Roaccutan Denník

Príspevok v téme: Roaccutan Denník
diabol21

Ako už samotný názov témy poukazuje budem sem pravidelne pridávať príspevky,ktoré budú približovať účinky roaccutanu,či už pozitívne alebo negatívne.Rozhodol som sa ho začať brať pretože na moje akné mi už nič nepomáha.Ale akné nie je hlavný dôvod,nakoľko nie je až také vážne.Hlavný dôvod je,že keď sa mi spravia väčšie vyrážky tak sa mi zle hoja a ostávajú mi po nich fľaky na tvári.Ide o to že tieto vyrážky zasahujú do pigmentácie a preto po nich ostávajú také hnedé fľaky.Takže som bol včera za dermatologičkou,ktorá mi odobrala krv a spravila mi aj ster z vyrážky.Predpísala mi teda roaccutne(predtým ma samozrejme informovala o vedľajších účinkoch,ktoré sa zriedka vyskytnú okrem suchosti pier a slizníc) a k nemu mi ešte predpísala RSB vodu(je to koncentrovaný lieh,ktorý vám namiešajú v lekárni)a zmes ichtamolu,tekutého púdru a chloranfeniklu.Dôležité je nerýpať si v tvári a nezasahovať niakými kozmetickými úpravami,nakoľko hrozí vznik jaziev.A hlavne nečistiť žiednou inou kozmetikou zameranou na liečbu akné.

Takže dnes mám za sebou svoj prvý deň.Na noc som si potrel zapálené miesta RSB vodou,ktorá pekne zápal stiahla.Ráno som si natrel miesta tekutým púdrom,ktorý tiež sťahuje zápal a vyťahuje hnis.Zatiaľ je pleť v rovnakom stave až na ten zápal,ktorý sa cez noc stiahol.Pleť sa mi nevysušuje,vedľajšie účinky zaťiaľ žiadne až na suchosť pier.
Uvidíme ako to bude pokračovať.

diabol21

Týždeň 1 (Deň 4)
Čaute všetci.Takže mám za sebou svoj 4 deň roaccutanu.Stále používam RSB vodu,ktorou si potieram zapálené miesta večer a k tomu aj tekutý púder.Cez deň Eucerin hydr. krém gél.Zlepšenie zatiaľ nevidím aj keď okolie mi hovorí,že sa mi to už lepší.Čo som si však všimol je to,že moja pleť už nie je taká mastná a už sa tak nelesknem.Vedľajšie účinky zaťiaľ žiadne až nato,že sa mi začína vysúšať tvár hlavne líca a nos.Ďalej čakám na to ako to bude pokračovať.

diabol21

ešte som zabudol,že treba používať hydratačný krém ale nie veľmi mastný.Vohdné je kúpiť si nejaký ľahký hydr. krém.Ja osobne používam Eucerin krém-gél.