Rady a tipy pri kompletnom operačnom odstránení štítnej žľazy?

Príspevok v téme: Rady a tipy pri kompletnom operačnom odstránení štítnej žľazy?
martink

Dobrý deň, rád by som sa informoval o možnostiach skvalitnenia života po kompletnom odstránení štítnej žľazy. Mal som pred 4 rokmi zvýšenú činnosť štítnej žľazy s problematickým priebehom a v Košiciach mi museli v rámci liečby kompletne operačne odstrániť celú štítnu žľazu. Beriem teraz Euthyrox 150 a pravidelne chodím na kontroly. V rámci životného štýlu aktívne športujem a snažím sa zlepšiť životosprávu s prihliadnutím na to, že nemám štítnu žľazu.Potreboval by som poradiť v týchto oblastiach:

1. je nejaká možnosť ako sa dá nahradiť euthyrox nejakými prírodnými látkami, ktoré by tak nezaťažovali pečeň? Je to bezpečné alebo má niekto skúsenosti s prírodnými alternatívami aj pri komplentom odstránení žľazy ?
2. máte nejaké dobré rady ohľadom životosprávy, ktoré by mi mohli pomôcť? Úprava jedálneho lístku a pod.
3. hneď ráno si rád chodím zabehať, keďže mi nerobí dobre robiť ráno aktivity bez jedla chcem sa opýtať či je možnosť hned po zobudení dať si malé raňajky na lačný žalúdok, zabehať si a euthyrox užiť až pol hodinu po aktivite, napríklad o 8:30, s tým, že veľké raňajky by som si dal o deviatej? Je podmienkou užiť ho ako úplne prvú vec ráno po zobudení alebo sa dá aj neskôr. Viem, že je možné ho užívať doobedu len ma zaujíma či to neovplyvní výkonnosť lieku.

Ďakujem za akékoľvek rady a pomoc

eam

Ja mám odstránenú polovicu štítnej žľazy, mne bolo povedané, že prvé čo ráno mám spravíť, mám si dať Euthyrox. Teda na lačno a po pol hodine sa naraňajkovať. Táto pirulka ti udržiava hormóny v takej hladine ako treba. Preto neviem, ako by si si vedel "naordinovať" takú stravu, aby si denne mal tú hladinu v norme. Osobne by som sa riadila pokynmi endokrinologa.