ako sa už nadobro zbaviť akné?

Príspevok v téme: ako sa už nadobro zbaviť akné?
suzanitka

Zdravím, viem že niesom ani prvá ani posledná s týmto typom otázky, ale predsa len skúsim poprosiť o radu

zachvíľu budem mať 20 a za sebou odskúšaných kopec prípravkov proti akné, rozumej vonkajšie (skinoren, zineryt, aknemycin, duac, isotrexin, differine)ktoré mali nozaj iba krátkodobý účinok.. ale aj také "zlo s dobrým úmyslom" ako je roaccutane ....a akné sa mi po dvoch rokoch vrátilo aj napriek tomu..HAK už užívať nechcem, brala som ju kvôli cyste na vaječníku a nemalo to žiadny efekt..mám ju tam stále a pravdupovediac začínam z nej podozrievať aj vyššie spomenutý roaccutane kedže mi ju našli asi pol roka po jeho užívaní(ale to je možno len moja hlúpa hypotéza) pred týždňom som navštívila kožnú ,spravila mi odber krvi , výsledky mám vraj dobré až na trochu málo hemoglobínu a trochu viac cholesterolu...čo vraj ale nieje dôvod na paniku..núkala mi roaccutane zas..ten som odmietla..tak mi povedala ze si mam vybrať nejaký z tých lokálnych krémov čo som niekedy užívala, (kedže už ich asi všetky poznám)...nenájde sa niekto s lepším a účinnejším tipom?
P.S. aby som nezabudla k tej svojej pestrej "historii" mam ešte aj veľmi suchú lupinatú pokožku hlavy na čo mi stále predpíše tiež len nejakú lokálnu masť alebo roztok kortikoidného charakteru z čoho tiež niesom nadšená...ale tabletky by som už nerada...

budem nesmierne vdačná za každú rozumnú radu

Kolobot

Vidím že sú tu samé dievčatá asi tak neviem či tu môžem ako muž písať.

Ja len dve veci som chcel.

1. Tie mandle niesu sranda ja som mal v rodine jedno dievča a to malo nenormálne miestami až existenčné problémy s kožou. Mala stavy že sa vyhádzala úplne všade a dva dni išla vyliezť z kože a podobne ani do práce často nemohla ísť. Nikto na nič neprišiel za roky a potom dostal niekto nápad na mandle a keď jej ich vybrali tak sa tieto jej dlhoročné problémy stratili a už nikdy sa to nevrátilo.

2. Nieje to pre každého tie mandle. Ja mandle už nemám dávno a nikdy som ani ako chlap nemal herpes ani podobné veci. A teraz mám 25 rokov a z ničoho nič sa mi začali vyhadzovať jedna vyrážka za druhou okolo úst. Nechápem tomu čo sa zmenilo a neviem si s tým rady a už z toho začínam byť dosť nervózny. Za radu serióznu by som zniesol modré z neba. Lebo to jedny sa zahoja konečne a medzitým ďalšie vyrastú a z ničoho nič ako huby po daždi.

suzanitka

a ked mám teda riešiť ten problém zvnútra, ako by som mala postupovať? akú stravu zvoliť? mám tie vyrážky sústredené na brade a okolo úst a možno je to fakt, že to má dočinenia s trávením, lebo už nejaký ten mesiac sa cítim nafučaná, nie vždy mi trávi tak ako by malo.rodičia mi neveria že to môže byť aj tým a obviňujú ma z toho že to hovorím kvôli tomu aby som sa mohla vyhnúť jedlám ktoré jem doma...pretože sme dosť priemerná rodina s financiami rozpočítanými na doraz a preto sa u nás na jedlo nejak príliš nemíňa a žiaľ to najlacnejšie je aj najnezdravšie mám pocit...nejaké detox čaje na prečistenie nevie niekto poradiť?

simka111

Strava pleti pomôže, ale nevylieči ju, to je môj názor. Najviac robi genetika a stres. Sama dobré vidím, že ked su napr. Vianoce a jem veľa nezdravého, pleť sa mi nezhorší, lebo som v pohode, žiaden stres,.. ale je bežný pracovný týždeň, jem zdravo a aj tak sa mi robia vyrážky, proste všetko spôsobuje stres.
Najlepšie by bolo, keby bol človek bez stresu a k tomu jedol zdravo, ale niečo také sa nedá :(

marijam

bebee máš pravdu ...Nikdy som neverila, že problém môže byť zvútra...Aj som schudla, a tvár sa mi neupravila...Ale ako som dala na rady pár ľudí troška zmeniť jedálny lístok...niečo vyradiť... niečo zas jesť viac tak sa to podstatne zlepšilo :-) Tak držím palce :-)

bebee

Tie lupiny su prejavom mykozy v organizme. Akne pravdepodobne tiez nejakeho zdravotneho problemu(napr. ak je v okoli pusy-tak je to traviaci trakt, pripadne gynekologicky problem)Nasad si silne probiotika, pripadne betaglukany, pouzivaj dermatokozmetiku, ale pokial nevyliecis ten problem z vnutra, nikdy nad tym boj nevyhras

vriedok

ja sice mam 26, ale akne som male este pred rokom. nebudem tu vymenovavat co vsetko som aj vyskusala zo striedavymi uspechmi. kozna bola o nicom, iba same hormonalne maste a to pomohlo len na zaciatku. a najviac ma srala obvodna z tymi recami ze z toho vyrastiem. a pritom som uz mala svoje roky a nic.strasne som odmietala tu myslienku ze je to nejaky iny dovod a nie kozny. ale asi to tak bolo, lebo ked som sa zacala liecit tak az vtedy som sa tej pliagy zbavila. ja konkretne som absolvovala detoxikaciu a homeopatiu u albertovej, ale napriklad sesternica chodila k niekomu na moravu a tiez jej to pomohlo. treba to zacat naozaj liecit vnutornymi liekmi inak sa toho nezbavite. neni to kozna zalezitost.

Nephilim

Ahoj, viem si predstaviť tvoju situáciu, tiež som mala takéto problémy... Tiež som vyskúšala kopec kozmetiky, ktoré ale mali len krátkodobý alebo žiadny efekt. Zabrali mi až lieky od kožnej lekárky. Brala som antibiotiká azitromicín - 6 krabičiek som vybrala a teraz mám pauzu, potom pleťovú vodu Eryfluid a gél Eclaran, a ešte beriem aj antikoncepciu Maitalon. Musím povedať, že lieky mi skutočne zabrali, antibiotiká už neužívam, len tú pleťovú vodu a gél. Používam ich od polky novembra približne, ale pomáha to, len mám obavy, že čo bude, ked to brať prestanem, či sa mi nezačne akné vracať, no uvidíme... aj mne lekárka navrhovala Roacutane, ale obidve sme sa zhodli na tom, že tieto lieky mi úplne sadli:-)
Skoda, že som u nej nebola už skôr. Toto je druhá kožná lekárka, ktorú som navštívila, predtým som navštevovala inú, ale lieky, kotré mi predpisovala nemali takmer žiadny účinok, a popravde aj som stratila nejakú dôveru v kožné lekárky...
A pokial ide o vlasy, tiež som mala problémy - lupiny, či čo to bolo, vyrážky, zapálená pokožka, niekedy to bolo také zlé, že som sa nemohla ani očesať.... Ale ako som prestala používať všetky tie šampony a kondicionéry z drogérie, ktoré tam bežne kúpiš, všetko sa to stratilo:-) Teraz používam šampon od Cliven a tiež hennu, či ajurvédske prípravky a som spokojná, len ešte musím vyriešiť štiepenie končekov...:-)