Ako si udržať dobrý zrak?

renatatop

pri problémoch so zrakom netreba zabudat na navstevu ocneho lekara, mne ten moj poradil pri castych zapaloch oci vitaminy ocutein

Iiiii

Treba jesť všetky vitamíny, nie len niektoré, odporúčajú sa tak vitamíny rozpustné vo vode, ako aj v tukoch, čiže: A, B, C, D, E, aj F?
Ja jem veľa rýb, obsahujú tiež veľa potrebných vitamínov a stopových prvkov ako Pb, Hg a mastné kyseliny. Musím ešte pozrieť čo je to Pb a Hg do periodickej tabuľky prvkov, čo to vlastne už desať rokov jedávam.

pumpicka4

dobry zrak sa mi dari udrzat vdaka mojej ocnej spravnej starostlivosti a vitaminom ocutein ktore dlhodobo uzivam, jednoduche a dobre

pumba55

na udržanie či zlepšenie zraku mne pomohli vitamíny ocutein; buď mi nejaký vitamín chýbal alebo kombinácia vitamínov ktoré obsahujú mi pomohla :)

Vlado...

áno, aj ja som počul že čučoriedky sú dobré na zrak, na Slovensku sa predáva napr. ProVisio, ale či je to naozaj učinné, ťažko povedať.

RNG

Karotenoidov je hromada, nie len betakaroten, dolezitejsie su napr cryptoxanthin(zelene farbivo), lutein(zlte) a astaxanthin(cervene z morskych rias)
Ale aj ine antioxidanty su dobre na zlepsenie cirkulacie v ociach(a teda aj v mozgu a inde v tele), napr vinpocetine, huperzine a samozrejme aj ato a proantokyanidy z roznych semien, napr hroznove semeno(grape seed extract) alebo cucoriedok(billberry extract, davno znamy na zlepsenie nocneho videnia, podobne aj cierne ribezle). Dobry doplnok je napr zo Swansonvitamins.com pod nazvom Full Spectrum Carotenoid complex alebo ich zmes antioxidantov pod menom EyesAlive, zvlast bohata na vytazok z billberry

Tho-mas

Effka, tebe sa vekom asi zhoršuje zrak do blizka, áno to čaká každého z nás...ja som ale myslel zrak do dialky...

effka

kazdy den jem mrkvu nie kvoli zraku, len tak, ze mi chuti, a mozem povedat, ze nepomaha, zrak sa mi vekom zhorsuje, dokonca posledny rok uz mam co raz kratsie ruky :)))

0mega

ale zas to s mrkvou neprehanat, pretoze sposobuje zapchu...

mrkva pomaha, ale tak nie je to jediny zdroj vyvazene stravy ;) treba viac zeleniny a ovocia, rozneho druhu atd..

nedavno som chcel presne toto iste zalozit, tuto temu, takze sa tesim na odpovede tiez :D