mačiatko - jazyk

Príspevok v téme: mačiatko - jazyk
jjanica

Môj 4-mesačný kocúrik, od obeda odmieta jedno. Všimla som si, že sa stále oblizuje, tak som mu nasilu otvorila ústa a všimla som si, že má akoby odretý jazyk alebo akoby mu na kúsku chýbala koža. Predpokladám, že sa to stalo pri hraní. Do večera nič nejedol ani nepil, neskutočne moc slintá, je oslabený a malátny. Po obrovskej námahe sa mi podarilo do ňho dostať skutočne len pár kvapiek vody. Neviem čo mám robiť, ako mu mám dať jesť, prípadne mu jazyk ošetriť. Je naozaj veľmi zoslabnutý a zároveň agresívny na dotyk. Bojím sa, že sa mu niečo stane kým sa s ním dostanem k veterinárovi. Máte nejaké rady, prosím?

Deria

tak to ma tesi, ze sa to lepsi! dobre, ze si s nim isla. davaj mu dalej kasovite jedla. tiez mu mozes dat kuracie mäsko alebo rybu (bez kosti)ale vsetko na drobno pokrajane. skore uzdravenie!

jjanica

Vďaka za príspevok :-). Tak sme boli u veterinára, dal mu injekciu od bolesti a ďalšiu s antibiotikmi, aby sa to rýchlejšie zahojilo. Už spapal za hrsť namočených granulí a dve lyžice tvarohu, ešte chystám vývar :-). Vravel, že to nemusí byť mechanicky poškodené, ale môže sa jednať o infekciu alebo prejavený virus, ktorý v ňom môže byť (to by ho čakalo milión ďalších vyšetrení). Ale keďže už začína byť zasa hravý, tak to bude asi v pohode. Zajtra na kontrolu. Moc sa z neho teším, včerajšok bol strašný. :-)

Deria

rozhodne chod k vetovi, dufajme, ze je to len odrety jazyk. mozno nejaka infekcia. tu vodu sa mu snaz obcas dat, najlepsie striekackou))opatrne okom, ay si mu neublizila a rano hned k vetovi. drzim palce a daj vediet, ako to dopadlo.