ako sa odrazia svaly na váhe?

Príspevok v téme: ako sa odrazia svaly na váhe?
Paige

Ahojte :)
Zaujímalo by ma, aký vplyv na váhu má cvičenie...pri cvičení sa tuk mení na svaly, a tie sú ťažšie, takže teoreticky aj keď človek schudne, môže vážiť viac(?). Alebo len spevňovaním svalov sa svalová hmota nenaberá?
Ja sa v tomto vôbec nevyznám, viete mi niekto k tomu povedať niečo viac?

Vopred ďakujem za odpovede :)

Inner

Najlepsie je robit si kondicny ale aj silovy trening. To znamena, ze budes palit tuky a zaroven naberat svaly... tym padom tuky pojdu prec a naberies hmotnost na svaloch. Cize telo bude pevnejsie, krajsie, vyrysovanejsie, ale vaha stupne.

jankaaaaaaaaa

tuks a nemeni na svaly... svaly sa spevnuju a naberaju na objeme rpi zatazovom cviceni. pri aerobnom cviceni, sa tuky spaluju

majka_21

Paige, mne spoluziacka povedala, ze ked zacnes cvicit a posilovat, mozes na zaciatku dokonca nejakych 5 kg pribrat, ale to neznamena, ze naberas tuk. Ja som na zaciatku chudnutia pribrala asi 3 kg, ale potom isli pomaly dole. A teraz, hoc necvicim asi 3. tyzden normalne vazim stale 78 kg (vazila som 85 kg). Teraz cakam sice kramy, tak som nafuknuta a urcite mam nejake 1-2 kg navyse, ale to vsetko klesne... Chcem zacat cvicit opat asi tak buduci tyzden. Uvidime.