???

Príspevok v téme: ???
Brenda

mam problem z komunikaciu z cudzimi ludmi.Mam strach sa s niekym cudzim rozpravat najmä ak ide o pracu alebo ked idem nieco vybavovat.vzdy ked sa postavim pred danu vec stichnem a nevydam zo seba ani hlasku. alebo aj ked idem len tak po ulici a ludia sa na mna pozeraju tak mam divne pocity a modlim sa aby som uz bola napr doma. moja najlepsia priatelka sa mi snazi pomoct aby som citala knihy o vybudovani si sebavedomia ale mne to nic nedava ako bavi ma to si citat ale nic viac. ked sa mi nieco nepodari alebo ma niekto kritizuje moje sebavedomie znova spadne nizsie niektorich ludi to povzbudi ale mna nie..:( som nervozna uz len ked na mna niekto zle pozrie a mam zle myslienky. niektori tvrdia ze pomaha aj to ked si sam pre seba povies ze si pekne upraveny alebo ze je pekny den a tesis sa ale mne to bnijako neovplyvnuje moje sebavedomie.obac ked mam zlu naladu myslim na to najhorsie na samovrazdu lebo si myslim ze v zivote nic nedokazem aj ked by som chcela.takto sa to taha uz roky a chcem s tym skoncit napravit to ale....stale je tam to slovo ALE!

Majjca

Lianka,
v prvom rade sa zbytocne nestresuj, psycholog lieky nepredpisuje, ten sa s tebou bude len rozpravat, o hocicom o tvojej rodine a hlavne o tom co ta trapi, takze bat sa istotne nemas coho. A co sa tyka liekov, tak tie predpisuje psychiater.A tie mozno ani potrebovat nemusis, ved uvidis, tak sa netrap dopredu, oni su na to aby ludom pomohli a nie uskodili.

liana.

prosím aj za seba, ako také sedenie u psychologa s touto dignozou prebieha ? o čom sa rozprávate? alebo len predpíše lieky a hotovo..lebo ja mám nervy aj zo psychologa a bojim sa..

mumkaa

Ja by som ti tiez poradila navstevu psychologa, tym nic nepokazis. A ak ta trapi tvoj vzhlad, skus urobit mensie upravy, schudnut par kil, kupit si nove oblecenie a tak, aby si sa citila lepsie. A tiez som pocula, ze aj sport pomaha k lepsej nalade a tym k lepsiemu pocitu zo seba a vyssiemu sebavedomiu, takze sa chystam to vyskusat :)

annoonym

Toto veľmi dobre poznám. Ja kvôli tomu začínam chodiť k psychologovi. Vyhladaj aj ty pomoc. Sama si stym ťažko poradis :)