sa hrá, papá, spinka, takže asi som mala naozaj len zlý dojem z toho všetkého !! nechcem to zakríknut, no .. budem rada, ked sa s ranným plačom nejako popasujeme ... dnes som poslala môjho brata s malým do školky, som zvedavá, ako dopadne ... ale ja tak ... už aby malý pri mne bol opät .D ...

kafe

Bez plaču? A to sa dá? :)
Moje deculo museli ráno odo mňa trhať. Doslova. Prisalo sa jak kliešť, revalo úplne strašne.. bol to fak hrozný pocit. A učiteľka nám hovorila, že decká nerevú celý deň. Oni sa ukľudnia, zahĺbia do hry a na mamu si ani nespomenú. Treba sa rozlúčiť, žiadne mojkanie, sľubovanie čokoládky, maximálne tak zdôrazniť, že mama/oco po teba príde a či chce či nechce ide do triedy. Dlhé ranné lúčenie to len zhoršuje, deculo sa viac rozcitlivie. Skúste sa s otcom vymeniť, aby ho do škôlky nosil on.

A ešte perlička na záver. Deculo mi ráno nechcelo chodiť do škôlky a poobede zas nechcelo domov. Zase sme odchádzali s revom. Takže teš sa aspoň z toho, že ho nemusíš ťahať domov tak ako ja. Máš len polovičný problém :) to je skoro žiadny..

jajka001_

ma maly aj adaptacny proces, teda ze ide najprv prvy tyzden na dve hodinky, potom na styri, a dalsi na cely den?
klincek, dieta sa musi socializovat, davat ho v piatich rokoch do skolky je velmi neskoro, daj ho cim skor, lebo bude mat problemy
moj maly neplakaval, len prvy den sa jedoval :)

Maros75

Je to pre dieta novy zazitok bez rodicov. Ide o adaptaciu dietata medzi kolektivom a nadriadenou ucitelkou. Dieta sa tym uci samostatnosti a nie sa len spoliehat v nejakej situacii na rodicov.
Trva to par tyzdnov,ale dieta si postupne urcite zvykne.Neskor sa mu nebude ani chciet ist domov:)

maruška?i

Pracujem v škôlke a predškolská výchova nie je povinná.
Klinček zisti si, či MŠ aj štátna poskytuje hodiny náboženstva /býva taká možnosť/ a potom môžeš dať dieťa aj do svetskej škôlky. Inak medzi škôlkami cirkevnými a štátnymi nie je rozdiel. Iba minimálny a to, že sa tam hovorí "o Ježiškovi" aj mimo Vianoc. A veriaci rodič tak či onak môže dieťa viesť k viere a nepotrebuje na to škôlku.

Ak vám dieťatko v škôlke plače, tak sa s ním nelúčte dlho. Najhoršie je ak sa rozplače ešte aj rodič. Dieťa treba odovzdať a utekať kade ľahšie, potom je adaptácia rýchlejšia. Najhoršie je, keď s vašim pokladom začnete vyjednávať...

Tak sa nič nebojte - všetci si zvykli, len to chce pevné nervy.

Jaja26

Ja mám 26 rokov a malú 3,5 ročnú sestričku, ktorá v pondelok tiež nastúpila, tešila sa - nevedela do čoho ide. Včera bol protest a dnes ráno plač, ona nikam nejde...a podobne. Mamina bola na vypätí síl, pol hodinu jej stále niečo rozpráva, sľubuje..prehovára. Som zvedavá na čo ju chytíme zajtra. Dnes zabrali šmoulovia :))) ale všetci hovoria, že dva týždne sú kritické.

školská dochádzka, sa začína od školy - od 1. ročníka. Predškolská dochádzka je povinná 1 rok (od 5. roku).

Klinček

Ak je niečo povinné, vždy je to problem. Môžu si škôlku založiť susedia tak že jeden rodič postráži deti, alebo je to organizované štátom? Ide mi o škôlku v súlade s kresťanskými hodnotami.