Čo ďalej

Príspevok v téme: Čo ďalej
Karčitka

Ahojte, potrebujem radu. Stretávame sa 2 mesiace. Ani neviem či sme spolu ako pár či nie. Povedal, že hladá vážny vzťah na celý život ale či nám to vyjde, nevie nik. S ním som začala sexuálne žiť. Možno by som to doma nikdy neurobila, bývam pol roka v cudzine, človek sa cíti osamotený. Ale mám ho velmi rada, cítim sa s ním príjemne, dotyky, maznanie, sex, všetko je pekné. Ale medzi nami sú prvé problémy, zomrel mu otec, nemá takmer vôbec čas, ja som už na nervy, trápim sa, nechcem sa do neho zamilovať, bojím sa že nám to nevyjde už takto ho mám plnú hlavu. Predtým sa mi ozýval stále, teraz raz za čas. Keď vyjadrím myšlienku, že neviem či to má medzi nami vôbec zmysel, povie že ma nechce stratiť a má ma rád že mu je lúto ako sa teraz správa ale nevidí že ja som tiež bezmocná. Robí si so mnou čo chce, ozve sa na poslednú chvílu, že sa nestretneme, lebo niečo má alebo sa ani neozve a ked sa ozvem ja potom mu to je lúto. Nebola som zvyknutá že si muži so mnou robili čo chceli, už sa nechcem viac trápiť, mám ho rada ale...nemá niekto podobný problém?

Karčitka

dariana ako to myslíš? čo mu teraz nemám dovolit :)

no ženatý nie je, býva sám. Ja ani neviem ako to mám charakterizovať, keď sme spolu, je všetko úžasné, správa sa ku mne naozaj velmi pekne, nežne, žiadny hulvát, vždy prežijeme pekný deň, to mi zalepí oči a som potom ešte niekolko dní spokojná. Ale ktorej žene stačí vidieť sa 1 x do týždňa? Keď sa potom pár dní neozýva, napriek tomu že sme "dohodnutí" privádza ma to do zúrivosti. Problém je v tom, že vždy keď mu naznačím niečo v tom zmysle, že by sme to mali ukončiť, vždy sa spamätá a snaží sa ako žeravý, aby som sa zasa upokojila. Mňa ale ubíja stále ten istý kolobeh :( keby sa aspon nesprával tak sladko ako sa správa...baby, keď ja aj tak neviem :(

Karčitka

Bella, veľmi pekne ďakujem za odpoveď, na ktorej si si dala očividne veľmi záležať. Ja viem,že nie všetko čo som urobila, bolo správne ale na nejaké výčitky je už v tejto chvíli dosť neskoro. Zmeniť sa to už nedá. Začala som z nesprávneho konca, ale úprimne, koľko mužov (nie chlapcov) sa so ženou bude ochotne stretávať len preto,že má skvelé povahové vlastnosti či názory do života? Nie som si až taká istá či sa po určitej chvíli nestratí tá iskra a príťažlivosť. Každopádne niečo takéto som potrebovala počuť, aby som sa konečne spamätala. Ešte raz ďakujem a prajem pekný večer

bella12

Karčitka, a Ty čo vlastne chceš? Túžiš po vážnom vzťahu? Ak áno, tak potom si začala zle - z nesprávneho konca. Láska potrebuje v prvom rade čas, aby mohla vzniknúť, zakvitnúť, dozrieť a priniesť plody. Tak ako v prírode, tak aj vo vzájomnom vzťahu dvoch ľudí treba mať trpezlivosť.

Ak človek stretne niekoho sympatického, hneď si začne predstavovať, aké by to bolo pekné, keby bol on práve tou hľadanou druhou polovičkou. Ak aj ten druhý prejaví záujem, chce hneď všetko urýchliť, aby mal čím skôr istotu lásky, a preto preskakuje jednotlivé kroky vo vzájomnom spoznávaní. Myslí si, že ho zintenzívni, keď začnú hneď aj so sexuálnym spolužitím. Takto to však nefunguje. Ak dvaja hneď skončia v posteli, začnú podvedome redukovať svoj vzťah na vzájomné uspokojenie sexuálnych potrieb a netúžia až tak spoznať povahové kvality toho druhého. Po nejakom čase si uvedomia, že si už nemajú čo ponúknuť, a že už nie je čo odkrývať, pretože všetky tajomstvá boli odhalené.

Ak chceš niekoho milovať, musíš ho najprv dobre poznať - čo sa za mesiac-dva vôbec nedá stihnúť. Svojho priateľa dobre nepoznáš a napriek tomu si sa mu už sexuálne odovzdala. Ak sa s niekým miluješ, hovoríš mu tým, že chceš patriť iba jemu a to navždy. Predpokladám, že také niečo si v tomto štádiu vzťahu nemala na mysli. Sexuálne spolužitie právom patrí do manželstva dvoch osôb, ktoré sa dobre poznajú, úplne sa prijímajú a chcú ostať spolu do smrti; sex je čerešničkou na torte ich zrelej lásky, zavŕšením ich vzájomného dušeného poznania sa.

Netreba zabúdať na to, že v prvotnom štádiu zaľúbenosti je človek sebecký a zotrváva s tým druhým, lebo chce, aby ho ten druhý urobil šťastným, chce od neho viac brať ako mu dávať. Zrelá láska nastupuje vtedy, ak som s tým druhým, lebo ho chcem urobiť šťastným, a preto sa mu chcem darovať. Vyjadruje to aj veta: milujem Ťa, a preto Ťa potrebujem, pokiaľ sebecký pohľad začínajúcej lásky je: potrebujem Ťa, a preto Ťa milujem.

Nevieš, či ste pár, neviete, či vám to výjde, Ty sa už nechceš zamilovať a mrzí Ťa, že si s Tebou "robí, čo chce". Nemyslíš si, že by si bola v diametrálne odlišnej situácii, keby si s ním nespala? On by bol ten, ktorý by musel vyvíjať aktivitu, ktorou by Ťa presviedčal o svojom záujme. On by sa snažil o Teba bojovať a keby si na Teba aj tak nenašiel čas, nebola by si tým až tak veľmi zranená, pretože by si mu ešte nepatrila. Sex vnáša do krehkého vzťahu dvoch ešte sa len spoznávajúcich ľudí vzájomné nedorozumenie - žena očakáva ako odpoveď na svoje odovzdanie pripútanie sa muža k nej, on to však tak necíti a má pocit, že je k niečomu tlačený, že je oberaný o svoju slobodu...

Nič však nie je stratené. Porozprávajte sa, či chcete zachrániť a budovať Váš vzťah a ak áno, začnite odznova a tentoraz lepšie. Spoznávajte sa po psychickej stránke, spoznávajte svoje povahy, myšlienky, túžby, plány a sex vynechajte. Priateľ pochopí, že Ťa nemá istú a že musí bojovať, keď nechce o Teba prísť. Pravdaže je tu riziko, že do toho boja nepôjde. Pre Teba je však aj tento jeho odkaz lepší ako umele udržiavaný vzťah, ktorý nikam nevedie a ktorým nič nezískaš, len väčšie rany na srdci.

Karčitka

každý potrebuje niekoho, ku komu sa môže pritúliť keď mu je smutno...okrem toho tu bola iskra a charakterove vlastnosti muža, ktoré človek nevidí každý deň ;)