obrovský červený flak okolo pier som zúfalá :/

Príspevok v téme: obrovský červený flak okolo pier som zúfalá :/
mia12345678

Som zúfalá mám okolo pier hornej dolnej po jeho obvode cca 2 cm skoro až pri začiatok nosa červený až taký tmavo červený flak ...najskôr mi to žačalo cca rok dozadu malým suchým cca 2cm fliačkom ktorý ma svrbel pod spodnou peroumala som tam také šupinky začala som používať excipial,lalugen plus,vyskúšala som aj advantan nezaberalo moc počas dňa no túto zimu sa mi to rozšírilo a mám to obrovské :( skúšala som vyradiť rôzne alergény mlečne výrobky a tak ...ale nič nepomohlo nejem čokoládu lebo sa mi to zhoršuje ...chodim ku kožnej robila mi aj testy na alergie nič mi nezistila a povedala mi že s tým nič nespravím ked mám na ekzém predispozíciu iba to potláčat mám aj atopický ekzém na rukách také suche svrbiace miesta ale to celokm ide liecit mastičkami..teraz sa mi začína robiť na brade aj ako keby ekzém malé vyrážky už som zt oho zúfala lebo to vyzerá fakt strašne ako ked si niekto oblízne pery a ofúkne ho vo vetre ale ja to mam 10nasobne :( páli to svrbí to používam jelení loj lebo ani mastičky mi nejako nepomáhajú dakujem za rady

mia12345678

ďakujem veľmi pekne za reakcie a rady ja som mala dvoch lekárov ,a vôbec sa mi to toto nerobilo ked som bola malá som mala ekzém len suché miesta a časom horšie a horšie ...určite zmením kožnú tá mi vždy len povie že treba si dať nato masť..a už sa mi to nezdalo keď mi pribudlo toto začervenanie..želám ti dobrý priebeh liečby a hlavne aby sa to podarilo zlepšiť čo najviac

ninka 255

ako napísal tpch ide o periorálnu dermatitídu, prešla som si tým a ešte nemám vyhrané. mne pomohol liek entizol /na predpis kožnej/ rozex krém a aknemicín.ešte to nie je ono, ale dosť sa to zlepšilo.vymeń kožnú, mne pomohla až tretia.

tpch

Pozor na to, podla mna to nie je alergickeho povodu, ale pekna bakterialna rosaceiformna perioralna dermatitida. Moze aj svrbiet, mierne sa supat. Pomaha na to minimalne 1-mesacne terapia ATB-najcastejsie sa pouziva Dalacin, pripadne azitromycin. Mala by si zmenit kozneho lekara.
A jedna rada-nesmu ist na to kortikoidne masticky-docasne to potlacia, ale potom sa to este zhorsi. A nesmie sa to nejako vyrazne premastovat, len niecim velmi lahkym bez parfemu.