Antikoncepcia

Príspevok v téme: Antikoncepcia
wendsa

ahojte, poradi mi prosim niekto ?
buduci tyzden som objednana prvy krat ku gynekologovi. Chcem si dat predpisat antikoncepciu, aj ako ochranu ale hlavne koli pleti, len o tom vobec nemam prehlad.
To si musim sama pytat antikoncepciu? Nech mi ju predpise ? A asi mi najprv bude musiet robit nejake testy najprv, alebo ? Potom si ju budem musiet chodit pravidelne kazdy mesiac predpisovat ? A tiez by ma zaujimala aspon priblizna cena antikoncepcie, ak ma niekto prehlad. Dakujem. :)

bella12

Dievčatá a ženy užívajú HAK tak, akoby to boli iba cukríky. Väčšina mladých dievčat ju užíva v presvedčení, že je úplne neškodná. Koľko z nich si prečítalo v letáku možné nežiadúce účinky a zamyslelo sa nad tým, čo si vlastne púšťajú do tela?

Prostredníctvom HAK sa do ženského organizmu dostávajú syntetické hormóny, ktoré tlmia produkciu vlastných prirodzených hormónov, čím dochádza k narušeniu prirodzených fyziologických a biochemických procesov v tele ženy. S užívaním HAK je spojený celý rad nežiadúcich účinkov - od bolesti hlavy, nevoľnosti, bolesti brucha, napätie v prsníkoch, priberanie, zmenu pošvového sekrétu spojenú s nepríjemnými pocitmi po krvácanie z maternice, riziko trombózy (u žien užívajúcich HAK sa zvyšuje troj až štvornásobne v porovnaní so ženami, ktoré HAK neužívajú), riziko infarktu myokardu a mozgovej mŕtvice a zvýšené riziko rakoviny prsníka a krčka maternice v neskoršom veku.

V neposlednom rade je potrebné vedieť, že jedným z účinkov HAK je aj abortívny účinok, ktorý v prípade zlyhania blokovania ovulácie a následného oplodnenia vajíčka spermiou spôsobuje potrat v ranom štádiu - počaté dieťa spravidla zomiera v 7.-8. dni po spotrebovaní vlastných živín, keďže HAK mu znemožní zahniezdiť sa vo výstelke maternice.

maruska123

tak urcite ta vysetri, nejake sono, prsniky a pod...pre predpis by si si mala chodit kazde 3 mesiace, po case ti da mozno predpis na pol roka, ak ti bude antika vyhovovat

pytat si ju musis sama, on ti do hlavy nevidi a nevie co chces

cena je rozna, priprav sa ze to nebude stat malo...teraz co viem tak sa moderne antiky pohybuju v cene od 7-9 eur na mesiac, ale su aj za 13 na mesiac

hviezda01

antikoncepciu si musis sama vypytat,ci ti bude robit testy neviem,ale mal by,a recept ti napise na cely rok,cize k nemu nemusis chodit kazdy mesiac..a. co sa tyka ceny,tak je to rozne...8eur a viac