Krvný tlak

Príspevok v téme: Krvný tlak
Juro___

Keď som si dnes meral tlak, tak som mal 182/79
Pred mesiacom 160/78
Mám 26.rokov
Ale ešte pred rokom som mával vždy tlak 120/80, alebo inokedy 120/70

Je normálne, aby som mal vysoký tlak a normálnu frekvenciu tepu?
Čím to je, že sa zvýši tlak, ale tep ostane normálny?
Chcem by som poznať biochemický princíp, nejakú chemickú látku. Lebo obvykle sa u ľudí zdvíha s tlakom aj rýchlosť tepu.

V podstate sa stravujem rovnako ako kým som mal optimálny krvný tlak, čo bolo ešte pred zopár mesiacmi. Nič v životospráve sa nezmenilo.
Iba som častejšie nahnevaný.
U doktora som s tým nebol.

house

Hypertenzia je dedicna, nemusi byt sucastne aj tachykardia (to mam ja).
Teda nemusi byt tep rychlejsi.Srdce je ako pumpa ak razantnejsie fuknute tak sa zvysi tlak v hadicke.Vase srdce nepracuje pokojne ale tak razantnejsie, treba ho skludnit, dalsi problem moze byt v cievach, ak je prietok krvi hateny, tak sa zvysi tlak v cievach aj v srdci.Ten v srdci to je ten spodny, v cievach je ten horny.V kazdom pripade ak fajcite, treba prestat.Obmedzit sol, aby sa nezvysoval objem vody v krvi a ak to nepomoze tak interne vysetrenie,mozu byt chore oblicky.

muchacc

Kedy si si meral ten krvny tlak? Ked si bol nahnevany alebo v klude?

Tak ci tak. Ak mas moznost si merat krvny tlak castejsie, skus si ho merat 3 - 4x do dna a zapisuj si to.
Ja mam 31 a pred 3 mesiacmi mi nasadili lieky proti vysokemu krvnemu tlaku. Mal som ho v urcitych situaciach okolo 180 - ba az 200/90, pri celkom optimalnej tepovej frekvencii.

Co sa jednoznacne odporuca je obmedzit stres!
Takyto krvny tlak ti poskodzuje hlavne oblicky a ked nechces v 40tke chytit mozgovu mrtvicu, tak to nenechaj tak. Krvny tlak neboli, je to tichy zabijak :(.

Najlepsie je zajst za doktorom, on ti predpise celodenny holter (celodenne meranie srdcovej aktivity) a z vysledkov sa uvidi, co dalej.