Zarastené nechty, oslobodenie od telocviku?

Príspevok v téme: Zarastené nechty, oslobodenie od telocviku?
JuRaj16

Dobrý deň. Chodím na strednú školu, som úplne športové drevo, všetci sa mi len smejú a tešia sa až sa strápnim pri hode kriketkou, alebo skoku do piesku, ďalej to tu rozpisovať nebudem. Potreboval by som sa opýtať či Dobrý by sa dalo získať oslobodenie od telocviku od môjho praktického lekára aj keď som v podstate úplne zdravý. No úplne nie, asi 5 krát mi strhávali nechty na palcoch, a tie palce mám trochu zdeformované, myslíte si že by ma oslobodila kebyže poviem že ma to v tých topánkach alebo pri kope do lopty bolí? - to je mimochodom pravda, takže by som si ani nevymýšľal. Aký je váš názor? pri niektorých spolužiakoch mám pocit že sú oslobodený kvôli hocijakej hlúposti, ale ja ten telocvik vážne neznášam, športu sa venujem vo voľnom čase, a tam sa mi celá trieda iba smeje, a mne to na sebavedomí veľmi nepridáva. Prosím hlavne mi tu nepíšte aký je telocvik dôležitý, a že hýbať by som sa mal. V súkromí sa športu venujem, ale v telocvični asi ťažko budeme jazdiť na kolieskových korčuliach či plávať v bazéne. Za vaše odpovede vám ďakujem.

janaks

tiez mam na telocvik taky nazor ako ty.sice sa mi nesmeju....ale mozno sa zacnu, kedze mam teraz novych spoluziakov.

taktiez som mala problemy s nechtami,strhavali mi nechet 3 krat a teraz to mam uz ok.pripadne, ked ma zaboli,ihned si na to dam gafrovu mast a vytiahne to zapal.

ale kedze ta to stale boli, myslim, ze to oslobodenie ti opravnene patri.behat, skakat a robit kadeco na TV s bolavym prstom, neni prijemne ;)skus ist za lekarom a uvidis

Michal_PU

Tiež som na ZŠ a SŠ nemal rád telocvik. Chlapci stále hrali len futbal a volejbal. Dnešný "zaostalí" učitelia TV nevedia pochopiť, že nie každého taký šport baví. Ja som mal rád skôr vybíjanú (dievčenský šport) a beh cez prekážky (ten bol super). Na SŠ som občas poskackal na aerobiku ale ten bol len občas - dievčatá skôr necvičili a chlapci mali futbal a posilňovňu. Tých čo to nebavilo učitelia ešte viac nútili to robiť, neraz som sa dobre zosekal s učiteľom a pár krát som takmer prepadol z TV. Hehe 5 z TV to sa len tak nevidí. Nakoniec som sa nechal na 3 roky oslobodiť pre bolesť chrbta a bol pokoj.
Vo 4. ročníku som zas prepadal a tak na poslednej hodine som mal ultimátum aspoň na jeden šport aby som mal za 3. Poskackal som na aerobiku s dievčatami a prešiel som :)

Na VŠ som mal na výber z TV 23 športov a TV bola dobrovoľná. Vybral som si tanec a počas dvoch rokov som vymeškal len dve hodiny čo bolo pre učiteľov na SŠ nepochopiteľné :D Tanec ma jednoducho bavil a aj tie vymeškané hodiny ma veľmi hnevali :D

Dnešný učitelia by mali vytvárať priestor aj pre tých čo ich futbal nebaví. Ja som mal 95% telesnej len tento šport alebo volejbal. Nebol som jediný kto tento druh športu odmietal.

Ani teraz v 23. rokoch sa o futbal a hokej vôbec nezaujímam. Ale aspoň z novín viem ako vyzerá ten Demitra :)

Neboj viem ako sa cítiš keď Ťa niektoré športy nebavia. Skús bombardovať lekára s tou boľavou nohou a po nejakej dobe Ti to uvoľnenie možno podpíše :)

jankaaaaaaaaa

urcite ti kvoli tomu neda peciatku ze nemusis cvicit.. ale su aj taki lekari, ze ti daju peciatku len tak, ked ich pekne poprosis